JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, July 19, 2018

Manfaat minyak sapi untuk pemakanan bayi


ada beberapa orang tanya saya kenapa saya suka guna ghee. 

ghee sebenarnya banyak benefit kat baby jugak. point penting good for immune & brain. .

selain daripada benefits dari segi kesihatan ghee  ni juga mudah handle. tak letak dalam peti ais pun ok. tin ghee selalunya dah siap ada penutup. nak angkut masa travel pon mudah. harga pun lebih murah. pilih ghee yang label "pure ghee" kalau jumpa yang grass feed cow tu pon lagi bagus.

.

sejak anak sulung lagi saya dah start bagi minyak sapi (ghee).

ghee ni saya antara ramuan dalam perubatan ayurveda. bagus untuk pencernaan dan imune sistem tau. tak caya boleh study sendiri. .

selain tu masakan  bubur2 nasi tambah ghee ni bau dia memang sedap je. 

saya bagi Dayyan  1-2 sudu ghee 3-4 kali seminggu masukkan dalam nasi. selang2 dengan olive oil. butter paling jarang guna. start usia 10 bulan baru mula makan butter.


Dayyan pun berselera bila nasi letak ghee. bau  ghee tu aummm~

.

Post a Comment