JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, July 19, 2018

Manfaat Bendi untuk bayi



saya ada tanam beberapa pokok bendi dan selalu lah harvest 2-3 hari sekali. So saya selalunya campak je bendi ni dalam lauk dayyan. 

Bendi ni berlendir. dari pembacaan saya katanya kalau nak bagi baby, boleh mulakan  sekitar umur baby 14-18 bulan.

selain benefits yg sama macam sayuran lain 3 point ni agak menarik tentang khasiat bendi. terutama tentang ayurveda medical practice tu 

OKRA BENEFITS for Babies

.

✅Laxative properties: Okra, as any other vegetable and fruit is also a good source of dietary fiber. Okra supplies the essential dietary fiber that enables smooth bowel movement in your babies and reduces the risk of constipation.


✅Increases blood count: Regular consumption of okra increases blood count. A healthy amount of blood needs to be maintained by the body for transporting all the nutrients to all parts of the body. This is especially true in case of infants and children. As they are still growing, their dietary needs demand optimum blood count. (Nicholas, A Caribbean Diet). 

✅Cure for dysentery and diarrhea: Ayurveda, one of the most ancient medicinal practice from India suggests the use of okra as a cure for diarrhea and dysentery. The decoction of immature or young seeds must be given to the patient. (Khare, Indian Medicinal Plants). sumber : parentinghealthybaby.com 


Sharing is Caring,

Herny Hafiz

Post a Comment