JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Sunday, July 22, 2018

Makanan Pelengkap Dayyan Stage 4 PART 1 : Family Food (12-24 bulan)

PART 1

Entry kali ni panjang. Ye lah compilasi  setahun makanan Dayyan yg sempat di rakam sepanjang umur 12-24 bulan ni. hihi.

saya compile poster dulu sebagai kenangan saya. Resepi insyaAllah saya akan edit. 
jika nak boleh tengok di Instagram saya je. klik hashtag #DayyanFoodDiary 

Untuk 2 tahun saya create Hashtag #DayyanEatDiary.

Ok untuk 1-2 tahun anak dah boleh makan family food tapi kita masih digalakkan elakkan garam dan perasa. 
Infact toddlerhood , preschool, School age pon sebaiknya kita train anak kita makan clean food ye.

Cabaran masa 1-2 tahun ialah anak kita melasak, nak main. So jadikan waktu makan ialah waktu aktiviti.

Saya train dayyan makan sendiri sejak 1 tahun. dan ajar juga table manner. Alhamdulillah dia faham dan makan mesti kena proper duduk di meja. tapi ada juga time berlari2. Biasalah kids. 

Menu2 untuk 1-2 tahun kebanyakan memamg menu biasa dan family food yg memang cara saya lah. Cuma adjust dan tambah pelbagai bahan supaya dapat rasa yg sedap. 

Saya akan buat mealplan dan mealprep supaya mudah nak sediakan makanan yg seimbang. Yelah kalau ikut mak memang makan cincai2 je hihu. 

Ok di bawah ialah kompilasi menu Dayyan. 
oh ya sejak 1 tahun saya juga berikan Dayyan supplemen iaitu minyak ikan Omega Guard Shaklee 1 capsul selamg sehari (seminggu 3x) dan juga Mealshake Shaklee 1 sudu sehari. 

======================




















































































































































































































sharing is Caring,
herny hafiz

see me on 
instagram herny hafiz
dan 
Post a Comment