JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, July 21, 2018

Makanan Pelengkap Dayyan - Stage 3 part 1 : 8 bulan

hallu saya nak share makanan Dayyan Stage 3.
Untuk Dayyan

Stage 1 : 6m
Stage 2 : 7m - 7m14d
Stage 3 : 7m14d- 12  lebih. 10 bulan tu dah start introduction  ke family food nasi biasa.

stage 3 dia lama.
makan lembik dan cincang2 
hingga ke makanan yg lebih solid

umur 8 bulan saya fokus intro dia more plant base protein dan iron source dari sumber kekacang.

Berikut makanan2 Dayyan ketika early stage 3 semasa berumur 8 bulan.



permulaan makan makanan cincang2. gigi belum ada ni.

beras baby, sup ayam dan kentang serta labu

add brokoli

Menu nasi ayam baby

Nasi Tomato

Intro Baby peas for iron booster

breakfast cous cous and peas

nyammm

Mung Bean vermicelli for iron booster






Dinner. tak blend dah sebab memang lembut dah. Saya masak guna slow cooker

Kudap Kudap buah naga. ejen pelawas yg bagus

Nasi campur lagi masak guna rice cooker : Iron Booster

Pasta Brown Rice bersama epal. Tak blend tapi masak overcooked lembik2

Lunch!

Makan kat taman

bubur nasi & peas nyummm nyummmm

iron booster

simple lunch



suhun sup lagi

groceries! intro beef kat dayyan for iron booster

meal prep! ghee for weight gain

Introduction of Pinto Bean for Iron Booster

Intro french bean. buat masak lemak putih

Meal Prep masak lemak kacang buncis

Nasi ayam slow cooker

Finger food : bergedil daging

Finger food : Grilled vege for iron booster

sayur as finger food

animal shape vege pasta

sup ikan jenahak

mixed rice


tekstur masa 8m


==================
alhamdulillah resepi di atas semua dayyan pass. membuang lawas. berat bagus. Masa ni dayyan dah start meniti dan merangkak laju. 

Untuk menu dayyan 9 bulan saya akan pos next entry. 9 bulan Dayyan saya kerap bagi iron rich pasta. stary intro buah2 high vitamin C seperti mango dan kiwi.

Kari pon dah mula intro 

Sharing is Caring,
Herny Hafiz
Post a Comment