JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Friday, July 20, 2018

Creamy Mushroom Chicken Spagethi



mama terus brunch dengan menu lunch anak2. 

Creamy Mushroom Chicken Spagethi


Spagethi  tu guna organic pasta.


Cara masak 

1st step Rebus Spagethi. Bila dah masak masukkan chicken fillet. Chicken tu dah putih2 sejukkan. then carikkan. Air pasta jangan buang.


Dalam kuali

Tumis  bawang putih bersama olive oil. Masukkan ayam dan cendawan. Saya guna Bunapi mushroom yg panjang2 tu. Kemudian seasonkan. Saya just letak pink salt , blackpepper dan italian mixed herb (mc cormick). kemudian ayam dan mushroom dah masak masukkan pasta cream ( boleh guna cream cheese + susu) then gaul2. next gaulkan spagethi. last masukkan hirisan parsley. Resepi ni takde la heavy macam kat kedai tu. kalau nak rasa cam kedai senang je masukkan kiub ayam tu lah tapi saya tak add sebab ada msg. Boleh juga add home made broth . saya tak add sebab takde stok dah hihi. 

#dayyaneatdiary 

#hernyhafizmemasak


sharing is caring,

herny hafiz

Post a Comment