JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, July 19, 2018

BRAIN BOOSTER : Makanan untuk perkembangan otak bayi

7 Smart Foods that boost your brain power. 

from articles.mercola.com




7 bahan tersebut ialah

1. kunyit

2. brokoli

3. walnuts

4. blueberry 

5. wild Alaskan salmon ( nak cari wild ni susah sikit banyak jual tu farm punya. sobs sobs)

6. coconut oil

7. Celery


antara list di atas tu cuma  walnuts dan salmon je saya tak bagi kat Dayyan. Lain2 tu memang antara makanan rutin yang saya selalu prepare. 

kunyit tu benda yg tak popular kan ? jarang kita masak untuk anak kan?

nama je melayu tapi taknak guna kunyit. sangat2 bagus tau. humban la 1-2 cm kunyit hidup dalam masakan baby. bukan saja bagus utk otak tapi sangattttt bagus untuk legakan selsema , batuk dan melawan alergy  bagi baby yang eczema 

Post a Comment