JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Tuesday, January 30, 2018

penjagaan anak eczema



tentang penjagaan anak eczema saya puteri. ada beberapa perkara kita boleh kawal cthnya pemakanan. penggunaan bahan pembersih, kebersihan tempat tinggal. ada juga yg kita sukar nak kawal contoh stress dan tekanan perasaan anak kita. puteri so far dah elok banyak cuma kadang kalau stress nak exam ke atau ada masalah dgn kawan dia akan flare jugak.

so saya paste komen saya semalam bagi yg tanya penjagaan saya kat puteri


saya dulu awal2 banyak treatment berhabis. tapi tak lega .

then saya study n back to nature je.


>anak pakai cloth diapers tak pakai pampers.

>mandian memamg tak ada 

> sapu minyak zaitun yg buat masak. saya guna bertolli

> makanan proses tak bagi

> sayur hanya bagi yg organik atau tanam sendiri

> buah2 tak bagi sebab dia asthma

> sabun basuh guna yg hypoallergenic. mula2 guna pureen HAD lepas tu guna BASIC H shaklee

> supplemen startt 3 tahun lebih OMEGA shaklee & MEALSHAKE

> jgn bagi anak stress. tu pasal sampai besar manja. stress jugq trigger. bayangkan kalau ter jerkah pon boleh demam

>bila dah besar sikit saya guna sabun eubos untuk mandi

> makanan put sangat2 basic. mostly rebus2. cheese butter semua tak bagi

> susu dia minum isomil saya tak BF

>kena rajin lap anak. 

> baju tukar kerap

> lagi elok tak pakai baju

> tido malam takde diapers lapik kain berlapis2. kencing buang layer atas. 2-3 jam sekali mesti check dan lap pepet dia. sebab kencing pon alergy

> habuk2 semua kena clear

> perabot minimal je sebab kena rajin lap

> no kapet 

> no kucing 

> no rokok. husband tak rokok tapi family merokok. jarang saya balik kampung

> no makanan berpewarna. sirap pon tak bagi. 


lagi apa ntah. kalau nak senaraikan no tu banyak.


kalau yg diamalkan sikit je


mandi air suam. makan organik dan rebus2 je. amik supplemen. barang rumah pilih yg natural takde kimia.

#myshakleestory

Post a Comment