JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, July 8, 2017

PENYEBAB DAN GEJALA RADANG SENDI
Radang sendi atau arthritis adalah istilah bagi sakit pada bahagian sendi contohnya sakit lutut.  Gejala yang dirasai ialah sendi2 rasa kaku, sakit dan kadang kala membengkak. Kebanyakan sakit sendi tidak dapat disemuhkan tapi boleh dikurangkan  atau dielakkan menjadi lebih teruk  dengan cara mengawal pemakanan, kawal berat badan dan juga senaman yang sesuai.

Ramai pesakit sendi bergantung kepada ubat tahan sakit semata mata disebabkan kesakitan melampau dan sukar melakukan rutin harian. Ini boleh mengundang bahaya kerana  kebanyakan ubat tahan sakit tidak membantu mengurangkan masalah sakit sendi tapi hanya menghilangkan sakit sahaja. 

Lebih menakutkan kebanyakan ubat tahan sakit mempunyai kesan sampingan seperti luka dalam perut dan pendarahan otak yang boleh mngakibatkan maut.

Berikut merupakan 3 jenis supplemen Shaklee yang boleh membantu anda yang mengalami msalah radang sendi

Ostematrix 
mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.. untuk mengoptimumkan penyerapan mineral untuk sendi.

Omega Guard
memelihara fungsi-fungsi sendi dengan mengekalkan paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

Shaklee Collagen Powder
Collagen  yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Selepas umur 20an, Collagen ini mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage). 

admin MHH

No comments: