Tuesday, September 5, 2017

set kecantikan lengkap dari shaklee: pilihan premium


Beauty SET
.
ESP (tahan dua bulan)
~ memperbaiki parut
~ memperbaharui sel kulit rosak
~ melembabkan kulit
~ mencerahkan kulit
~ menjadikan tona kulit sekata .
Vitamin C (tahan enam bulan)
~ menghasilkan kolagen
~ mengecutkan jerawat
~ menghalang sinaran UV
~ anti penuaan melambatkan kedutan
~ mengurangkan  kesan sunburn
~ menyembuhkan luka
~ meningkatkat imune bagi mereka yg eczema dan resdung
~ menjadikan kulit flawless
.
Vitamin E (tahan empat bulan)
~ anti oksidan kuat & lambatkan proses penuaan
~ membaiki kulit rosak
~ menghalang jeragat
~ mengurangkan eyebag
~ menjadikan kulit pinkish
~ melembabkan kulit .
.
nak dapatkan produk shaklee DM atau wasap saya . #0135825382

set hamil lengkap shaklee (prenatal set)


FULL SET IBU HAMIL
bukan ahli RM 609.25
ahli RM513.40
save RM95+ untuk ahli.

1.ESP (tahan 2 bulan)
🌷Protien soya. Ia penting untuk membantu pertumbuhan yang normal untuk bayi didalam kandungan.
🌷Jika anda mempunyai masalah berat bayi kurang daripada yang sepatutnya, sebaiknya amalkan ESP kerana ESP boleh membantu pertumbuhan bayi dalam kandungan dengan baik.
🌷ESP juga membantu membekalkan tenaga dan mengelakkan masalah pedih ulu hati atau gastrik.
.
2. B Complex (tahan 4 bulan)
🌷Membekalkan asid folik. Kekurangan asid folik bagi ibu yang hamil boleh menyebabkan risiko kecacatan tulang belakang (spina bifida) pada bayi.
🌷Sebaiknya ia perlu dimakan sekurang-kurangnya sebulan sebelum hamil.
Vitamin B6 yang terdapat dalam B Complex juga dikatakan boleh mengurangkan masalah ‘morning sickness’ bagi ibu hamil.
.
3. Vitalea With Iron Formula (tahan 4 bulan)
🌷Ia merupakan Multivitamin yang sangat penting terutama untuk ibu yang mengalami masalah tekanan darah rendah atau ‘HB Low’.
🌷Jika diambil bersama-sama dengan Vitamin C, penyerapan zat besi yang ada didalam vitalea adalah lebih baik dan berkesan untuk membantu masalah tekanan darah rendah.
.
4. Sustained Release Vita-C (tahan 6 bulan)
🌷Vitamin C merupakan vitamin ‘mudah larut air’.h vitamin C shaklee mempunyai teknologi “Sustained Release” dimana dengan adanya teknologi ini, hanya 100gm vitamin C akan dilepaskan setiap 1jam.
1 biji Vitamin C shaklee mempunyai 500gm vit C.
🌷 penguat imuniti tubuh melawan penyakit, menjaga kapilari darah dan membantu penghasilan kolagen dalam badan
.
5. Ostematrix (tahan 1 bulan)
🌷Tablet kalsium. Ia juga mengandungi vitamin D dan Magnesium.
🌷Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium setiap hari.
.
6. Omega Guard (tahan 3 bulan)
🌷Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan serta meningkatkan imune bayi dan elak eczema selepas kelahiran bayi.

peluang jana pendapatan dari rumah dengan shaklee


selalu rasa kesesakan setiap bulan? 
jeles tengok orang jalan sana sini?
nak jugak duit tepi tapi tak tau cara.
.
kebanyakan bisness nak kena keluar modal.
lepas tu nak kena bungkus barang.
nak kena pos.
dah la kerja hakiki pon dah cukup busy.
.
so nak tak bisness yg boleh buat 100% dari rumah?
tak perlu modal?
tak perlu buat stok?
.
dm atau wasap saya untuk join shaklee cara team saya!
.
semua orang punya peluang jana income besar.
semua boleh fight melancong cuti2 luar negara 100% sponsor.

minyak ikan dapat mengelakkan anak eczema


disebabkan anak saya mengalami eczema saya banyak membaca bagaimana nak elak anak daripada mendapat eczema. ( both saya dan husband juga ada masalah alergy) 
melalui pembacaan saya terdapat article yang mengatakan pengambilan fish oil ketika hamil sangat bagus bagi elak anak eczema. alhamdulillah. Dayyan lahir tiada  kulit alergy. masa BF saya tak perlu pantang makan dan dayyan dah diperkenalkan telur udang dan sotong seawal 8 bulan tanpa sebarang masalah. .
.

jika anda ingin consultation lanjut dan juga teknik2 lain untuk tingkatkan penghasilan susu boleh DM saya atau wasap saya #0135825382
.
*consultation exclusive khas hanya pada SHAKLEE USER sahaja.
.
✅konsep asas penyusuan utama ialah demand vs supply untuk maintain hormon dan elak kesan feedback inhibator of lactation (FIL : tindakan tubuh badan sendiri untuk hentikan penghasilan susu) . .

alfalfa complex pekatkan susu ibu


tak puas hari tengok susu cair je. anak minum pun tak puas. demand tinggi. syok tengok susu orang lain pekat je? dah makan macam2 tapi hasil susu oz meningkay tapi cair ja? 
cubalah  ALFALFA. ramai dah rasa susu pekat. lapisan lemak pun tebal. puas hati. anak minum  2-3 oz pon dah kenyang. tidur lena. best kan?
.

jika anda ingin consultation lanjut dan juga teknik2 lain untuk tingkatkan penghasilan susu boleh DM saya atau wasap saya #0135825382
.
*consultation exclusive khas hanya pada SHAKLEE USER sahaja.
.
✅konsep asas penyusuan utama ialah demand vs supply untuk maintain hormon dan elak kesan feedback inhibator of lactation (FIL : tindakan tubuh badan sendiri untuk hentikan penghasilan susu) . .

ESP protin lengkap dengan 9 asid amino


Shaklee ESP – Soy Protein Isolate Powder (850g)

✅Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi.

✅Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

✅Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.

✅Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.

✅Membantu membaiki sel sel kulit agar  lebih cerah, licin tanpa parut dan menegangkan kulit .


love, 

herny hafiz

nak shaklee?

whatsapp 0135825382


Thursday, August 3, 2017

14 DAYYAN'S BREAKFAST FOOD IDEA

halluuu, 
selalu saya buat mealplan conteng conteng je. tapi ada kawan2 nak jugak. so saya design la cincai. so uols boleh la guna idea ni. cara masakan tu later. saya pon belum buat lagi hihihi 
















Wednesday, August 2, 2017

Dayyan Food Recipe for Stage 2 ( 7 m- 8m)

salam sayang,
disebabkan ramai kawan baby food duk tanya tentang makanan dayyan masa 7-8 bulan jadi saya buat template kat sini. 25
 dayyan food recipe for Stage 2.
Dayyan makan biasa biasa je tapi saya agak teliti supaya agihan makanan dalam sehari tu lengkap dan juga safe untuk sistem dia agar tak kena sembelit atau cirit birit.
Selain tu saya juga pilih makanan yg kaya dengan immune booster supaya dapat tingkatkan sistem immune serta elak masalah  di kalangan baby contohnya anaemia dan kurang berat badan.

berikut antara resepi2:





























Thursday, July 27, 2017

bendi sudah berbunga

saya baru je berjinak jinak semula buat edible garden.  selain dari nak dapatkan sayur organik aktiviti ini jugak harap2 dapat la keluarkan peluh kan.

bendi dah mula membuahkan hasil. alhamdulillah. 



happy gardening,
love
herny hafiz