Saturday, July 8, 2017

puteri dan abah travel to orlando, united states

hallu...

rupanya post ni masih kat draft. esok dayyan dah nak masuk setahun. hahaha

banyak entry dah berkubur nak hidupkan balik. so kat bawah ni tulisan saya 10 bulan lepas. 


lama dah nak cerita kisah travel puteri dengan abah dia yg travel ke Orlando trip percuma yang saya dapat sebab perform dalam bisness shaklee. tapi saya tak dapat pergi walaupun layak dapat tiket sebab tengah berpantang dayan 20 hari lebih. so hantar cikput dan abah.

persediaan  buat awal sebab ni kali pertama kot cikput travel jauh2 berdua ngn abah dia.

hari pelepasan pagi2 cikput dah bangun siap 2naik flite dari Penang ke KL, Transit lama juga la di KL sebelum terbang dengan flight Emirates. Dorang transit Dubai dulu dan teruskan perjalanan ke Orlando kl dubai dah 7-8 jam. dubai orlando lak tak salah 16 jam kot. kiranya dekat sehari semalam jugak nak sampai ke orlando tu.

SHAKLEE CONFERENCE




kat Orlando ada conference dulu. lepas tu Shaklee bawak dorang ke tempat2 menarik makan best2 layan 5 star. kat Orlando shaklee sponsor hotel Gaylord Palm katanya rate untuk 8 malam kat sana cecah 5 angka untuk hotel saja. phew. ni lah beza nya pergi dengan shaklee atau sendiri. kalau sendiri memang bajet nak mampuih la. idokler nak kelurkan beriban sangat kan.

shaklee juga sposor trip ke NASA space centre tengok tempat angkasawan tengok roket2. memang mahal trip ke NASA kennedy space cntre siap ada private lunch bersama astronout lagi.
NASA SPACE CENTRE










then shaklee sponsor juga tiket masuk Disneyworld.. disney terbesar dak muka bumi.
hari last pulak shaklee bawak dorang ke outlet untuk shopping tapi my hubby drop kat sea world orlando atas belanja sendiri bawak cikput tengok show ikan paus. lagipun dah shopping dah baju bajan especialy baju dayyan n cikput sebelum tu. so hari last memang aim nak masuk seawrold. kat sana juga hubby guna uber ja nak balik hotel. 2 beranak depa je.
DISNEY MAGIC KINGDOM, ORLANDO













ORLANDO SEA WORLD














hari ke 9 dorang bertolak balik malaysia. alhamdulillah semua selamat dan enjoy.

alhamdulillah tahun 2017 saya nke jepun lak. free lagi. utk jepun ni pikir nak g berdua lak ngn cikput. dayyan duk rumah ngan abah, then mnyusul later untuk extend trip sendiri. tengoklah macamana. ya g penting tiket dah lepas!! yihuuuuuuuuuuu~

sekarang ni dayyan dah nak masuk 2 bulan. minggu depan dah nak bawak fly. dekat2 je dulu kita ke singapore je bagi biasa naik flite. next trip kitorang plan cuti sekolah nak ke amsterdam, london paris plak trip sendiri. kalau uols ada pa2 nak tanya atau nak bagi tips travel with baby boleh la drop komen ya.

see you.
muuuaaahhh :)
herny hafiz

Post a Comment