JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Sunday, January 17, 2016

berhati hati memilih soya


Soya sebenarnya banyak kebaikan. disebabkan tu banyak pihak berlumba2 menghasiln soya dengan cara GMO suapaya dapat hasilka kuantiti soya yg lebuh banyak.

tapi soya GMO  boleh mendatangkan banyak keburukan.

di Shaklee mereka prihatin tentang lambakan soya GMO. maka Shaklee menyediakan program untuk menghasilkan soya nya sendiri yang asli dan Tidak diubahsuai genetik!

Apa itu perbezaan Shaklee -
Soya non-GMO?

Shaklee menggunakan soya non-GMO. Ianya tidak dihasilkan secara genetik atau dalam erti kata lain, tidak diubah daripada keadaan asalnya. 

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen Shaklee di dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. 

menurut saintis dari Brazil, Dr.Louis, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan ke dalam sel tumbuhan. Jadi, penghasilan soya secara genetik sebenarnya TIDAK DIJAMIN KESELAMATANNYA. Dan kos menghasilkan soya genetik ini adalah LEBIH MURAH berbanding non-GMO soya! Oleh itu, kebanyakan syarikat pengeluar minuman berasaskan soya memilih untuk menghasilkan minuman soya secara genetik. 

harga ESP Shaklee adalah lebih tinggi daripada soya biasa. 
Ini kerana proses penghasilan ESP Shaklee bukanlah mudah. dan soya yang dihasilkan shaklee ada lah tulin dan berkualiti tinggi.

30kg kacang soya diperlukan untuk menghasikan 1 kg soya ESP

Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

No comments: