Friday, October 30, 2015

shaklee post natal set : untuk semua wanita di luar sana


set posnatal ni kan.

sesuai untuk  ibu2

tak kisah la dalam pantang
atau tengah menyusu
atau anak dah besar gedabak
atau nak bersalin pulak..
lepas kahwen beranak pinak elok amalkan 1 set..

macam2 manfaat... basically walaupun saya tak pantang dah..

saya  ambil semua2 tu

Vitamin C 
4-6 biji untuk kulit, untuk resdung, bersin, cerahkan kulit.. cerah ni buka nak putih macam taylor swift tu tapi cerah sekata, sunburn pun cepat pulih.

Vitalea 
2 bijik sebabnya bagi tenaga. Vitalea ni fungsi Topup vitamin & mineral macam makan berkilo2 sayur gitu. sapa sini setiap hari makan 3 jenis sayur. 2-3 hidangan buah2 setiap hari? saya memang tak... hahahaa. makan sayur tapi sehari 1 hidangan tu pun masak tenghari malam panaskan. sedih!

ESP
saya minum selalu ya untuk breakfast campur sekali CINCH. Tujuan untuk tenaga juga. lagi satu malas buat sarapan. hahhahahaa.
best nya ESP sebab dia tegangkan kulit2, bagi gebu dan lembab. dulu saya selalu kalau belek siku & lutut tu kering bersisik sebab kulit kering. kat tumit tu pecah2. tapak tangan kasaq macam kertas pasir ( ok ni tipu). saya yakin kulit saya jadi halus, lembab dan tak kering lepas minum ESP. kadang malas jugak. bila rasa teruk sangat kulit pulun minum lebih sikit.☺️☺️

ALFALFA 
ha yg ni feveret saya. sekali telan 10. saya suka makan ikan masin atau pekasam, ikan bilis , belacan. tapi siksa la resdung bersin sampai nak terkeluar tekak. so kadang lupa jugak. tapi bila lupa banyak hari dia datanv merenyam 1 muka. lagi 1 kalau badan berangin. senak. perghhh  telan alfalfa memang 💨💨💨 keluar angin. dan paling best bab2 keperempuanan. yg ni malas cerita panjang 😎

OMEGA
ha Omega ni sebab utama saya amik sebab kawal kolesterol lah. 3-4 biji sehari. bab kolesterol tatau nak cerita. kena g cucuk amik darah baru tau.

OSTEMATRIX
ni pon best. sakit2 pinggang, sakit lutut, lenguh tang sana , lenguh tang sini. ni dia penawar. lagi 1 untuk tidur lena. bab sakit kaki tu lecey... dulu kan nak bangun pagi tu cecah kaki kat lantai sakit rasa kaku. nak turun tangga pun kaku. haihh. lagi sati bangun pagi salah mengeliat pon kadi tarik mengkarung tu.. adehhh.. alhamdulillah ostematrik terbaik la masalah mak2 macam tu.

SET ni terbaik!!! jadi supermak kan, boleh ke sana ke mari bagai. 
tapi gambar tu promo bulan ni je tau.

5% LESS
FREE VITALEA bagi NeW member.

nak daftar macamana?

pm saya.
setel data n bayaran saya terus enter saja!

HERNY 

Tuesday, October 27, 2015

semakan status perjalanan ke luar negara

makin dekat Trip ke Italy makin berdebar.

bagi anda yang nak semak status perjalanan boleh klik link di bawah
http://sspi2.imi.gov.my/default.aspx

masukkan no IC

dan semakan akan di lakukan

saya dah check status saya. Alhamdulillah tiada apa apa halangan.


selalunya perjalanan anda terhalang akibat masalah2 hutang terutamanya PTPTN. jadi semak ya supaya tidak tersekat di Imigresen.






Ayuh kejar Impian, tinggalkan zon selesa yang bisa jadi pembunuh impian

overhaul, service ,start your engine  & drive your dream!

sebelum ni ramai juga yang pm nak join kelas2 yang saya adakan. walaupun bukan susur galur saya. 

kini dengan program yang disediakan Shaklee, kita menggunakan cara Leverage iaitu pinjam kekuatan. 
Insya Allah saya ingin melihat lebih ramai insan berjaya. tak kira lah siapa anda. 

jadi kini jika anda mahu, anda hanya perlu hadir ke program2 shaklee di mana master2 akan berganding tenaga berkongsi pengalaman dan kepakaran masing2.

siapa saja boleh mengikuti kelas2 yang shaklee anjurkan. 

kerana kita semua di bawah satu payung besar. Shaklee corporation.

Jika sebelum ini kawan2 ingin mengikuti kelas saya tapi tidak berpeluang kini masa dan kesempatan telah tiba.

hadirkan diri dalam program shaklee. kaut ilmu dan balik take action! 

dapatkan idea dan keypoint supaya anda jelas  apa nak dikejar, apa nak di capai kemudian anda boleh bawak balik keinginan dan diskuss dengan mentor anda!

bisness shaklee ialah bisness independant!
maka jika anda mahu sesuatu dapatkan!
usahakan!

jalan sudah ada!
trek sudah terbentang!

ayuh "overhaul" enjin anda.
isi minyak penuh!
servis enjin

start dan pecut!!!!
ayuhhhhh!
masa telah tiba...

usah bertangguh lagi...
keluar dari zon selesa anda yang bisa jadi pembunuh itu!

keluar dan capai impian anda!


gagal itu biasa, tapi berkali kali gagal mau jadi apa?


belajar dari kegagalan.
tapi ulang2 gagal
maksudnya tak pernah belajar kot?

betul ke betul?

contoh paling senang..
kita cuba & plan melakukan sesuatu perkara.... kita cuba 1 cara... 

kemudian cara tu tak berhasil. jadi apa kita perlu buat ialah tukar cara tu.

ok..
contoh mudah. kita nak keluar rumah waktu malam. electrik takde. gelap gelita. jadi kita jalan je terus tiba2 terantuk dinding...

apa kita perlu "belajar"?

kita ubah langkah kita pusing sikit. beberapa kali ubah langkah pasti akan jumpa juga pintu tu kan?

tapi kalau undur  kemudian jalan straight juga macam tadi..

100 kali melangkah ke depan 100 kali le langgar dinding...

gagal itu biasa.
tapi berulang2 kali gagal pada matlamat yang sama itu _______________ (sila isi sendiri)


Rahsia Awet Muda dengan Protein Shaklee

tadi dekat Jejak Jutawan. Teruja jumpak saudari ni.

saya tanya umur berapa. sangka saya bawah 30an.

bila di tanya rupanya dah 47 tahun.!
terujaaa.

macam tak percaya.

kemudian beliau berkongsi cerita.
akak ni cakap beliau amalkan protein. memang best. kemudian alfalfa.!
dan bberapa vitamin lain. tapi beliau tekankan protein.

pergh..terbaik la.

ramai tadi teruja dengan penampilan sweet beliau. awet muda.

saya sendiri pun tertarik! seronokkan?

umur hampir 50 an tapi nampak muda!
luar dan dalaman..

tiba rasa nak shake soy  protein ....
terbayang2 wajah akak ni...

terbaik sangat!

Lagi testimoni set cantik shaklee dari pija adi

MM Team Real Testimoni

Projek : Tanya & Terus Beli Dari Tuan Punya 

ni lagi 1 testimoni shaklee yang selalu bersepah2 kat mana2 saja! inilah tuan punya muka. 

Akaun FB : Pija Adi
Akaun Instagram : Pijaadi

salah seorang Leader dari  MM Team 

Jadi bila anda  nampak testimoni jangan sebarangan percaya ye. tanya pada tuan badan lagi bagus.

sebab tuan badan yang tau apa dia guna.

kalau tanya pada orang lain  mungkin 
tuan badan telan A depa cadang telan B.. apa kata berjumpa terus tuan punya jerawat tu kannn.. dapatkan nasihat direct.. jangan la minta nasihat semata.. terus beli produk2 dengan dia. jgn tanya dia tapi beli dengan orang lain pulak. kejam pulak rasanya.

okay follow dia tau
FB: pija adi
instagram: pija adi

COD AREA : PADANG SERAI, LUNAS SUNGAI PETANI

makan makan di me'nate steak house

semalam habis sesi kedua worksyop shaklee balik bilik hotel rasa sakit kepala teramat2.. dan sakit tu bawa ke pagi ni.

pagi lepas breakfast kami ke Central plaza baiki jam husband. tapi sakit kepala belum kurang so saya tidur je dalam kereta. 
rupanya sini tempat service. tingkat 23z


kemudian masuk pavilion, memang bagus la takde nafsu. nak window shopping pon takde nafsu akibat sakit kepala. so pergi makan pon takde feel hahaha..

lepas makan balik bilik & tidur. hubby pon jammed semacam bila tengok muka kita pon tarik 14 kan.

lepas lunch balik bilik sambung tidur lagi.

dah cukup rehat segala so petang hubby ajak teman dia main futsal dengan team kawan kolej dia. haaa hubby saya gitu laah walaupon berjalan2 sibuk nak bersukan bagai.

alang2 dah kat setapak so teringin nak rasa steak menate tu kan. biasala benda viral.

so sampai kedai... ohh ok je kedainya takde grand mana sangat pun.. hihi.. ku bayangkan exclusive tahap apa lagi lah.

sebenarnya saya suka kambing.. selalu memang kalau ada kambing memang satu macam laa nak ngap.
tapi sebab sisa2 migrain masih ada tak berani nak makan benda2 macam ni yg banyak kolesterol ni kan.



so order garlic bread & mushroom soup, cokput order kod meal ada kentang & sausage, kemudian pizza.

1 steak je order tak ingat la bahagian mana.. tapi pilih cara bakar medium

suami ok la tak berapa enjoy. hasilnya dalam sakit kepala 1/2 ketoi juga ku baham. kuang kuang.



memang sedap la texture nya. susah kot nak jumpa steak yang di masak macam tu. selalu jumpa pon keras kejung je.

hihihi..

abih makan kami pon balik hotel tidur je.husband plak keluar dengan kawan dia pekena nasi kandaq katanya.
mana tahan steak2 hahaha. tak kenyang.

Jejak Jutawan 24 Oktober di Cinta Sayang Resort Sungai Petani

petang tadi di jejak jutawan..


yg baju merah tu Master Rahimah anak bisness saya. Hari ni beliau berucap di pentas utama..beri perkongsian..

ramai bagi feedback teruja dengan perkongsian beliau.
from zero to hero..

kisahnya bermula seorang guru, yang pasif, tak suka menonjol, tak pandai berhias, badan pun berisi. hinggalah beliau menerobos tembok diri.

dari yang hanya berapa kerat rakan facebook. kini empayar dah lebih kurang 1500 ahli seluruh negara. 

dari seorang yang tak pernah keluar dari pulau pinang, paling jauh pon ke rumah mertua di pahang, kini beliau mula meneroka dunia, terbang ke luar negara.

paling mengharukan beliau tak pernah naik kapal terbang! kali pertama naik kapal terbang ialah Singapore Airline terus ke USA dengan 24 jam penerbangan!

kisah yang sangat memberi isnpirasi.

yang kedua tu MR @Kelmen iaitu Vice President Shaklee

dan sebelah saya tu Mr Hermant President Shaklee Malaysia.

Alhamdulillah.. 
Shaklee management memang sangat2 supportive. 

Seronok bisness macam ni. saling  bantu membantu. saling melengkapi..
Thanks Shaklee