Thursday, June 25, 2015

UPDATE : Senarai pengedar Shaklee Terbaru

alhamdulillah... 

untuk campaign YES empayar MM setakat ni dah mendaftar lebih 100 new member. 

di sini saya update beberapa orang daripada mereka.

mereka mungkin di kawasan kejirananan anda. Hubungi mereka untuk mendapatkan produk2 Shaklee kesukaan ramai.














Wednesday, June 24, 2015

WEIGHTLOSS WEDNESDAY

Juadah Sahur untuk kekal bertenaga & langsing.

dah masuk hari ke 7 dah.
bagi saya sahur kalau makan nasi je tak tahan lama. masuk jam 1 dah mula bunyi. kemudian selera dinosour datang. mula laaa mengidam nak melantak macam2 masa berbuka.

berbeza jika ambik protein & vitamin2 saja ketika sahur.

semalam saya tak bangun sahur. tak sedar. bila jaga dah azan subuh.
lapar tu tak la biasalah puasa kan. cuma selera tu macam membuak2. 

ok tips bagi anda yg nak kekal  bertenaga, kurang berselera dan boleh bakar lemak lebih cepat.

sahur
=====
minum CINCH SHAKE / ESP-
cinch dah ada  flavor yg sedap jadi tak perlu tambah apa pun dah ok. tapi kalau nak add kurma ke takde masalah.

ESP tu untuk suami saya. 

imsak
====
minum 1 gelas performance drink supaya badan mendapat hidrasi secukupnya. maksudnya badan cukup bendalir dan tak kekeringan

vitamin : penting supaya badan kita tak hantar signal "lapar". rasa lapar atau selera tinggi tanda badan kekurangan zat. vitamin saya ambil ialah Vitalea (multivitamin), vitamin C untuk kecantikan kulit, alfalfa untuk buang angin, detox dan lawas, OMEGA untuk bakar lemak..

kalau tak cuba tak tau betapa sedapnya dan ringan badan bila cukup nutrisi.

cergas je sepanjang hari

untuk dapatkan produk & consultasi tentang SHAKLEE

contact saya

herny



Tuesday, June 23, 2015

MM Seminar & Iftar 2015 Pulau Pinang





alhamdulillah..
sekali lagi tahun ini kita sampai bertemu dengan ramadan.

2 ramadan lepas saya menganjutkan seminar YES untuk ahli2 Shaklee di bawah empayar saya.

seminar bermula jam 2 petang di Sunway Hotel dengan perkongsian Tips dari saya dan Master Rahimah. Kemudian diteruskan   dengan  bussiness opportunity oleh MR KELMEN - Vice President Shaklee Malaysia.

kemudian kami sambung dengan majlis berbuka puasa.

Kisah menarik rupanya Mr Kelmen pun turut berpuasa dan menurut beliau dia dah 3 tahun berpuasa di bulan ramadan. Tahun lepas beliau puasa selama 17 hari :)

hihi. oklah.. seminar seterusnya saya akan anjurkan di Johor Bharu pula.

bagi anda yang ingin join empayar Shaklee di bawah organisasi saya, dengan hormatnya saya menjemput anda untuk hubungi saya melalui

emel: hernyyusnizar88@gmail.com

atau

sms/ whatsapp 0135825382

jumpa lagi.

selamt berpuasa 

:) 






Thursday, June 18, 2015

Review : Shaklee Nutriwhite Essence


produk skin care shaklee yang saya mula guna adalah NUTRIWHITE. masa tu guna pencuci muka je.. kemudian saya tambah toner dan moisturizer. dan seterusnya tambah night cream dan juga make up remover.

memang semuanya best  terutama jenis kulit matang macam saya. saya menggunakan Nutriwhite lebih kurang dah 2 tahun.

kulit saya jenis kering tapi beminyak di zone T. saya jarang dapat masalah jerawat cuma sekali sekala naik di kawasan bibir dan hidung. Tapi saya ada masalah jeragat atau pun pigmentation. 

masa ni muka saya banyak jeragat dah kasar2 dah. bila sentuh dah rasa timbul

dulu sebelum ambil supplemen masa umur 30 tahun jeragat saya naik dengan sangat jelas..sampai kalau dirasa dengan jari terasa timbul2. jeragat buat wajah jadi "kotor"







sekarang.. ha ni memang muka tanpa make up langsung ni. masih ada sikit tapi licin.. letak bedak sikit ja dah okay

selain supplemen saya cadangkan anda cuba NUTRIWHITE ESSENCE. essence ni sangat ringan, dan mampu membaiki kulit anda yang telah rosak akibat sinaran UV. jadi gunakan dengan cara sapu nipis2 je selepas mencuci muka.. kulit akan rasa sejuk. dan konsisten penggunaan kulit rasa segar dan semakin tegang.. jadi saya rekemen pada anda terutama yang ada jeragat, kulit kering dan pedih. sila tambah NUTRIWHITE Essence.

Di bawah saya kongsikan antara ramuan2 bagi rangkaian NUTRIWHITE:


Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:


  • Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots – menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow – melembapkan dengan tanin
  • Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan

ramuan Nutriwhite semuanya semulajadi dan tak mengandungi bahan2 terlarang.


untuk dapatkan NUTRIWHITE atau segala product SHAKLEE atau konsultasi exclusive sila hubungi saya
hernyhafiz 
0155825382 (sms / whatsapp)
emel : hernyyusnizar88@gmail.com

 atau rangkaian pengedar Shaklee sekitar anda. 

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENGEDAR SHAKLEE 

throwback: kereta pertama saya

#throwback 3 tahun lepas.

kereta paling banyak kenangan dalam shaklee. 1 tahun pertama... ulang alik ke tempat kerja  ke branch pakai kereta ni la. ada sekali tu bonus baru berapa je.. p branch atas bridge mungkin kena paku sampai branch je  tayar pancit. kelam kabut cari kawan. nasib baik suami master izzati ada tolong tukarkan.

kemudian ada lagi masa bulan puasa masa tu saya dah rank supervisor. kereta ni accident. remuk depan. huhuhu.. kena masuk bengkel 2 minggu. dah la raya masa tu jadi raya takde kereta.

kemudian lagi sekali kat parking hospital.. buka pintu.. tapi lambat sikit keluar lori ais datang langgar terkopak pintu... hua hua huaa..
lambat tu pasal dok godek2 apa ntah. parking dalam hospital pon boleh kena langgar.

sekarang kereta ni saya dah jual. dgn hasil shakkee juga boleh full settlement dan jual. banyak kenangan wooo kereta ni..

www.hernyhafiz.com

Monday, June 15, 2015

NATIONAL CONFERENCE PART 3 : GUEST SPEAKER TOPIC HOW TO OVERCOME ADVERSITY



Pada National Conference 2015 saya telah di pilih sebagai salah seorang Speaker untuk berkongsi Success Story. Untuk menjadi speaker pihak Shaklee hanya memilih Master yang telah empayar bisness. walaupun saya baru 3 tahun itu tidak menjadi penghalang untuk saya sama2 berkongsi rahsia kejayaan saya. Pengalaman sebagai Speaker di atas pentas yang dihadiri hampir 4000 audien merupakan platform yang bagus bagi saya memperkenalkan lagi group saya sebagai antara group hebat di dalam bisness Shaklee.

kesempatan ini saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada anak didik empayar MM yang bersatu, Tema kami hari itu hijau dan pink. dan sokongan anak didik saya yang sangat bersemangat memberi saya motivasi untuk beri yang terbaik pada  mereka. semoga apa yang kongsikan memberi inspirasi kepada semua terutama ahli2 empayar MM!..

Bagi anda yang berminat untuk bersama-sama saya dan empayar saya sila hubungi saya melalui whastapp
atau pm hernyhafiz 

LETS JOIN US TODAY

DETERMINATION TODAY LEAD THE SUCCESS TOMORROW
FOCUS. FORWARD. FAITH

Sunday, June 14, 2015

Basic H perintis pencuci biodegradable pertama dunia

#TahukahAnda


Shaklee ialah Pioneer dalam kebanyakan product. lately beberapa tahun kebelakangan ni banyak syarikat berlumba2 mengeluarkan produk mesra alam. ini berlaku sebab masyarakat dan mula menyedari kepentingan untuk menjaga bumi & alam sekitar.

padahal Shaklee dah mula keluarkan dan jadi perintis kepada pencuci biodegradable pertama di dunia iaitu Basic H pada tahun 1960

dah 55 tahun dah...

Basic H juga adalah produk Shaklee pertama yang dicuba oleh pemilik Shaklee sekarang iaitu Mr Roger Barnett.
Beliau mempunyai seorang anak yang mengidap asma yang teruk. Kemudian beliau menemui produk Shaklee iaitu Basic H. dan beliau beli untuk kegunaan mencuci seluruh kediamannya. setelah menukat semua detergent dan pencuci kepada Basic H dia dapat keadaan anaknya semakin pulih.

jadi dia mula berminat untuk invest kepada pembangunan Shaklee. 
Roger Barnett memang sudah kaya raya dan dari keturunan hartawan. Beliau mula invest untun penyelidikan Shaklee kerana minat dan demi untuk memperkenalkan Shaklee kepada lebih ramai orang  supaya lebih ramai mendapat manfaatnya. Beliau melaburkan 65million USD untuk pembangunan Shaklee Corporation. dan 14 tahun di bawah pentadbiran Roger, Shaklee berkembang 600%! 

dan kebetulan bagi diri saya sendiri, permulaan saya juga ialah dengan sebotol Basic H untuk kegunaan anak saya yang mengalami eczema. Saya gunakan Basic H untuk mencuci pakaian, peralatan, lantai serta paling penting  sebagai pencuci lampin kain anak saya.

Kini saya sendiri ingin melihat lebih ramai juga di luar sana meyakini dan menggunakan produk2 Shaklee yang  hebat ni.

jalan jalan BROMO, Surabaya, INDONESIA

entry kali ni saya cerita sikit tentang photographer Trip yang suami saya join. Sebenarnya beliau dah lama nak join tapi selalu saja clash dengan aktiviti lain. Jadi kali ni beliau pergi sendiri la. Saya dan anak tinggal kat rumah. Lagipun kawasan Bromo ni ialah gunung berapi. kandungan sulfur tinggi tak sesuai untuk kanak-kanak dan penghidap asthma.

Tengok gambar2 dia hantar macam teringin pulak nak sampai tengok view ciptaan Allah.

takpe masuk Vision Board dulu. setakat Bromo tu insyaAllah ada kesempatan masa pasti sampai~






Saturday, June 13, 2015

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE PART 2: awards & recognitions


Shaklee National Conference ialah event tahunan terbesar Shaklee bagi mengiktiraf pencapaian2 pengedar2 di  seluruh negara.

bagi team saya MM berbanding tahun lepas tahun ini lebih ramai jumlah achievers yang layak.

mereka datang dari segenap pelusuk negara.

majlis dimulakan dengan parade barisan Master Coordinator kemudian dan kemudian disusuli oleh sharing & penyampaian award.

SENARAI AWARD SAYA PADA NC 2014/2015



1. FIRST MILLION DOLLAR EARNER 
pengiktirafan dari Shaklee bagi pengedar yang mencapai bonus RM1 JUTA  pertama sepanjang menjalankan bisness. Bagi award ini saya ialah penerima yg paling "junior" di mana saya mencapai hanya dalam masa 29 bulan!





2. SUPERSTAR AWARD KEY CATEGORY
bagi kategori ini saya membawa pulang trofi dan menerima wang sebanyak RM22k. kategori ini juga saya adalah penerima paling "junior".

hanya  6 pengedar saja yang menerima award ini. kriteria untuk award ini ialah melahirkan leader pada rank KEY COORDINATOR ke atas dan mendapat jualan tahunan sebanyak 3.3 million OV bersamaa dengan RM10.2 juta setahun. Bagi group saya jualan tahun lepas ialah sebanyak hampir RM12 juta. 




3. BUSSINESS GROWTH.
business growth ialah award bagi leaders yang mencapai perkembangan jualan kumpulan. award ini membawa pulang 1 trofi.



4. LEADERSHIP CONSISTENCY
award leader consistency pula membawa pulang trofi. kriteria bagi kategori ini ialah effective sebagai COORDINATOR  hingga SENIOR KEY COORDINATOR sepanjang tahun. 
 tahun depan saya pasti kembali dan membawa sekurang2 nya 3 master baru untuk naik ke pentas NC 2016 yang bakal di adakan di SUNWAY CONVENTION CENTRE!




anda yang belum sertai kami. Jom kita gali LUBUK SHAKLEE. 
peluang sangat hebat. tak perlukan modal pendaftraran hanya RM70 seumur hidup dan peluang tanpa batasan. Jika saya seorang kakitangan awan berpangkat rendah boleh mencipta kejayaan dan menggandakan pendapatan hampir 30 kali ganda!

anda juga pasti boleh.

jadi hubungi saya.. JOIN TEAM saya.

layari  

klik JOIN US
isi data anda dan letakkan 
ID saya 887628 (ATURIUS HOLDINGS SDN BHD) 

dan jadikan saya sebagai LEADER anda.

atau pun terus sms | whatsapp saya di

see u on top!
master hernyhafiz



















Friday, June 12, 2015

Testimoni VIVIX untuk rambut beruban


tahukan anda?
salah satu tumbuhan yang dijadikan FORMULA dalam VIVIX ialah polygonium cuspidatum... specialnya tumbuhan ni ialah dia tumbuh di kawasan yg ekstrem. akar dia punyai daya tahan yang tinggi. pokok ini sangat susah untuk dimusnahkan.. untuk mematikan pokok ini mengambil  masa bertahun2. jadi Shaklee membuat Invention dan gabungkan dalam FORMULA VIVIX. fungsi nya ialah memanjangkan jangkahayat sel. melambatkan penuaan sel. 

kesan luaran yg anda dapat lihat akibat mengamalkan VIVIX ialah lambat beruban. jika anda dah mula ada uban 2-3 helai selepas ambil VIVIX secara konsisten boleh nampak tiada lagi uban. ini merupakan testimoni saya dan suami saya sendiri. masuk umur 30 tahun dah dapat kesan uban sekali sekala. suami saya selalu minta saya carikan uban.
tapi sekarang memang dah takde uban dah...
rambut makin hitam..

itu dari segi luaran. dari segi dalaman boleh lihat sahaja pengguna2 Shaklee yg lama2. mereka amalkan VIVIX! memang nampak lebih muda..

www.hernyhafiz.com

Thursday, June 11, 2015

KRITERIA 10C UNTUK MANTAPKAN EMPAYAR PERNIAGAAN


sejauh mana kita benar2 mahu lahirkan sebuah empire bergantung pada persediaan kita.
di bawah saya Share 10 Kriteria yang dalam seorang LEADER untuk melahirkan sebuah EMPAYAR!




1. COMMIT
2. COMPETENCE
3. CONNECT
4. CARE
5. CAREFULL
6. CALM
7. CONTROL
8. COURAGE
9. CONSISTENCY
10. COACHING
_________________________________________________________________________

1. COMMIT
lakukan sesuatu dengan penuh komitmen. commit untuk jadi orang berjaya, commit untuk lakukan terbaik setiap hari. comit untuk laksanakan tugasan yang telah dirancang dan usaha untuk penuhi perancangan 100%. letakkan matlamat, rancang strategy dan ambil tindakan tanpa bertangguh
 
2. COMPETENCE
berdaya saing..tidak gentar.. buat kerja dengan sistematik dan cekap. bagaimana nak memastikan kecekapan kerja ialah perancancangan. sebelum tidur sudah siap perncangan untuk keesokan hari. saya nasihatkan luangkan masa 10 minit dan buat catatan tentang perkara yang perlu dilakukan. dan buat perancangan dari segi masa dan tenaga.
 
3. CONNECT
berhubung dengan rangkaian kenalpasti rangkain yg kuat dan lemah dan mencari jalan untuk seimbangkan supaya empayar perniagaan tidak tertumpu pada sesuatu bahagian saja. kenalpasti rankaian dari segenap segi supaya dapat kenalpasti strategy yang sesuai.
 
4. CARE
ambil berat tentang rangkaian empayar terutama pada hari istimewa, pada hari bahagianya, pada hari sedihnya. beri sokongan moral ketika mereka bersedih serta sama2 meraikan kejayaan mereka. sentiasa memberi motivasi dan tingkatkan keyakinan mereka. jika anak2 didik diraikan dalam sesuatu acara... sila hadirkan diri untuk meraikan. anak didik yang mendapat kejayaan dan diraikan oleh mentor menjadi lebih bersemangat dan gembira. mereka rasa dihargai.
 
5. CAREFULL
berhati-hati tentang petanda petanda yang menunjukkan anak didik mula hilang minat dengan perniagaan, hilang daya untuk teruskan perniagaan, anak didik yang kecewa. jika kita tidak kenal pasti lebih awal... lama kelamaan mereka mungkin akan terus menyepi dan berkubur.
 
6. CALM
bertenang semasa menangani segala krisis, segala isu2 berbangkit. jika anak didik membuat kesalahan tegur dan bagi peluang kepada mereka membela diri. jika diserang dari segi emosi.. mentor hendaklah menenangkan mereka supaya fokus mereka tidak tersasar. ingatkan mereka tentang niat dan impian mereka. tanamkan kepada mereka untuk meletak sepenuh kebergantungan kepada Allah. 
 
7. CONTROL
kawal keadaan, kawal keseimbangan kumpulan, kawal ahli2 dalam group supaya tiada yang membawa kesan2 negative kepada ahli2 lain. kawal perbincangan dalam group supaya tak hilang dari fokus sebenra. kawal dan monitor arah tuju kumpulan supaya bergerak mengikut perancangan.
 
8. COURAGE
usaha bersungguh2 biarpun tidak mendapat sepenuh kerjasama kumpulan. leader hendaklah lebih proaktif, berkerja lebih keras dan tunjukkan contoh terbaik. leader hendaklah sentiasa menunjukkan disiplin yang baik dan sikap2 yang positive. leader hendaklah rajin.
 
9. CONSISTENCY
consisten dalam setiap rutin harian. tidak biarkan rutin terganggu oleh perkara lain. lakukan apa yang telah dirancang terlebih dahulu sebaik2nya.
 
10. COACHING
 beri tunjuk ajar yang tidak berbelah bagi. sama2 merancang bersama anak didik bagi mencapai matlamat mereka. bantu dan bagi peluang sama melakukan brainstorm. coaching mestilah sesuai dengan peringkat kematangan anak buah. jadikan coaching sebagai tempat memberi dan menerima. dapatkan feed back daripada ahli setiap kali selepas coaching dan pastikan mereka jelas tentang tindakan yang perlu mereka lakukan setipa kali selepas sessi coaching...


akhir kata bagi mengukuhkan empayar, leader sangat memainkan peranan peting bagi mengangkat organisase. leader yang lemah akan melahirkan organisasi yang rapuh dan leader yang hebat pasti melahirkan organisasi yang hebat.

JADI BAGI LEADER PASTIKAN ANDA MEMPUNYAI KRITERIA 10C DALAM DIRI ANDA!!


herny hafiz

10 sebab untuk katakan "YES SHAKLEE"

1. Untuk anda mahu hidup lebih sihat
2. Untuk anda mahu jadi Bos kepada empayar perniagaan anda
3. Untuk hidup dengan gaya hidup pilihan anda
4. Untuk travel 5 bintang secara percuma di seluruh dunia
5. Untuk luangkan masa bersama orang tersayang
6. Untuk memenuhi impian2 besar dalam hidup
7. Untuk menjadi kaya pada usia muda "retire young & rich"
8. Untuk jadi inspirasi & ikon kepada lebih ramai orang
9. Untuk bebaskan dari pekerjaan dan hidup sesak dan tekanan hidup
10. Untuk menjana pendapatan yang tiada batasan.

Jika anda impikan 10  perkara  di atas hubungi saya

herny

atau join ahli shaklee
dengan mendaftar di bawah ID saya

887628

atau emel saya di hernyyusnizar88@gmail.com


Wednesday, June 10, 2015

kenangan raya semasa masih makan gaji

raya 2010

masa ni anak saya umur 1 tahun.
saya masih bekerja. masih ingat dulu..sebab saya tinggal dekat tempat kerja jadi terpaksa berkorban cuti raya.

4 tahun pertama tak pernah cuti pada hari raya. saya ialah org yg kena kerja pada hari raya. takpe lah masuk kerja petang pagi masih  sempat raya.

jadi selalunya malam raya saya akan masak.. esok paginya cepat2 siapkan baju anak.. suami selalunya buat sendiri.

kemudian hantar ke rumah mertua.

dan saya bergegas masuk kerja.. tinggalkan anak bersama suami.

😊😊😊

setiap kali nak raya mesti ada  lah yg bising2 sebab tak dapat cuti. buku  request pon siap tulis merah2 sebab semua pun nak raya kan? hihi... 

sekarang semua tu kenangan... 

masa mengandungkan puteri tahun 2008 saya dan suami pacak gerai.. saya jual nasi lemak ayam perap depan USM. ye lah nak raya banyak nak pakai duit. masa tu suami buat freelance je. takde kerja tetap.

jadi masa bulan puasa pagi2 suami ke pasar beli bahan2 segar.. kemudian saya sediakan bahan, grind rempah2 dan perap ayam. masa tu saya ajar suami buat nasik lmak. lebih kurang 50 bungkus sehari.

jadi dah siap bahan.. nasi masak dirumah. 

sambal, ikan bilis masak siap2 malam. ayam goreng kat tapak bazaar ramadan.
jika saya kerja pagi jam 4 petang kami dah bertolak ke bazar ramadan.

kalau saya kerja petang suami saja laa yg berniaga. 

sebulan tu je laaa kami bisness.. tolak campur modal segalanya untung bersih dalam rm1000 je. lepas sepasang baju kurung je untuk saya dan selebih nya belanja raya.

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2014/2015 : Part 1 (million dollar earneraward)







pada NC baru2 ni MIECC award sebagai MILLION DOLLAR EARNER adalah award yang saya rasa pencapaian hebat saya. kriteria untuk MILLION DOLLAR EARNER ialah mencapai 1 juta ringgit pertama bonus tidak termasuk incentif sepanjang berada di dalam Bisness Shaklee. Di antara semua yang layak bagi award ni saya adalah yang paling singkat mendapat award ini iaitu tidak sampai 3 tahun pun berkecimpung.saya mencapai 1 juta dalam tempoh 29 bulan sahaja.

adakah saya cerita ini untuk bermegah? , tidak sama sekali. semua ini adalah contoh  dan inspirasi kepada lebih ramai lagi di luar sana.

jika saya mampu pasti ada yg lebih hebat di luar sana.

jika anda berminat untuk tahu dan berjaya seprti saya.. hubungi saya
melalui emel
hernyyusnizar88@gmail.com

atau sms, whatsapp 0135825382

saya akan kongsikan dengan anda.

Tuesday, June 2, 2015

CUTI CUTI BANDUNG PART 1



Assalamualaikum..
dalam entry lepas saya tulis tentang trip ke Bandung kan. kali ni Trip pertama saya. kali pertama datang ke Bandung ni adalah sponsor dari salah seorang master di bawah saya iaitu master Rahimah. Trip  ni sebagai reward kepada anak buah beliau yg dah capai rank Coordinator ke atas dalam empayar dia.

kami turun di airport Jakarta dan naik van ke Bandung. best trip ni sebab jalan2 dengan anak buah. antara tempat yg kami pergi ialah Kawah Putih dan tempat shopping di pasar baru dan de fashion. 

jom layan gambar sepanjang kat sana.










DEBARAN SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2015




semakin dekat semakin kencang debarannya, detik bersejarah dalam hidup saya. Tahun ni saya di pilih di antara ratusan Master Coordinator!memang sangat berdebar-debar. Kalau di ikutkan saya masih lagi mentah dan hijau dalam Shaklee. Belum pun masuk 3 tahun bergelut. Pengalaman pun baru 2 tahun jagung. hihi

Sesungguhnya ini merupakan penghargaan tinggi yang Shaklee beri pada saya.

Tajuk yg diberikan pada saya ialah "how to overcome adversity"

insyaAllah saya akan berkongsi pengalaman saya dalam menempuh dugaan dan cabaran dalam meneruskan perjuangan. 

ramai yg cepat berputus asa. lihat saja irg lama dalam shaklee yg dah berbelas2 tahun berpuluh2 tahun. saya pasti mereka dah tempuhi pelbagai onak ranjau dan tetap bertahan.

betapa saya ingin ikut jejak langkah itu. jika saya mampu pasti begitu juga anda kan?

ok .. untuk perkongsian penuh jom sama2 penuhkan Shaklee National Conference 2015 di MIECC, MINES CONVENTION CENTRE, Seri Kembangan, Selangor.

salam penuh debaran,
herny hafiz


PROMOSI SHAKLEE JUN 2015



yay.. vitamin cantik kembali lagi..

bulan ni Shaklee buat promosi 
VITAMIN C buy 6 FREE 1
VITAMIN E buy 6 FREE 1

saya suka sangat! 2 vitamin penting untuk yg nak kulit cantik tanpa jeragat & jerawat..

tu yg ramai pengguna2 cari..

tapi sebenarnyaaaa banyak lagi kegunaan 2 VITAMIN ni tau...

nak tau lanjut boleh teruskan carian anda mengenai vitamin C dan vitamin E di blog  ini

atau jom whatsapp saya 
herny hafiz

Monday, June 1, 2015

Kenapa kena datang National Conference Shaklee?

Minggu depan 5-7 June akan berlangsunglah event tahunan terbesar Shaklee iaitu Shaklee National Conference.

ingat lagi tahun 2013 masa tu saya masih baru dalam Shaklee.  awal awal lagi dah tempah tiket penerbangan dan book hotel dekat holiday Villa. masa tu income saya takde la banyak macam sekaarang. dalam 2-3k . kumpul duit semata2 nak pergi National Conference. dengar2 National conference ni dapat banyak aura, dapat semangat dan boleh jumpa ramai org yang dah berjaya. Boleh jumpa jutawan2 Shaklee. memang teringin sangat nak pergi. Orang kata nak berjaya kena lah bergaul dengan org yg dah berjaya lebih dari kita kan?

saya mohon cuti dari pihak hospital.masa tu saya masih lagi bekerja. sebelum NC tu saya kerja tanpa minta cuti tahunan sebab nak apply untuk NC ni... tiba2 roster naik saya kena bertugas. Rasa sedih sangat! menangis. saya dah korbankan duit hangus macam tu saja. sejak hari tu saya tekad nak pecut lebih laju dan azam untuk berhenti kerja. memang saya sangat kecewa. menangis lah bila apa kita impikan dah hampir dapat tapi di aniaya macam tu. masa national conference saya pergi kerja dengan hati yg luluh..hihi..serius sangat sedih dan benci nak mengadap org atas.

masa tu fokus saya 1 ja... nak buat sungguh2 sampai stabil income 10 k sebulan dan saya nak berhenti. saya jadikan semua tu sebagai cabaran. Alhamdulillah turning point sejak tu saya buat shaklee sepenuh hati pada 2 bulan lepas tu saya terus ambil keputusan untuk unpaid leaves. jenuh jugak pujuk husband. dalam hati takut tapi saya cekalkan dan yakin bahawa saya boleh  bertahan. saya azam untuk tahun depan tu saya pasti akan datang NC dengan title Master Coordinator.

Alhamdulillah tahun lepas saya di mudahkan ke NC. memang rasa happy sangat2. bercampur dengan master yg dah berjaya. kenal lebih ramai orang. jumpa dengan CEO Shaklee MR ROGER BARNETT. tengok puluhan anak didik saya naik ke pentas untuk award masing2.

detik yang saya masih ingat ialah perasaan bila lihat Presidential master Nur Laila buat sharing di pentas. Terdetik dalam hati tahun depan aku nak ada atas pentas tu jugak untuk buat sharing.

benarlah..fikir yg baik2 maka yg baik2 juga lak datang pada kita...
Tahun ni tahun ke dua saya ke National Conference. Debaran kian terasa apatah lagi saya di jemput sebagai salah seorang speaker. dup dap dup dap...

lagi beberapa hari je lagi.... saya berharap sangat perkongsian saya nanti akan membuka mata hati peserta yg dijangkakan berjum;ah 4000 org. 

sehingga itu... doakan semuanya berjalan lancar.
anda semua di jemput datang. tiket2 masih dijual bernilai RM 30.

boleh hubungi saya untuk dapatkan tiket masuk ke dewan.
saya sangat2 sarankan semua anda yg bergelar SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR menghadirkan diri dalam event ini. rugi kalau tak datang tau..

salam sayang,
herny hafiz