Monday, January 26, 2015

vivix untuk sahabat

assalamualaikum...salam sejahtera semua sahabat...
baru2 ni saya ada terima 1 order untuk VIVIX..ada special request pulak...dalam request tu beliau minta saya printkan 1 ucapan.....

kemudian saya printkan...
 dalam ucapan tu rupanya vivix nak dihadiahkan pada seorang kawan yg tengah suffer mengidap tuberculosis (tibi). sian pulak.... muda2 dah kena TB.

Tb ni memang sangat menyiksakan... pesakit Tb batuk tak berheti...dada jadi sakit...sebenarnya kuman tibi ni merosakkan paru2 kita..walaupun dah sembuh namun paru2 kita boleh mendapat parut... TB pulak kalau tak di rawat boleh merebak ke anggota2 lain... dan boleh membawa maut tau....
saya pernah hadir satu kelas nutrisi..ada seorang master shaklee jugak suffer dengan TB...alhamdulillah akhirnya beliau pon sembuh.... saya harap sangat penerima vivix ni dapat sembuh seperti sedia kala....insyaAllah.....


Sunday, January 25, 2015

testimoni vivix : ketagihan rokok hilang, rasa seperti kertas terbakar



assalamualaikum..terima kasih singgah ke blog saya...moga anda semua sihat... suami anda merokok tak? alhamdulillah suami saya bukan seorang perokok dan kawan2 dia pon kebanyakan tak merokok...dan alhamdulillah staf2 kat pejabat saya pon tak merokok...saya personally memang rimas dan tak suka pada perokok... saya pasti kebanyakan kita terutama isteri2 ni pon tak suka suami merokok.. sebab sayang mereka juga....kita semua tau kan rokok tak baik utk kesihatan...

salah satu alternatif anda boleh bagi VIVIX pada suami anda..saya sarankan kalau anda nak bagi tak perlu cakap ini untuk berhenti merokok..mungkijn cakap untuk tambah tenaga je.... macam customer saya  i..baru2 ni dia mendapatkan viivix dari pada saya... dia kongsi dengan husband.... alhamdulillah....hubby sendiri terasa tak berapa feel nak merokok..ketagihan rokok hilang sendiri...

bukan tu saja muka pon jadi semakin tegang dan berseri2 pulak..... jadi isteri2 kalau nak suami berhenti ketagihan rokok boleh la suapkan VIVIX 1 sudu teh sehari ya? tak cuba tak tau....nak tau kesan kena la cuba....

dapatkan melalui saya ya? FREE POSTAGE.... seluruh Malaysia dan COD di sekitar Pulau Pinang...
salam sayang,
herny 
0135825382

Saturday, January 24, 2015

jerawat bernanah surut dalam 3 hari

assalamualaikum...salam sejahtera kawan2.... ha ni kat bawah video salah seorang csutomer saya dan kini dah pun mendaftar sebagai ahli shaklee jugak.. alkisahnya muka dia tiba2 radang dengan teruk...bernanah dan sakit.... yg membuatkan dia nak cuba supplemen terbaik..jadi dia ambil VIVIX... alhamdulillah dalam 3 hari je dapat perubahan ketara... jerawat semuaaa kecut.... jom saksikan...

so apa lagi....tak cuba tak tau,..... jadi kena cuba ya?
hubungi saya

herny 0135825382

COD SEKITAR PENANG dan POS PERCUMA SELURUH NEGARA

Friday, January 23, 2015

cuti-cuti di Lost World of Tambun Hotspring

assalam semua..nak cari tempat menarik kat Perak ni diaaaa.... baru2 ni kan saya turun ke IPOH,,..apa yang menarik kat Ipoh ya?

haa saya rekemen waktu malam anda ke LOST WORLD OF TAMBUN HOT SPRING...
hotspring di buka sampai jam 11 malam. bayaran masuk cuma rm22 seorang berbanding pada waktu siang...tapi tarikan pada waktu malam tak sama la dengan waktu siang..yg specialnya malam dorang buka hotspring.... kitorang sampai dalam jam 9 malam...lepas salin pakaian terus masuk dalam kolam..ada beberapa kolam yg kepanasan berlainan....kolam utama yg dibuka pada waktu siang pun turut dibuka pada waktu malam...air pon dah mula sejuk... paras air dalam kolam dalam 1 meter kot..anak saya si puteri pon boleh main....  kolam yg paling atas paling panas.... tak boleh masuk ramai...kalau dah ada 1 group berendam jadi jangan haraplah kita boleh masuk sekali...yg special kolam dalam gua tuu...ada sauna... tapi tak digalakkan masuk lebih dari 5 minit..takut pengsan agaknya...

malam tu kami 3 beranak lama la juga berendam...sedap je badan...aktiviti paling saya suka ialah terlentang atas air tu.....sambil menikmati bintang2 di angkasa gitu..... dapat tenangkan fikiran... gambar tak boleh nak tunjuk la kat sini.... biasalah tempat2 gitu kannnn pakaian memang hazab.. bukan saya laaa... bawah.. jom tengok gambar2 ni... bagi anda yg ke Perak saya rekemen datanglah berendam kat hotspring ni.... best!.


keadaan kolam siang hari..takde siapa nak masuk kut panasss
kolam air panas waktu malam...sedap sangat datang berendam ni....


kolam sauna paling atas dan paling panas.... sekali masuk mau terus tidur dalam ni tanak keluar.

Thursday, January 22, 2015

12 FUNGSI VIVIX UNTUK ANDA

asssalamualaikum...saya doakan semua kawan2 yang singgah di blog ini sihat sejahtera.... zaman sekarang ni makin macam2 penyakit ada... mungkin tabiat pemakanan dan cara hidup berubah so..... kita kenalah bekalkan diri kita dengan  supplemen tambahan supaya badan lebih sihat dan elak di hinggap penyakit2 yg boleh dicegah.. 

jika anda berkemampuan saya sangat2 rekemen VIVIX sebagai supplemen tambahan anda walaupon anda masih "sihat" apatah lagi kalau dah macam2 pnyakit tu kan...

siapa tak kenal VIVIX kan?  Formula Vivix Shaklee yg dipatenkan takkan boleh di tiru atau dipasarkan oleh syarikat2 lain. kat Shaklee je ada tau...kelebihan vivix berbanding supplemen lain adalah terdiri dari 4 ramuan premium iaitu 

  1. polygonium cuspidatum
  2. muscadine grape
  3. european elderberries
  4. purple carrot  

4 tumbuhan tu memang bahan2 yang sangta mahal tau.... contohnya anggur muscadine tu dikatakan mencecah RM100 untuk sebiji je.... disebabkan bahan2 yang berkualiti premium ni la menjadikan VIVIX sebagai tonik ajaib.

elemen dalam VIVIX yang bertindak sebagai penawar kepada pelbagai masalah tu ialah RESVERATROL.

antara 12 manfaat RESVERATROL ialah

 

  1.  merencatkan sel-sel kanser
  2. mengurangkan perlekatan platelet dalam kes-kes masalah cardiovascular
  3. menghalang pengoksidaan LDL
  4. melindungi sel-sel paru dari kerosakan DNA
  5. melindungi saraf- dalam kes kes diabetis neurophaty (kebas dan hilang deria rasa)
  6. menghalang virus herpes 1 & 2 membiak
  7. anti penuaan
  8. merencat pembiakan helicobacter pylori - microorganisma yang lazim mengakibatkan gastric ulcer dan peptic ulcer
  9. melindungi kerosakan pada bahagia otak- terutama kepada pesakit pos CVA (strok / angin ahmar)
  10. melindungi jantung dan memberi tenaga kepada sel-sel jantung- bagi pengidap2 lemah jantung
  11.  melindungi luka dan kerosakan sel-sel akibat radiasi ultra violet
  12. meningkatkan pertahanan badan dan mencegah kanser prostat, pencreas, dan thyroid
kalau nak sihat nak cantik luar dalam....amalkan vivix... berminat untuk cuba... hubungi saya  COD sekitar pulau pinang dan postage worldwide~














herny 
 0135825382 (whatsapp only)
emel : hernyyusnizar88@gmail.com

Wednesday, January 21, 2015

DAH LAMA CARI UBAT RESDUNG !!!

assalamualaikum kawan2..salam sejahtera... hari ni saya nak share lagi tentang testimoni resdung... ramai kan ada resdung ni....maslaah resdung ni seperti bersin yg kuat waktu pagi... bila makan makanan yg alergy mula lah gatal2 kat muka...hidung berarir, mata merah...naik jerawat, kelemumur dan rambut gugur...kalau tahap kronik tu nafas pon berbau macam nanah....ewwwww..... 

ok kat bawah ni slaah satu testimoni dari sahabat saya ygmana resdung dia dah semakin baik selepas konsisten dengan ALFALFA dan LECITHIN...

''Saya amik mula2 ALFALFA dan LECITHIN .. alhamdulillah konsisten amik sedar xsedar saya rasa saya dah tak bersin pagi2 .. saya pernah mengadu dgn adik upline saya ..rasa xtahan sgt gatal hidung duk bersin.. sbb saya ni alah udang ng seafood.. hidung dulu rasa ada bau bsuk pun skrg dah hilang .. Alhamdulilah saya jumpa supplemen sbb jumpa supplemen shaklee ni.. parut pun makin pudar :) "

NUR ASYIQIN ABDULLAH
KUALA TERENGGANU
ID: 1143430
FB :Asyiqin Qin
link :https://www.facebook.com/asyiqin.qin.1

so kalau nak tau dari mulut dia sendiri boleh la terus hubungi beliau ya......
jumpa lagi....

love, 
hernyhafiz

Tuesday, January 20, 2015

coaching MM di Kinta River Front Suites, Ipoh, Perak

assalamualaikum....salam sejahtera sahabat2...
aku tanya apa khabar? hihihi..... minggu lepas saya meluangkan masa hujung minggu di Ipoh... lepas balik dari coaching sempat juga tengok AJL...keputusan AJL29 saya okey jee.. hip hop saya minat juga..tapi saya rasa lagu apa khabar tu takde la best mana berbanding lagu2 hip hop lain terutamanya lagu ciptaan malique.. ecewah saya lebih suka karya malique ..berbanding joe flizzow..contoh lagu tahun lepas tu black & rj ..then lagu cerita kedai kopi, lagu mantera beradu m nasir & malique lebih puitis sampai aku pon tak paham menatang apa.... hihihi... takpe laaa... abaikan juara lagu.....

berbalik pada cerita hujung minggu saya.... Kinta Riversfront Suites ni kadar satu malam hampir RM300. bagi saya okay laa sebab ada 2 bilik tidur, ada dapur, ada peti sekjuk, ada 2 bilik air. perjumaan kalai ni santai2..masing2 buat potluck bawak makanan masing..anak2 pon ada aktiviri masing2...( berkubang dalam bilik).. hihihih...personally saya suka konsep sharing macam ni...di mana kalau anak mengantuk boleh tidur..nak yakyak boleh g toilet...nak makan ada makanan...berbanding jenis classroom.... dan kita boleh sentuh anak2 didik ni lebih personal...
lepas atas meja...kita bersila atas lantai pulak
Kalini saya adakan kuiz dan peserta2 perlu jawab 40 soalan dan pemenangnya dapat hadiah VIVIX tu....premium gitu....harga macam rantai tangan emas tuuuu...setanding kualitinyaaa lah.... kesihatan yang baik lebih mahal dari emas tau? alhamdulillah rezeki puan supervisor Anis dari Ipoh...
 alhamdulillah empayar MM di Ipoh sekarang tengah berkembang dan saya pun bersemangat untuk turun ke Ipoh lebih kerap.... haaa bagi anda yang nak join family bussiness macam saya...terutama kat Ipoh ...jommm. boleh lah endaftar ya..takyah nak tunggu2... hanya RM65 je anda layak jadi ahli dan dapat tunjuk ajar coaching dari saya bagaimana untuk jana pemdapatan bersama SHAKLEE.. coaching seterusnya dalam plan saya ialah di Perlis pula.... bagi anda nak join boleh la mendaftar bersama saya atau hubungi mana2 ahli Shaklee di bawah empayar MM hernyhafiz di seluruh Malaysia.. klik link ni untuk maklumat lanjut.... daftar ahli
snapshot sekitar coaching
jom tunggu apa lagi.... zaman sekarang mak2 duk rumah pon boleh jana income 4-5 angka macam kami....lebih flexible....anak2 pon ada depan mata........ jumpa lagi geng2 Ipoh...

salam sayang,
herny


Monday, January 19, 2015

reward trip untuk "key leaders" group MM Shaklee ke MEDAN, Indonesia 23 - 26 NOVEMBER 2014

assalamualaikum....terlambat nak cerita pasal trip reward untuk downlines saya ni.. trip ni saya sponsor bagi downlines yang perform sepanjang tahun 2014. mereka2 yang dah berjaya capai bonus ke empat dalam shaklee iaitu car bonus achiever. dalam shaklee car bonus ni diberi dalam bentuk cash bonus iaitu 3% kelayakannya.. haaa terpulang samada nak beli kereta tau pun tak....nak beli kereta jenis apa... bagi saya sendiri car bonus saya pernah mencecah 5 angka sebulan..... kalau ikut hati memang nak rembat BMW X6 sebijik.. hihihi...... tapi saya ada perkara lain yang lebih menjadi keutamaan terutama hutang zaman purba saya yang mencecah ratusan ribu ringgit, hutang PTPTN, dan juga hutang2 lain... tu adalah matlamat utama saya iaitu melangsaikan segala hutang2..car bonus saya cukup laaa setakat ini sebiji HONDA JAZZ DAN HONDA CIVIC UNTUK kegunaan harian..

anak buah pulak ada yang dah beli BMW, VELLFIRE, MINI COOPER , MITSUBISHI, HONDA CRV.. dan macam2 lagi...ada jugak yang beli kedai...beli rumah...alhamdulillah.... tumpang bahagia tengok kejayaan mereka...
nak tau macamana nak dapatkan car bonus baca di sini

ok berbalik pada trip reward ni... keseluruhan kos untuk sponsor mereka hampir menelan perbelanjaan 30k. tapi takpe...semua ni adalah hadiah bagi titik peluh mereka juga untuk mengembangkan EMPAYAR MULTIMILLIONAIRE (MM). Mereka adalah key leaders empayar saya yg bekerja keras selama ni...

trip ni bertolak dari 2 airport Pulau Pinang dan juga KLIA2.
team dari penang master rahimah, syuzie dan shuhada

ketibaan orang2 KL
group photo di airport Medan
alhamdulillh segala berjalan lancar. kami berkumpul di lapangan terbang Medan dan di sambut oleh tour guide yang mesra. dah semua berkumpul...pemberian goodies bag di beri pada semua achiever dan kami mulakan perjalanan ke LAKE TOBA. Dalam  perjalanan kami singgah sarapan merangkap makan tengahari kat Restoren Ayam Penyet.. murahhhh sangat...macam2 menu istrimewa seperti ayam penyet, nila penyet --- haaa nila ni sebenarnya adalah ikan talapia....
ada juga belut masak sambal...nyum nyummmmm....

ayam penyet CINDELARAS

kemudian kami ke pulau samosir melawat kediaman batak...dan sejarah org tomok kat situ.. malam pertama kami bermalam di Parapat... kemudian terus laa berkunjung kat tempat2 menaraik...anatar yang saya tak dapat lupa ialah haruman eucalyptus ..dalam hutan sepanjang perjalanan ke penghujung tasik toba...best je berangin....dan juga air terjun Sipiso Piso..

Group photo di PULAU SAMOSIR

HARI PERTAMA DI PARAPAT
group photo di mutiara hotel
  malam kedua kami bermalam di mutiara hotel.... pengalaman kat situ ialah dapat tengok gunung berapi meletus secara live.... hari terakhir biasalah shopping day! masing2 borong sakan... alhamdulillah saya berharap anak cucu yg join trip ni berpuas hati...dan terus berusaha untuk terus berjaya.... ikut perancangan saya bagi tahun 2015 ni kami akan ke NEW ZEALAND pula... bagi anak2 MM jom kejar trip New Zealand 2015!!!!...... nak join team shaklee berdekatan anda? jo hubungi pengedar-pengedar SHAKLEE berdekatan anda di sini

 salam sayang,








Sunday, January 18, 2015

testimoni mealshake

assalamualaikum, salam sejahtera.....
hot chat kat group..hari ni cerita pasal MEALSHAKE. Mealshake ni sejenis supplemen multivitamin, satu lagi hot produk dari SHAKLEE. Sesuai untuk di ambil oleh kanak-kanak mahupun org dewasa... rasa memang sedap lemak2 manis...bukan saja anak2 suka...mak mak pun tumpang sekaki kalau terkebulur tu...hihihihi..... setin tahan 1-2 bulan...satu tips penting bagi elak mealshake jadi kuning akibat pengoksidaan anda kena pastikan ianya fresh dan disimpan di dalam peti sejuk selepas menggunakannya...
ok jom layan cerita adik ESHAL dengan mealshake..


Cerita eshal dgn meal shake..

"Dah setahun lebih dah eshal minum mealshake campur dengan susu tanpa pengetahuannya..setiap pg eshal mintak susu ,diam2 1 scoop umi tambah mealshake dalam susu..sejak eshal dah pandai bercakap ni..pagi2 bangun tido mintak  "umi susu.."   pastu minum sikit terus eshal tanya "susu apa ni umi?..susu eshal la.."ooo susu eshal..sedapnya susu eshal"..hehehe eshal2!!
 Sekarang dah dpt beza susu kena tambah mealshake..1scoop ja pun sehari sekali..1tin mealshake tahan 2bln..Jarang sangat dah eshal demam sekarang ni,...makan berselera, semakin chubby sihat walafiat anak umi..  alhamdulilah.."

azie_umieshal @0133928939
 
SID 1172922

itulah antara secebis kisah dari di antara beribu2 pengguna mealshake.... nak cuba boleh hubungi mana2 pengedar shaklee di bawah susur galur MM...insyaAllah anda akan dapat consultation terbaik...
salam sayang,







Saturday, January 17, 2015

VITAMIN C KOLAGEN UNTUK KULIT




A


assalamualaikum,
salam sayang semua pembaca.. harini saya nak share tentang kebaikan vitamin C

antara fungsi vitamin c ialah untuk kulit ialah.

  • bersifat photoprotection  untuk mengurangkan kerosakan pada lapisan kulit akibat ultraviolet
  • merukan anti oksidant yang kuat bagi melambatkan penuaan
  • meningkatkan penyembuhan luka dan infeksi terutama dalam kes muka yang berjerawat
  • mengelak kekeringan kulit 
  • faktor penting dalam sintesis kolagen
haaa... memang tu antara isi penting yang saya dapat dari article yang diterbitkan oleh Alexander J. Michels, Ph.D. Linus Pauling Institute Oregon State University

pendek kata memang untuk kulit yang cantik, tegang, cerah, awet muda sangat-sangat penting konsisten dengan vitamin C ya? kalau tak takkan la artis2 ramai berhabisan buat injection vitamin c kat muka.... bagi saya kalau anda berani untuk buat injection silakan... kalau nak cantik dengan cara lebih selamat bolehlaaa konsisten je dengan tablet SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS YA?
sangat2 berbaloi kerana sebotol mengandungi 180 tablet tahan sehingga 6 bulan.

untuk consultation lanjut boleh terus hubungi saya melalui emel hernyyusnizar88@gmail.com
atau whatsapp 0135825382

teruskan follow saya untuk pelbagai update tentang supplemen, kesihatan dan kecantikan...

selamat berhujung minggu......

love,


Friday, January 16, 2015

testimoni ESP : makin cergas dan bertenaga

hai semua..salam sayang,..... musim persekolahan dah masuk... ibu2 yang anak syurga ramai tu kena laa terkejar2 nak uruskan urusan seharian...bila umur meningkat ni kadang2 kudrat dah tak sama macam dulu...bdan cepat letih...bila badan letih macamana nak uruskan org lain pulak kan.... 
tapi kadang kita terpaksa juga kuat demi keluarga tersayang... sembang2 dekat group whatsapp..saya tanay tentang apa yg buat anda jatuh cinta dengan produk shaklee?
cerita dari salah seorang teman saya ni menarik..... jom baca.... 



"Ini kisah saya 
Ramai yg tanye saya mcm mane saya uruskan semuanya sendiri dan inilah yg saya lalui tiap2 hari.
Saya ibu pada 4 org anak lelaki.
Suami saya ada kanser paru2 n otak stage 4 selalu ulang alik ppum n kdg2 berbln2 di hosp.
Saya hanya amalkan 1scope esp sblm g kerja n 1 scope esp sblm tido.mula2 xkonsisten tapi lame2 saya MERASAI SENDIRI KEHEBATANYA.WOWWW๐Ÿ’ช sejak itu sya mula konsisten.
sbbyer kaki saya dah xsakit lg kalo naik tangga๐Ÿƒ. Sesiapa yg penah naik tangga dr train ke  angkasapuri pastu opis atas bukit. Saya xpenah letih. HEBATKAN PENANGAN ESP.๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
Bila saya mnum esp kdg2 ada lebihan skit saya sapu je kat muka BUAT SCRUB 
kulit jadi licin tanpa sedar sbbyer ada yg menegur semasa dlm lift...๐Ÿ˜„
TAPI YG PENTING bdn dah susut SBB BJ LAME DAH BLH PAKAI๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
1botol esp thn 2-3 bln jadi mmg berbaloi sgt2๐Ÿ‘


haaa... kan? selain bertenaga ESP pun boleh buat kita cergas,....badan pun cepat susut! kisah benar ya.. bagi anda yg keletihan sellau, lemau tu jom bekalkan tenaga dengan 1 hidangan ESP setiap hari...

salam sayang,



testimoni resdung



salam sayang semua,

saya doakan semua pembaca hernyhafiz.com sihat2.. yang mana dah rasa dedar2 tu cepat2 makan vitamin ye...
rupanya memang ramai ya antara kita ni yang ada masalah resdung ni kan....


resdung ni antara masalah yg kerap berlaku dikalangan kita. resdung ni boleh diakibatkan jangkitan atau alahan.
saya juga ada masalah resdung. punca nya alahan pada makanan.
saya memang tak boleh makan makanan2 yg gatal contohnya ikan pekasam, budu, belacan, cencalok, sardin, seafood dan makanan2 macam tu lah.
simptom yg akan jadi mula2 rasa miang dan gatal2 kat hidung, then bersin, mata berair, lepas 1 hari akan naik macam keruping kat belakang telinga, kelemumur luar biasa, dan jerawat.
macamaana nak handle masalah resdung  ni?
apa yg saya amalkan utk elak simptom2

  • alfalfa complex 5-10 biji
  • nutriferon 1 sachet
  • vitamin C 2 biji


kat bawah ni pulak testimoni dari geng saya yg juga start ambil shaklee sebab masalah resdung ni


"DAH LAMA CARI UBAT RESDUNG !!!

Saya amik mula2 alfalfa dgn lecithin .. alhamdulillah konsisten amik sedar xsedar saya rasa saya dah tak bersin pagi2 .. saya pernah mengadu dgn adik upline saya ..rasa xtahan sgt gatal hidung duk bersin.. sbb saya ni alah udang dan  seafood.. hidung dulu rasa ada bau busuk pun skrg dah hilang .. Alhamdulilah saya jumpa supplemen sbb jumpa supplemen shaklee ni.. parut pun makin pudar :) "


NUR ASYIQIN ABDULLAH
KUALA TERENGGANU
ID: 1143430
FB :Asyiqin Qin
haa..tu kisah syiqin... resdung ni macam2 jenis juga...alhamdulillah dengan alfalfa je pon dah boleh reda resdung... kalau masalah yg sangat serius anda boleh tambah VIVIX yaa...
salam sayang, 
 




 UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE,
 FREE CONSULTATION, COACHING UNTUK JANA PENDAPATAN 4-5 ANGKA 
SILA HUBUNGI SAYA
emel : hernyyusnizar88@gmail.com
 

Thursday, January 15, 2015

testimoni vivix : buasir tak berdarah lagi















buasir ni adalah salah satu masalah yang kerap juga terjadi. buasir seringkali menyebabkan gatal2 di bahagian dubur, sakit, pedih, bengkak dab berdarah. buasir ni boleh menjadi semakin parah jika tekanan meningkat,  atau banyak melalkukan beban kerja.

 antara penyebab buasir ialah:

  • cirit birit yang kerapterlalu banyak mencangkung
  • tekanan dalaman yang kuat semasa bersalin
  • suka meneran ketika sembelit
  • kerap batuk dan bersin
  • sering angkat benda berat
  • pemakanan  juga yg kurang mengambik makanan berserat juga mengakibatkan sembelit dan menjadikan buasir lebih parah. 
pelbagai rawatan disyorkan untuk sembelit ni..salah satu yang saya rekemen ialah VIVIX. di bawah ni adalah salah satu testimoni yang dikongsi oleh salah seorang anak buah saya mengenai customer dia



 "Alhamdulillah percubaan pertama customer eny rasa perubahan pada buasirnya. Darah tak keluar lagi, bila membuang pown tak rasa buasir itu keluar sekali. Ya allah Tuhan jew yang tahu betapa seronkknya bila dapat fedback yg baik dr customer. 
Bulan nie promo vivix plan tu memang nak sangat jual vivix yang banyak. Harapan bulan nie dapatlah merasa kehebatan vivix dan dapat menghadiahkan vivix pada keluarga yg sangat memerlukan"

eny najwa
0192852220

jadi bagi anda yang ada masalah kesihatan yg pelbagai termasuk sembelit saya sangat2 rekemen anda amalkan VIVIX setiap hari..

untuk tahu manfaat keseluruham tentang vivix anda boleh baca di sini

semoga sharing saya ni dapat memberu manfaat kepada anda diluar sana...

salam sayang,

 

testimoni : lelah hilang anak semakin sihat

kanak-kanak zaman sekarang ni ramai sangat yang mengalami masalah imunity kan? astma dan alergy adalah kes kanak2 yang kerap datang pada saya.. astma dan eczema ni berkait rapat dengan sistem pertahanan  badan yang lemah.... makanan sayur2 dan buah di pasaran  bukan macam dulu lagi..proses makanan segar tu nak sampai kat kita pon dah mengambil masa... cthnya buah oren dari ladang nak sampai ke tangan kita ni berbulan2...tu tak dikira lagu kandungan nutrient dalam tanah yg berkurangan, kesan racun serangga dan sebagainya..

zaman sekarang jika nak anak kita semakin sihat kita kena sentaiasa pastikan mereka dapat nutrisi yg cukup....dan sumber nutrisi tersebut mestilah dari sumber yg selamat.....   di bawah ni ada 1 testimoni dari sahabat saya yang mempunya anak ada masalah asthma dan eczema.....
"Cinta saya pada produk shaklee bermula pada bulan Ogos 2014....bermula dari rasa ingin mencuba...anak saya kerap batuk berkahak..dan lastly doktor kata dia lelah...kerap sangat kena neb...dan akhirnya sampai kena guna inhaler..so ada kawan rekemen suruh cuba guna nutriferon dan omega guard...alhamdulillah dah jarang-jarang dia kena lelah...sampai sekarang sekarang dia masih ambil OMEGAGUARD. selain tu anak saya juga alami ALERGIC dimana kulit dia selalu gatal2 dan dia selalu garu sampai berparut...s so saya diperkenalkan pula kepada mealshaek...anak saya ambil MEALSHAKE bersama VITAMIN C sebagai supplemen..kesannya menakjubkan ..kulit kasar beransur hilanhg.... sekarang ni saya tambah lagi vitamin E supaya kulit dia boleh kembali licin,,,,,,, itu kah kisah anak saya dengan produk shaklee..."

balik pulau pulau pinang. 


ibu mana yang tak sayang anak kan....kita sebagai ibu kenalah beriktiar jgn sampai anak kita terus menderita disebab kan tindakan kita ya?

bagi anda yg ingin dapatkan produk shaklee anda boleh menghubungi mana2 pengedar shaklee khasnya di bawah susur galur saya...


salam sayang...salam ceria,


Wednesday, January 14, 2015

testimoni vivix untuk diabetes (kencing manis) : ayah mampu tunaikanumrah setelah 2 tahun tertangguh

salam sayang kawan2, pembaca blog hernyhafiz. harini saya share tentang testimoni anak buah saya juga mengenai VIVIX yang beliau kongsi dalam group whatsapp. beliau mula bagi pada ayah kerana masalah diabetes. Vivix sangat bagus kerana mengandungi resveratrol yang mampu meningkatkan tenaga, mengurangkan gula dalam darah, anti radang dan anti oksida yang terbaik untuk mengelakkan kemusnahan sel2.


di bawah ni adalah testimoni tentang vivix dan diabetes 

"masa tu akhir tahun 2013.ada promo vivix.then bg dkat ayah yg menghidap kencing manis dan kaki luka.
sebelum beli risau jgk sbb harga mahal takut beri kesan kurang baik pd ayah.
then beli jugak satu botol..ayah mkn mula2 gatal tubuh dia sampai tak tido..tp ayah jenis yg sukakn ubat..dia mkn jugak walau gatal.
habis sebotol..nmpk kesan positif.ayah dah nmpk bertenaga.

 walaupun luka kaki masih xsembuh..sambung lagi bulan seterusnya..
alhamdulilh.ayah yg xlarat nk buat pe2..hnya baring je dah mula berjln kuar umah.dah nmpk tenaga..dan luka nmpk kesan positif walaupun tak baik sepenuhnya.
masuk botol ketiga..ayah dah leh bwk motor..Allahuakbar..
dah leh g kedai..
dan vivix tetap diteruskan sebotol sebulan.

bulan 3 ni insyAllah ayah akan tunaikan umrah selepas 2 tahun tangguhkan haji sebab masalah kesihatan''   - ATIE.

bagi anda yang mempunyai ibu bapa yang mengidap kencing manis sila lah berikhtiar dengan memberi mereka vivix ya?

cara makan ialah 1 susu teh setiap hari. sebotol mengandungi 150ml untuk kegunaan sebulan. untuk order boleh hubungi mana2 shaklee independant distributor berdekatan anda.
salam sayang, 

salam sayang,

Tuesday, January 13, 2015

cloth diapering moment..

saja-saja tak boleh tidur disebabkan overdose coffee ni... so teringat zaman berCD kat puteri... dekat sini nak post puteri in action with her CD... rindunya saat2 tu.....

sebahagian stash- cam sepah ja :p

TESTIMONI ESP : Susu pekat, kulit gebu dan kekal bertenaga

ha ni lagi satu testimoni  anak buah saya..mula2 ambil ESP sebab nak pekatkan susu...lepas konsisten husband puji melambung pulak kulit lebih cantik ..jom baca...

"Ceritera esp saya....
Kira cm #shaklee_effect gak la....huhuhu..
Saya amik esp ni sbb nk pekatkn susu...sbb nye susu saya cair...wlaupn dah mkn nasi n mknan yg berat2 utk pekatkn susu...tp susu masih cair gak...lps saya amalkn esp ni...alhamdulillah...susu pn pekat...slain dpt susu pekat...effect yg paling best saya dpt...en hasben first time puji kulit saya gebu..lembut..halus...sblm ni mmg susah nk dpt pujian dri dia bab2 kulit ni......pastu bdn pn bertenaga je...da xlemau..lesu lg....esp suplement ke-2 saya bli n terus join ahli...."


linda kamari 
Johor Bharu
0177929287
ID 1121787








testimoni tu bukan saya reka tau? memang kisah benar dari anak buah SHAKLEE saya yang dia kongsikan dalam group whatsapp. tak caya boleh contact dia ya?

salam sayang,



Usus punca pelbagai penyakit - jom detox


rheumatoid arthritis adalah salah satu penyakit yang menyerang sendi-sendi. Para doktor sendiri tak dapat mengenalpasti punca sebenar rhemotoid arthritis ni di mana sel-sel dalam badan sendiri yang menyerang sendi-sendi ni. Ada kajian menunjukkan ia mungkin berpunca dari bakteria yang tinggal di dalam usus kita. terdapat banyak kajian yang menujukkan  kaitan mengenai hubung kait sistem percernaan dengan masalah auto immune ni.

dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Jose Scher, seorang rheumatologist University new York, mendapati kebanyakat pesakit-pesakit RA ni kebanyakannya mempunyai sejenis bug iaitu prevotella copri yang ditemui di dalam usus mereka!

SUMBER: the atlantic

nak tau lebih terperinci tentang penyakit autoimmune ni dan kaitan dengan usus anda sila baca link tersebut.
haaa penting tau untuk jaga kesihatan usus ni.....usus yang sihat dapat menjamin kesihatan yang baik... macamana nak pastikan usus kita ni sihat. macam kita selalu dengar tentang detox kan? ada banyak cara nak detox usus seperti.

  • minum air secukupnya iaitu 1 liter setiap 25kg berat badan
  • banyak mengambil sayur-sayuran dan buahan segar
  • elak mengambil makanan dari sumber daging terlalu kerap
  • minum detox infuson water
nak cara yang lebih berkesan dan mudah saya cadangkan anda amalkan  3 jenis supplemen dari shaklee ni iaitu

  •  5-10 biji ALFALFA setiap hari
  •  4 biji HERBLAX sebelum tidur
  •  2-3 biji PEPPERMINT GINGER PLUS sehari
 KESAN DETOX

semasa peringkat  awal detox kita mungkin akan merasa pening, asyik buang angin, asyik nak membuang air besar dan air kecil, 

bila badan anda dah alami detox dengan sempurna bukan sahaja sistem penghadaman menjadi bertambah baik malah anda rasa lebih cergas, kurang mengantuk, lebih mudah fokus, metabolisme meningkat, kulit jadi semakin berseri dan berat badan terkawal dan yang paling penting anda dapat mengelak pelbagai masalah penyakit yang berpunca dari usus.


untuk dapatkan supplemen yang saya sebut boleh emel saya di
hernyyusnizar88@gmail.com
atau whastapp 0135825382

 

testimoni ESP Shaklee : kulit jadi makin cantik

Sepanjang minggu lepas saya fokus coaching pada newbies. yang baru join Shaklee ni.... banyak laa yang saya dapat feedback dari pada diorang ni. yang penting saya nak tau kenapa mereka terpikat dengan shaklee. niadalah feedback dari IDA. dia baru je join Shaklee lepas jatuh cinta dengan ESP. haaa jom baca kenapa dia jatih cinta dengan ESP ya.. kalau nak tau lebih lanjut boleh je terus contact dia ya....

"Saya addict esp! Setiap hari mesti nak. Xsampai seminggu consume esp 1 yg saya perasan kulit muka dah xberminyak. Kalau tak sebelum ni pagi2 bgun tidur muka rasa boleh perah minyak kot~ ni effect pertama saya dgn esp. Suka sgt2  jatuh cinta! Lama2 kulit makin moist, lepas tu slow2 tgk parut2 kat muka, tgn, kaki dan hilang, kulit cerah elok sekata..happy xterkata. Tu belum masuk effect bab KUALITI susu badan lagi. 2tahun fully bfeed + preggy plak skrg still bfeed! Cergas bertenaga, susu meriah, kulit cantik. Nak apa lagi, ESP THORbaikkk!"



ida
SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
BAYAN LEPAS, PENANG
0173258545












haaa... bestkan kulit jadi moist, tak berminyak. memang boleh buat addiction kan?
jadi apa lagi... jom amalkan ESP ni ya. setin tahan hingga 2 bulan.... jimat dan berbaloi!