Tuesday, August 11, 2015

DREAMLIST : DISCOVER TASMANIA


DREAM LIST
=========
TASMANIA adalah salah satu yg saya target. Dah save sebagai wallpaper desktop saya.

saya tau tentang tasmania ni masa kecik.Bila kakak saya dapat melancong ke Australia hasil hadiah sebuah pertandingan.

so dia bawak balik "talam"  yg ada peta Australia. Tasmania ni pulau di Australia.

dekat situ ada banyak binatang dan view cantik..
jadi saya masukkan Tasmania sebagai destinasi.

ikutkan banyak tempak nak pergi. tapi kalau nak je tak jelas.

peringkat pertama kena tau tempat tu. kemudian survey (intall apps yg berkaitan)

monitor promosi2 yg syarikat penerbangan buat. 

dan cepat2 buat tempahan bila harga murah.

tapi sebelum tu kena sediakan SIMPANAN
iaitu TABUNG TRAVEL.
TABUNG TRAVEL tu saya masukkan simpanan "beku" 10% dari income saya yg dah di tolak commitmen lain.
tak banyak pon 10% dari balance tu.
tolak macam2 berapa je tinggal..

dan dari balance tu la buat simpana
10% travel
10% financial freedom

bla bla bla...

bonus besar besar laa habuan
bonus kecik kecik la~
tapi tetap ada portion tu..




Post a Comment