Thursday, August 27, 2015

7 sebab kena maintain Vitamin C setiap hari

ramai cari Vitamin C ni tau. Tapi kenapa Shaklee jadi pilihan. Saya sendiri ambil 4 biji vitamin C sehari bersamaan 2000mg. 

Vitamin C ni larut air. so makan pon lepas tu hilang melalui kencing. membazir je kan?

cara paling effectif nak kekalkan vitamin C ialah  pilih vitamin C Shaklee sebabia ada teknologi sustain release di mana melepaskan 100mg setiap jam.

haaa saya ambil 4 biji sehari

2 pagi 2 malam

jadi setiap jam selama 10 jam paras vitamin C dalam darah saya ada 200mg.

jadi sistem badan saya ni ada banyak vitamin C boleh di gunakan.

7 fungsi Vitamin C

1. Sebagai kolagen untuk menegangkan kulit wajah untuk meratakan parut
2. Mencerahkan kulit 
3. Melambatkan penuaan sebab agen antioksida yang bagus
4. mengurangkan pigmentasi & jeragat
5. Meningkatkan sistem imun
6. Melawan alergy seperti resdung & eczema
7. Mengelakkan lebam2 ( hantu gigit)

Vitamin C Shaklee ni berbaloi sangat!
sebotol ada 180 biji. jadi semua orang boleh memilikinya.

Saya share sebab org ramai suka dangat Vitamin C tapi tersalah pilih.. Vitamin C yang tak  bermutu. 

jadi pilihlah Shaklee ya?

hubungi saya
herny hafiz


Post a Comment