JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Sunday, June 14, 2015

Basic H perintis pencuci biodegradable pertama dunia

#TahukahAnda


Shaklee ialah Pioneer dalam kebanyakan product. lately beberapa tahun kebelakangan ni banyak syarikat berlumba2 mengeluarkan produk mesra alam. ini berlaku sebab masyarakat dan mula menyedari kepentingan untuk menjaga bumi & alam sekitar.

padahal Shaklee dah mula keluarkan dan jadi perintis kepada pencuci biodegradable pertama di dunia iaitu Basic H pada tahun 1960

dah 55 tahun dah...

Basic H juga adalah produk Shaklee pertama yang dicuba oleh pemilik Shaklee sekarang iaitu Mr Roger Barnett.
Beliau mempunyai seorang anak yang mengidap asma yang teruk. Kemudian beliau menemui produk Shaklee iaitu Basic H. dan beliau beli untuk kegunaan mencuci seluruh kediamannya. setelah menukat semua detergent dan pencuci kepada Basic H dia dapat keadaan anaknya semakin pulih.

jadi dia mula berminat untuk invest kepada pembangunan Shaklee. 
Roger Barnett memang sudah kaya raya dan dari keturunan hartawan. Beliau mula invest untun penyelidikan Shaklee kerana minat dan demi untuk memperkenalkan Shaklee kepada lebih ramai orang  supaya lebih ramai mendapat manfaatnya. Beliau melaburkan 65million USD untuk pembangunan Shaklee Corporation. dan 14 tahun di bawah pentadbiran Roger, Shaklee berkembang 600%! 

dan kebetulan bagi diri saya sendiri, permulaan saya juga ialah dengan sebotol Basic H untuk kegunaan anak saya yang mengalami eczema. Saya gunakan Basic H untuk mencuci pakaian, peralatan, lantai serta paling penting  sebagai pencuci lampin kain anak saya.

Kini saya sendiri ingin melihat lebih ramai juga di luar sana meyakini dan menggunakan produk2 Shaklee yang  hebat ni.

No comments: