Thursday, June 18, 2015

Review : Shaklee Nutriwhite Essence


produk skin care shaklee yang saya mula guna adalah NUTRIWHITE. masa tu guna pencuci muka je.. kemudian saya tambah toner dan moisturizer. dan seterusnya tambah night cream dan juga make up remover.

memang semuanya best  terutama jenis kulit matang macam saya. saya menggunakan Nutriwhite lebih kurang dah 2 tahun.

kulit saya jenis kering tapi beminyak di zone T. saya jarang dapat masalah jerawat cuma sekali sekala naik di kawasan bibir dan hidung. Tapi saya ada masalah jeragat atau pun pigmentation. 

masa ni muka saya banyak jeragat dah kasar2 dah. bila sentuh dah rasa timbul

dulu sebelum ambil supplemen masa umur 30 tahun jeragat saya naik dengan sangat jelas..sampai kalau dirasa dengan jari terasa timbul2. jeragat buat wajah jadi "kotor"







sekarang.. ha ni memang muka tanpa make up langsung ni. masih ada sikit tapi licin.. letak bedak sikit ja dah okay

selain supplemen saya cadangkan anda cuba NUTRIWHITE ESSENCE. essence ni sangat ringan, dan mampu membaiki kulit anda yang telah rosak akibat sinaran UV. jadi gunakan dengan cara sapu nipis2 je selepas mencuci muka.. kulit akan rasa sejuk. dan konsisten penggunaan kulit rasa segar dan semakin tegang.. jadi saya rekemen pada anda terutama yang ada jeragat, kulit kering dan pedih. sila tambah NUTRIWHITE Essence.

Di bawah saya kongsikan antara ramuan2 bagi rangkaian NUTRIWHITE:


Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:


  • Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots – menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow – melembapkan dengan tanin
  • Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan

ramuan Nutriwhite semuanya semulajadi dan tak mengandungi bahan2 terlarang.


untuk dapatkan NUTRIWHITE atau segala product SHAKLEE atau konsultasi exclusive sila hubungi saya
hernyhafiz 
0155825382 (sms / whatsapp)
emel : hernyyusnizar88@gmail.com

 atau rangkaian pengedar Shaklee sekitar anda. 

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENGEDAR SHAKLEE 

Post a Comment