Monday, May 18, 2015

TESTIMONI VITALEA FOR CHILDREN

kanak2 memrlukan nutrisi secukupnya. Tahniah ibu2 jika anda berjaya mengajar anak untuk makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan . Malangnya saya sering dapat pertanyaan dari ibu di mana anak2 sangat tak suka sayur. ohh.... kanak2 kalau kurang makan sayur dan buah mereka takkan dapat vitamin yg secukupnya.. bukan saja tak makan ,... yg makan sayur dan buah2 ni pon tak semestinya dapat nutrisi sepenuhnya melainkan anda punya ladang sendiri. nak makan buah just petik potong dan makan. teringat zaman saya kecik... pokok2 buah2an keliling rumah..petang2 ambil betik...kupas dan makan.. hampit seriap hari ada makan buah2 an yg ada sekeliling rumah.. antaranya jambu batu, jambu air, betik, pisang dan mangga... oh kadang2 mangga jiran yg ku petik hahaha.....  paling banyak ialah betik sebab betik ni takde musim kan? masa musim buah2 an lagi la..petik terus masuk mulut....

zaman sekarang masih ada tapi sangat jarang kan.. kebanyakan nak beli buah kena ke pasar.. buah yg paling senang tumbuh iaitu pisang dan betik pun org malas tanam,.. yg duduk rumah fkat, apartment, kondo memang lah masalah tanah...yg duduk landed house pun sama ( kecuali saya)  . buah yg kat pasar tu pulak.... dah lama dipetik. tau tak kandungan vitamin dalam buah akan berkurangan sebaik saja ia dipetik?

sebab itu bagi saya sendiri saya beri multivitamin kepada anak saya..
perbezaan shaklee berbanding vitamin jenama lain ialah produk shaklee sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam.

cara makan vitalea kids.

untuk kanak2 berumur 4 tahun ke atas 2 tablet sehari. berperisa anggur.. tiada gula tiruan.
dapatkan dari saya

herny
0135825382

Post a Comment