Saturday, May 30, 2015

SHAKLEE SUCCESS SEMINAR PULAU PINANG


assalamualaikum semua. pembaca sekalian. saya doa anda sihat2 sahaja.

baru2 ni saya telah dipilih oleh pihak Shaklee untuk menghadiri Shaklee Success Seminar. Peserta2 adalah terdiri daripada Effectif Bussiness Leader.

Dalam seminar tersebut kami telah diberi motivasi & tips2 hebat oleh presiden Shaklee Malaysia Mr Victor Lim. Lama sebenarnya saya dah tak dapat sentuhan motivasi ni.

selalu motivasikan org tapi diri sendiri takde maintainance. hihi... 

kadang kala kita sebagai manusia biasa memang perlukan seseorang untuk support! kadang kala je laaa. tapi most of the time self determination, lebih penting... kalau harapkan org, jenuh laaa.. tak di support terkapai2 jugak.

eh dah melalut pulak. 

ok seminar berakhir jam 6 petanv. dan malam pemberian sijij dan dinner.

antara intipati seminar ialah untuk mengukuhkan empayar bisness. untuk merapatkan hubungan sesama ahli. Dan juga menyedarkan kami leader2 supaya memantapkan leadership skill.

antara pesanan president sebagai Leader, kita haruslah sentiasa support downline kita. caranya hadir di setiap recognition dan anugerah anak bisness kita, bersama2 dgn anak2 bisness dalam event2 yg company anjurkan.

memang saya sendiri setuju, macam anak sendiri la.. jika berjaya tapi tiada ibu datang di majlis kejayaan jauh di sudut hati mesti terasa sedih kan? jadi saya sendiri sebagai mentor akui.. kadang2 perkara2 macam ni la menimbulkan bibit2 kehancuran dalam sesebuah organisasi.

pengasas sesebuah organisasi  akan dilupakan sedikit demi sedikit. Muka tak pernah nampak kan. macamana nak ingat?

Bagaimana pun... apa terjadi.. hidup kena teruskan.Saya sayangkan organisasi dan empayar bisness saya. Biar betapa payah, biar tiada siapa peduli  saya akan terus melangkah.  This is my legacy. 



salam sayang,
herny :)




Post a Comment