JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Tuesday, January 13, 2015

Usus punca pelbagai penyakit - jom detox


rheumatoid arthritis adalah salah satu penyakit yang menyerang sendi-sendi. Para doktor sendiri tak dapat mengenalpasti punca sebenar rhemotoid arthritis ni di mana sel-sel dalam badan sendiri yang menyerang sendi-sendi ni. Ada kajian menunjukkan ia mungkin berpunca dari bakteria yang tinggal di dalam usus kita. terdapat banyak kajian yang menujukkan  kaitan mengenai hubung kait sistem percernaan dengan masalah auto immune ni.

dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Jose Scher, seorang rheumatologist University new York, mendapati kebanyakat pesakit-pesakit RA ni kebanyakannya mempunyai sejenis bug iaitu prevotella copri yang ditemui di dalam usus mereka!

SUMBER: the atlantic

nak tau lebih terperinci tentang penyakit autoimmune ni dan kaitan dengan usus anda sila baca link tersebut.
haaa penting tau untuk jaga kesihatan usus ni.....usus yang sihat dapat menjamin kesihatan yang baik... macamana nak pastikan usus kita ni sihat. macam kita selalu dengar tentang detox kan? ada banyak cara nak detox usus seperti.

  • minum air secukupnya iaitu 1 liter setiap 25kg berat badan
  • banyak mengambil sayur-sayuran dan buahan segar
  • elak mengambil makanan dari sumber daging terlalu kerap
  • minum detox infuson water
nak cara yang lebih berkesan dan mudah saya cadangkan anda amalkan  3 jenis supplemen dari shaklee ni iaitu

  •  5-10 biji ALFALFA setiap hari
  •  4 biji HERBLAX sebelum tidur
  •  2-3 biji PEPPERMINT GINGER PLUS sehari
 KESAN DETOX

semasa peringkat  awal detox kita mungkin akan merasa pening, asyik buang angin, asyik nak membuang air besar dan air kecil, 

bila badan anda dah alami detox dengan sempurna bukan sahaja sistem penghadaman menjadi bertambah baik malah anda rasa lebih cergas, kurang mengantuk, lebih mudah fokus, metabolisme meningkat, kulit jadi semakin berseri dan berat badan terkawal dan yang paling penting anda dapat mengelak pelbagai masalah penyakit yang berpunca dari usus.


untuk dapatkan supplemen yang saya sebut boleh emel saya di
hernyyusnizar88@gmail.com
atau whastapp 0135825382

 

No comments: