Monday, January 19, 2015

reward trip untuk "key leaders" group MM Shaklee ke MEDAN, Indonesia 23 - 26 NOVEMBER 2014

assalamualaikum....terlambat nak cerita pasal trip reward untuk downlines saya ni.. trip ni saya sponsor bagi downlines yang perform sepanjang tahun 2014. mereka2 yang dah berjaya capai bonus ke empat dalam shaklee iaitu car bonus achiever. dalam shaklee car bonus ni diberi dalam bentuk cash bonus iaitu 3% kelayakannya.. haaa terpulang samada nak beli kereta tau pun tak....nak beli kereta jenis apa... bagi saya sendiri car bonus saya pernah mencecah 5 angka sebulan..... kalau ikut hati memang nak rembat BMW X6 sebijik.. hihihi...... tapi saya ada perkara lain yang lebih menjadi keutamaan terutama hutang zaman purba saya yang mencecah ratusan ribu ringgit, hutang PTPTN, dan juga hutang2 lain... tu adalah matlamat utama saya iaitu melangsaikan segala hutang2..car bonus saya cukup laaa setakat ini sebiji HONDA JAZZ DAN HONDA CIVIC UNTUK kegunaan harian..

anak buah pulak ada yang dah beli BMW, VELLFIRE, MINI COOPER , MITSUBISHI, HONDA CRV.. dan macam2 lagi...ada jugak yang beli kedai...beli rumah...alhamdulillah.... tumpang bahagia tengok kejayaan mereka...
nak tau macamana nak dapatkan car bonus baca di sini

ok berbalik pada trip reward ni... keseluruhan kos untuk sponsor mereka hampir menelan perbelanjaan 30k. tapi takpe...semua ni adalah hadiah bagi titik peluh mereka juga untuk mengembangkan EMPAYAR MULTIMILLIONAIRE (MM). Mereka adalah key leaders empayar saya yg bekerja keras selama ni...

trip ni bertolak dari 2 airport Pulau Pinang dan juga KLIA2.
team dari penang master rahimah, syuzie dan shuhada

ketibaan orang2 KL
group photo di airport Medan
alhamdulillh segala berjalan lancar. kami berkumpul di lapangan terbang Medan dan di sambut oleh tour guide yang mesra. dah semua berkumpul...pemberian goodies bag di beri pada semua achiever dan kami mulakan perjalanan ke LAKE TOBA. Dalam  perjalanan kami singgah sarapan merangkap makan tengahari kat Restoren Ayam Penyet.. murahhhh sangat...macam2 menu istrimewa seperti ayam penyet, nila penyet --- haaa nila ni sebenarnya adalah ikan talapia....
ada juga belut masak sambal...nyum nyummmmm....

ayam penyet CINDELARAS

kemudian kami ke pulau samosir melawat kediaman batak...dan sejarah org tomok kat situ.. malam pertama kami bermalam di Parapat... kemudian terus laa berkunjung kat tempat2 menaraik...anatar yang saya tak dapat lupa ialah haruman eucalyptus ..dalam hutan sepanjang perjalanan ke penghujung tasik toba...best je berangin....dan juga air terjun Sipiso Piso..

Group photo di PULAU SAMOSIR

HARI PERTAMA DI PARAPAT
group photo di mutiara hotel
  malam kedua kami bermalam di mutiara hotel.... pengalaman kat situ ialah dapat tengok gunung berapi meletus secara live.... hari terakhir biasalah shopping day! masing2 borong sakan... alhamdulillah saya berharap anak cucu yg join trip ni berpuas hati...dan terus berusaha untuk terus berjaya.... ikut perancangan saya bagi tahun 2015 ni kami akan ke NEW ZEALAND pula... bagi anak2 MM jom kejar trip New Zealand 2015!!!!...... nak join team shaklee berdekatan anda? jo hubungi pengedar-pengedar SHAKLEE berdekatan anda di sini

 salam sayang,








Post a Comment