Friday, January 23, 2015

cuti-cuti di Lost World of Tambun Hotspring

assalam semua..nak cari tempat menarik kat Perak ni diaaaa.... baru2 ni kan saya turun ke IPOH,,..apa yang menarik kat Ipoh ya?

haa saya rekemen waktu malam anda ke LOST WORLD OF TAMBUN HOT SPRING...
hotspring di buka sampai jam 11 malam. bayaran masuk cuma rm22 seorang berbanding pada waktu siang...tapi tarikan pada waktu malam tak sama la dengan waktu siang..yg specialnya malam dorang buka hotspring.... kitorang sampai dalam jam 9 malam...lepas salin pakaian terus masuk dalam kolam..ada beberapa kolam yg kepanasan berlainan....kolam utama yg dibuka pada waktu siang pun turut dibuka pada waktu malam...air pon dah mula sejuk... paras air dalam kolam dalam 1 meter kot..anak saya si puteri pon boleh main....  kolam yg paling atas paling panas.... tak boleh masuk ramai...kalau dah ada 1 group berendam jadi jangan haraplah kita boleh masuk sekali...yg special kolam dalam gua tuu...ada sauna... tapi tak digalakkan masuk lebih dari 5 minit..takut pengsan agaknya...

malam tu kami 3 beranak lama la juga berendam...sedap je badan...aktiviti paling saya suka ialah terlentang atas air tu.....sambil menikmati bintang2 di angkasa gitu..... dapat tenangkan fikiran... gambar tak boleh nak tunjuk la kat sini.... biasalah tempat2 gitu kannnn pakaian memang hazab.. bukan saya laaa... bawah.. jom tengok gambar2 ni... bagi anda yg ke Perak saya rekemen datanglah berendam kat hotspring ni.... best!.


keadaan kolam siang hari..takde siapa nak masuk kut panasss
kolam air panas waktu malam...sedap sangat datang berendam ni....


kolam sauna paling atas dan paling panas.... sekali masuk mau terus tidur dalam ni tanak keluar.

Post a Comment