Sunday, June 29, 2014

Inner Circle United (ICU) : learn to lead at Marriott putrajaya

Dalam organisasi JUTAWAN iaitu group bisness SHAKLEE terbesar kat malaysia ni kita terbahagi pula dengan unit yg lebih kecil iaitu group Inner Circle United (ICU).

Group ICU ni di tubuhkan oleh Presidential Master Shareeza aka PM Cery tahun 2012 lagi. Masa tu ahli2 nya Supervisor hingga Coordinator je. 
Sekarang hampir semua dah bergelar Master.

Jadi kami ambil kesempatan ni untuk buat 1 bengkel leadership & diskas menggunakan prinsip2 dalam buku 21 Irrefutable Laws Of Leadership.

Kelas ni dikelolakan oleh Master Puteri Yusof & pasangannya Master Aznin Ghazali.
Setiap Master pula bawak bersama anak buah masing2. Dari organisasi saya (MM) saya, wakilnya Master Rahimah, Master Fariza & Senior Coordinator Hazilah.

So kitorang buat ala2 study group. Pecah juga otak study n kenali diri masing2.

Tema hari tu shawl berwarna gold atau kuning.



apa yg best anak2 kami turut sama diangkut ke kelas.Sementara mak2 study anak2 pon buat "kelas" jugak kat belakang! 


masing2 dapat belon rama2 dari clown yg ada kat tempat makan Fuzion Marriot! comey sangat!!


perasmian biasalah potong kek! sedap jugak kek tu! hihi

then malamnya kami master ICU bertukar2 hadiah. saya dapat pandora dari Master Beeha. cute sangat!


Feedback yg dapat dari kelas ni masing2 sedar seket diri ni masih banyak kekurangan sebagai Leader. So balik masing berkobar2 dan terbuka sikit minda untuk polish lagi skill dan jadi leader yg lebih mantap!

yeah!

master Herny
Lead others To Lead Others
(LoLo)












Saturday, June 28, 2014

membuang lebih lawas

rupanya ramai juga yg ada masalah membuang kan? oppss..berak keras! oh jangan taktau kalau buang air tak lawas macam2 hal lain boleh dapat.

sebabnya toxin berkumpul dalam badan.
bila toxin berkumpul macam2 la naik!
jerawat, muka kusam, pening, migrain, mengantuk, letih, lembab, lambat pickup, asyik menguap dan badan rasa berat.

selain tu sembelit kalau dibiar lama2 boleh jadi buasir! ewwwwww.. siksa tau buasir ni. dah la sakit.. nak buang nak tahan pon nanti makin keras!

so nak cari penyelesaian??

cuba HERB-Lax 

dari shaklee. ramuan herba yg lembut.
bergantung pada keserasian. 


permulaan boleh ambil 2 tablet dan up hingga 4 tablet sehari. atau seminggu sekali.

macam saya saya ambil seminggu sekali atau pon jika masa makan banyak. so nak kasi kosong balik perut.

nak dapatkan.
boleh emel saya di
info@aturius.com
whatsapp: 0135825382
COD: bayan lepas, penang
Shipping seluruh negara. postage rm10

UNTUK SHOPPING HERBLAX  KLIK SINI

trip sehari penang - KL untuk belajar eSell

26 hb lepas saya telah dijemput bagi menggantikan upline saya yg tak dapat hadir untuk training new tools yg akan dilancarkan tak lama lagi.

tools ni dikenali as eSell.
1 lagi kemudahan yg Shaklee introduce bagi memudahkan pemasaran kami pengedar2 shaklee.

serba sedikit la pasal eSell training dah dijadualkan seluruh negara.


kesempatan ni saya tak lepaskan terus beli tiket flite dan turun subang terus ke Empire.

dekat airport penang dalam penerbangan sempat berbual dengan sorang SID puan Ina yg juga ke KL tapi untuk urusan lain.

sampai Empire rupanya ada jugak yg kenal dengan saya.

kemudian terserempak juga anak shaklee alam maya saya hazila hasni. Tapi Ila ni roomate saya masa kat UITM dulu. oh hampir 13 tahun tak pernah bersua hanya text di mobile phone je.


then masa dalam training room sempat la beramas mesra seketika dengan senior2 master shaklee... ohhh tersebar aura gitew!



then petang husband yg kebetulan ada kat KL datang dan balik sama2...

mahal tau gambar atas tu bukan senang nak bergambar dengan para jutawan kat atas tu. 1 hari saya mesti dapat juga title tu~~

master herny

emel : info@aturius.com
whatsapp: 0135825382


menu bersahur ringkas, kenyang dan bertenaga sepanjang hari

Ramadan datang kembali. Bila datang bulan puasa ni kebanyakan kita mula ke pasaraya beli stok makanan sahur. menu yang best masa sahur selalunya telur masin, ikan  masin, pekasam....
slurpp ikan pekasam tu pulak goreng panas2 tabur bawang goreng dan cili padi..perg memang mampu membuka selera kan.
ganbar from google ni

tapi sebenarnya jika kita makan nasi dan ikan masin atau pekasam pagi2 ni perasan tak sampai tengahari memang dah rasa letih.

sini saya nak cadangken menu berpuasa paling simple dan bagi tenaga berpanjangn serta boleh bahi kurus uolss.

CINCH SHAKE dari Shaklee.
resepi yang paling saya suka.. susu segar dalam kotak tu..letak dalam peti sejuk..kemudian tuang lebih kurang 250 ml then masukkan cinch shake perisa vanila. then teguk... selesai hanya ambil masa 5 minit je nak sediakan.

kemudian minum Performance Drink.

Hasilnya memang berpanjangan je rasa kenyang.

Fungsi Cinch Shake ni adalah kaya dengan Fiber dan rendah GI. Indeks glisemik yang rendah ni maksudnya kadar gula yang membekalkan tenaga dilepaskan perlahan-lahan ke dalam darah. maka kita tak cepat merasa letih.


Jom bagi anda yg nak  cuba sesuatu yg lebih baik dari nasi panas dan ikan pekasam jom bertukar kepada CINCH SHAKE! Selain perisa Vanilla ada juga perisa ciklat dan latte. so boleh pilih ikut kesukaan anda!

HARGA RETAILS CUMA RM170.00 jer.



boleh contact saya
HERNY
emel: info@aturius.com
wasap: 0135825382

Friday, June 27, 2014

impian ku


pagi2 tadi bangun rasa lain macam semangat. semalam saya tidur awal sebab henpon habis bateri dan charger tertinggal dalam kereta. so bangun pagi ni rasa fresh. then g amik charger lepas tu caj sambil siapkan anak. starting yg bagus for today... takde ngamuk2 kejutkan anak..hihihi.. then bagi anak makan siap pakaikan baju hp pon dah masuk batery so nampak ada notification kat emel.

buka success journal dah sampai. projection dalam shaklee. bulan ni merupakan 1/4 tahun pertama untuk dapat reward2 dalam shaklee. of course saya aim for presedential master. tapi bila buka success journal  apa yg saya dapat dah beyond expectation. laaaa kacang goreng je rupanya naik PM! rupanya apa yg saya target tu rendah... saya rasa saya dah under estimate keupayaan diri dan organisasi.


jadi saya terpikir untuk cabar diri dengan sesuatu yg boleh "paksa" saya pecut lebih laju. saya mesti visualise matlamat dengan lebih jelasss..

so saya google impian2 saya tu..nak visualised kan... letak di tempat yg saya selalu ada.. di meja kerja, dalam bilik, di group FB dan also kat blog! biar lah tak cantik edit just tepek2 je kan....


3 benda tu adalah impian saya....semakin hampir semakin hampir..

pertama rumah bernilai 3.5 juta kat penang. rumah tu ada lift n outdoor kat ats bumbung..sangat modern n class.

kedua BMW kaler pink sebabnya saja nak reward diri  n buat sesuatu yg class n unik

dan ketiga tu lot kedai ofis yg berdekatan dengan rumah yg saya impikan tu.....

memang mahal2 harga semua tu..... seram sejuk menggigil mengenangkan...buat tak tidur malam...buat nak keluar dari comfort zone ni...

saya tahu impian besar kena datang dengan usaha dan semngat luar biasa.. dan itu adalah cabaran yang saya sedang lalui...
saya harap sampai masa nya nanti saya akan buka balik entry ni dan lihat pencapaian saya depan mata...


master herny
percaya!!!!!











Wednesday, June 18, 2014

cara kurangkan resdung

resdung ni antara masalah yg kerap berlaku dikalangan kita. resdung ni boleh diakibatkan jangkitan atau alahan.

saya juga ada masalah resdung. punca nya alahan pada makanan.

saya memang tak boleh makan makanan2 yg gatal contohnya ikan pekasam, budu, belacan, cencalok, sardin, seafood dan makanan2 macam tu lah.

simptom yg akan jadi mula2 rasa miang dan gatal2 kat hidung, then bersin, mata berair, lepas 1 haru akan naik macam keruping kat belakang telinga, kelemumur luar biasa, dan jerawat.

macamana nak handle masalah resdung  ni?

apa yg saya amalkan utk elak simptom2

alfalfa complex 5-10 biji
nutriferon 1 sachet
vitamin C 2 biji

part2 bersin2 memang cepat setel. then insyaAllah alfalfa & vitamin C dapat memelihara kulit muka ni dari naik bintik2 jerawat resdung!

oh bagi saya nak halang diri menikmati makanan memang dugaan besar!

jadi saya upkan imuniti tubuh n ambil
supplemen & boleh makan dengan happy 

XoXo
herny

kerabu ikan bilis

saya ada share pasal kerabu ikan bilis ni. 
ada sekali adik beradik datang rumah saya buat semangkuk besar kerabu ni. habis licin.

kerabu ikan bilis ni simple tapi mampu buka seler tau!

makan dengan nasi panas pulak perghhhh!

resepi nye senang je.
goreng ikan bilis  sampai garing dan ketepikan.


kemudian dalam bekas lain.

• hiriskan serai halus2 
• lengkuas tumbuk sampai lumat
• hiris bunga kantan halus
• hiris bawang besar
• 1 biji tomato dihiris halus
• cili padi dipotong 
• perahan air limau nipis
•garam secukup rasa

tips:

untuk
hidangan yg enak masa bak hidangkan baru campur ikan bilis n gaul sekata!

sedap tau.
dah siap jangan lupa ambil gambar dan upload dalam intagram ok? 


XoXo
herny

Tuesday, June 17, 2014

cara menghilangkan jerawat

Ramai juga saya di datangi dengan masalah jerawat. dari apa yang saya tau macam2 punca yg sebabkan jerawat

seperti

• jangkitan bakteria
• hormon
• stress
• alergy pada makanan
• alergy alat solek


nasihat saya bagi yg jerawat selalu tumbuh meriah ni ada beberapa perkara perlu diambil kira

1. tingkatkan pertahanan diri 

cadangan supplemen : 
VITAMIN C SUSTAIN RELEASE, NUTRIFERON


2. detox = lancarkan pengaliran darah, kurangkan stress, buang toxin

cadangan supplemen: ALFALFA COMPLEX dan HERB-LAX



3. stabilkan hormon

cadangan supplemen GLA COMPLEX, B COMPLEX



4. kurangkan radang
cadangan supplemen 

ZINC COMPLEX dan GARLIC
5. Memperbaiki sel2 untuk membaik pulih. semestinya protein!
cadangan supplemen

Energizing Soy Protein ( ESP)



bagi anda yg ingin nasihat saya atas masalah kulit boleh hubungi saya melalui 
emel: herny@aturius.com
atau whatsapp 0135825382
sebab setiap masalah kadangkala keperluannya berlainan.



💚 master herny
shaklee independant distributor

disclaimer: this product not intended to cure, treat, diagnose and prevent any disease.

perasmian shaklee cawangan pulau pinang


4 hb lepas hari sabtu secara rasmi penang branch yg baru dirasmikan.

ramai2 staff dari HQ turun untuk acara ni especially president shaklee malaysia mr victor, mr ethan, ms suknit dan ramai lagi.

alhamdulillah.. shaklee penang yg baru jauh lebih selesa. tapi shaklee lama tu masih dalam ingatan di mana tempat saya n anak2 berkumpul, buat cloising. angkut barang2. kalau time closing saya, imah, maria, takdir, kak lisa n anak2 buah book 1 meja. gilir2... masa saya flosing tu sampainkul 8 masih kat branch! nostalgia sungguh
n ofkos staff senior kat shaklee tu cannie n wani.. senyummmm jeee walaupon stress! tima kasih staff shaklee penang!

sekarang kat branch baru selesa la ye. dan paling best training room yg lebih selesa so boleh laaa buat kelas2 kat sana after this! 

peluang macam ni seronok turun n jimba2 dgn  anak2 bisnes..

majlis berakhir dalam
pukul 12.30 tgh. walaupon makan sedap2 tapi tengok anak2 jadi tak lalu nak makan dah.....



jom jadi sapa area penang yg rasa nak. jumpa saya jomm.... kita lepak sini! hihi

love,
herny 

Sunday, June 15, 2014

kenangan manis shaklee national conference 2013/2014

alhamdulillah..berakhir sudah shaklee national conference. Ini merupakan kali pertama saya naik pentas NC. bagi yg belum tahu national conference adalah hari pengiktirafan terhadap pencapaian pengedar-pengedar shaklee 1 malaysia. tahun ni pulak mr roger barnett iaitu chairman SHAKLEE CORPORATION turun padang.


bagi saya yg kali pertama rasa sangat excited. Apatah lagi kali pertama ni naik NC as master bersama2 3 org master di bawah saya serta beberapa level di bawah saya yg turut menerima award.

kami check in sendiri di junior suite sebab bilik dah penuh pada 6 hb kemudian 7,8 hb kami dapat 100% sposor by shaklee di sunway resort & Spa. 7 hb masing2 masuk ke dewan untuk award hari pertama. majlis start dengan master parade. glamer tau lalu kat red carpet n dapat perhatian. hihi..  kemudian selesai perasmian  so dapat award pertama iaitu bussiness growth. dan kemudia kemuncak karier saya iaitu new rank as master. ni special sebab muka keluar kat skrin utama... n dapat bergambar atas pentas.

then habis award malam kami dijamu BBQ dinner kat sunway lagoon.

esoknya award hari kedua.kali ni  naik pentas 3 kali. malamnya glitter dinner. seronok rasa 2 meja semua ahli2 MM. dan bergambar sakan. seronok tengok ramai anak cucu dah dapat rasa dinner n award. esoknya pula kami diberi masuk ke sunway lagoon free.






so 3 hari 2 malam ni smeuaaa FREEE !makan tidur, aktiviti, baju towel...n gift! wow juta2 budget ni tau... sunway lagoon penuh dengan org2 shaklee!

rata2 downlines saya memang happy n seronok. best sangat.. tapi apa yg dapat ni penghargaan tahun lepas... dan kami di shaklee sedang berusaha menjadikan shaklee syarikat no 1 diMalaysia!!!

sampai berjumPa lagi! next shaklee trip saya ialah 10 hari ke USA 100% sponsor!! nantikan ya!!

WHO ARE THE CHAMPION?
I AM THE CHAMPION!!!!!!