Wednesday, May 7, 2014

RAHSIA JANA INCOME 5 ANGKA DENGAN SHAKLEE


Bagaimana ada ramai yang setiap bulan pasti ada yang naik ranking dan jana 5 angka sebulan? walaupon untuk starting bisness memerlukan kos pendaftaran hanya RM65 saja?



Bagi diri saya sendiri saya dah capai 5 angka bonus pada bulan ke 10! ya ini memang benar2 bonus. saya memang tak laburkan apa2 modal pada bisness ni.
sebab masa saya bermula saya mendafar hanya sebagai seorang pengguna kerana belian supplemen yang saya masa tu seingat saya CINCH SHAKE, OMEGA, ALFALFA, LECITHIN, MEALSHAKE,NUTRIFERON, CINCH TEA, HERBALX. Produk yang saya ambil memang sekadar makan sendiri.

Tapi bile berkongsi keahlian rupanya ramai pulak nakturut sama cuba.. Dari situ saya mula nampak peluang mudahnya bisnes ni. tiba2 ja saya yg tak tau apa2 boleh dapat side income dah!

income pertama saya rm200 lebih. wah sapa nak bagi kan..

kemudian seterusnya saya cuba cabar nak promote shaklee betul alhamdulillah saya dapat bonus bulan kedua sebanyak 2k. MasyaAllah memang rasa seronok sangat. kemudian saya mula sasarkan segala peluang yang shaklee tawarkan. hingga sekarang dalam masa 20 bulan alhamdulillah bonus yang masuk makin berganda.

ok apa yg shaklee tawarkan tu? macamana nak capai 5 angka bonus?


Paling mudah kita target 3C iaitu

CASH, CAR, CONVENTION




CASH PROGRAM

1. BONUS KUMPULAN PERIBADI (21%)
 dari sini kita dapat bonus peribadi (personal bonus) dan bonus berkumpulan peribadi iaitu dari      downline yang daftar bawah kita iaitu sebanyak 21%!

2. BONUS KEPIMPINAN (LEADERSHIP BONUS)
Leadership bonus ni SHAKLEE bayar apabila kita melahirkan downline yang buat jualan yang melayakkan dia jadi leader (breakaway). bonus kepimpinan ni boleh menjangkau hingga 6 level di bawah. percentage yang dapat boleh mencecah hingga 5%.

3. INCENTIVE COORDINATOR (hingga 1.5%)
insentif ni SHAKLEE bayar pada rank COORDINATOR, SENIOR COORDINATOR, KEY COORDINATOR, SENIOR KEY COORDINATOR dan MASTER COORDINATOR.

Dari jumlah 3 bonus je dah boleh capai hingga 5 angka tau? prinsipnya duplicate > help others to help others, lead others to lead others, teach others to teach others.  Dari sini la kita boleh up kan sale kumpulan. setakat ini saya pernah cecah hingga 2 juta sale sebulan.

SHAKLEE ni adil. bila kita daftar member bawah kita dan kita kead dia sehingga dia boleh bina empayar maka SHAKLEE pon bayar kita. yer nak naikkan anak2 jadi leader org ats2 ni bukan goyang kaki je.. goyang kaki tak jalan. kita kena sentiasa bagi tips, formula dan duplicate apa yang dah berjaya kita tempuhi. sebab tu la ada antara downline saya yang boleh capai 5 angka seawal 5 bulan lebih awal sebab makin lama makin mudah dan makin banyak tips kejayaan yg kita share dan perturunkan.orang lama ambil masa untuk experimen manakala yang baru tunggu apply mana yg dah berkesan je.




CAR PROGRAM


dalam SHAKLEE kita tak diberi sebijik kereta bila dapat car bonus.Tapi kita dapat dalam bentuk CASH juga iaitu sebanyak 3% lagi atas pencapaian berkumpulan.
dan nilai car bonus berubah2 ikut prestasi setiap bulan. bulan pertama saya daat car bonus cuma rm950 je.. sekarang car bonus je pon dah cecah 5 angka. nak beli kereta apa? sukati keta lembu ke, BMW ke? sukati kita...

CONVENTION


Convention ni trip makan angin. Saya ni baru juga bermula dalam SHAKLEE baru masuk bulan ke 20 tahun ke dua.

masa tahun pertama saya start pon dah bulan AUGUST. Trip makan angin ni kita kena kumpul point dalam 1 cycle (12 bulan) bermula dari MAC hingga FEBRUARY.

tahun pertama dalam masa 7 bulan saya layak kumpul untuk trip dalam negara je. trip KK tapi masa tu ada clash dengan urusan sendiri jadi tak join. Lagipon saya tak ambil tau sangat pasal trip ni tu yang tak kisah sangat.

tahun ni pulak tahun kedua saya,.... alhamdulillah saya dapat kumpul tiket untuk trip dalam negara dan 3 tiket untuk trip luar negara.

trip luar negara tu saya bleh bawak anak dan suami sekali melancong FREE ke CALIFORNIA, USA! ha? sapa nak bagi? belum cukup 2 tahun dalam SHAKLEE dah boleh ikut trip! siap bawak anak dan suami lagi....

ada 2 pilihan sebenarnya samada umrah atau US. jadi saya pilih US memandangkan dah pergi umrah bulan 2 hari tu?

ni la antara yang boleh anda dapat. saya dah rasa dalam 20 bulan income semakin melonjak. dapat TRIP international.  bagi cycle ni fight untuk trip ITALY atau JORDAN pulak!!



Saya start dari taktau apa. Dari memang cuba2. Dari hanya makan sendiri. Kini hasil TAWARAN dalam SHAKLEE tanpa perlu melabur alhamdulillah hidup saya benar2 dah banyak berubah berbanding 2 tahun lepas. Ni masa tulis entry ni pon kat dalam bilik lagi.hihi ok.....nak g masak, kemas rumah lak...hhihi...... heaven of work at home mom!


So pilihla..peluang depan mata..Hanya perlu kesungguhan everything will be okay!

love,
herny





Friday, May 2, 2014

mealshake bahaya untuk kanak-kanak?

banyak pulak kan promo mealshake bulan ni. ye laa sebab bulan ni shaklee promo buy 6 free 1. so ramai la amik peluang ni sementara harga rendah!

seiring dgn tu ada juga mulut2 bashing tentang mealshake ni.

bagi yg tak kenal memang tak tau. tapi bagi saya, saya memang tak ragu nak bagi anak saya n also nak rekemen pada anak2 buah, anak2 kawan. sebab saya dah test sendiri dan nampak perubahan!

apa tu mealshake?

mealshake ni minuman multivitamin dalam bentuk serbuk yg shaklee keluarkan untuk kanak2 as well org dewasa pon boleh!

  •  ada 19 vitamin dan mineral penting untuk keperluan tubuh
  • mengandungi serat dan protein
  •  membekalkan calcium

isu tentang mealshake

maltodextrin

ramai yg "risau" tentang maltodextrin tahap ketakutan melampau. hihi
jadi sebelum apa jom kita belajar pasal maltodextrin! maltodextrin  adalah bahan tambahan yg biasa digunakan untuk makanan berproses. fungsinya adalah sebagai filler or thinckening. ia  di ekstrak dari sumber makanan semulajadi biasanya dari sumber jagung, beras, kentang,barli, gandum.


utk tau lebih boleh google tentang maltodextrin ni ya?


bagi saya, saya yakin dgn shakleee dan jaminan shaklee sentiasa selamat, berkesan, mesra alam. selagi tak berlebihan dan ikut sukatan yg di sarankan si manja anda pasti akan dapat kebaikan mealshake!

maintain comel n lebih sihat macama anak saya! 

nak order? sila emel saya di 
herny@aturius.com
atau wasap 0164215382

Thursday, May 1, 2014

puteri dan kebun kecil



belek2 draft jumpa entry tak habis ni.... tembam jugak cik put masa ni..cepat masaberlalu..sekarang makin tinggi dah....
kat belakang tu ada tanama2 saya masa tu ada parsley, bendi, tomato dan apa lagi ntah.. masa ni umur puteri dalam 3 tahun lebih. so kami suka tanam2 pokok lagipon dia lom tadika. sekarang ni masa lepak dengan mama pon dah kurang. tengok gambar ni rasa teringin nak gardening semula :)


Published with Blogger-droid v2.0.6

My Edible Garden

Sebenarnya nak kata edible sangat pun tak juga. Ada juga pokok2 hiasan.

Pokok-pokok kebanyakan di tanam di tepi pagar. Nampak "semak" juga apatah lagi dengan cuaca hujan sekarang.. memang cepat rumput membiak..

Plan masa akan datang nak letak awning hijau tu, kerusi ke..buaian ke, water fountain, pagar2 kayu, batu2 sikit supaya nampak kemas sikit. Kalau ada fulus cakap je la..semua nak!

Edible plant yang ada kat sini - cili ( beberapa species), kacang panjang, kacang buncis, serai - yang ni tak lama lagi nak kena cantas..dah ada serumpun kat backyard- sakit mata tengok..semak, pandan, ulam raja, selasih (basil), kunyit, halia,pucuk manis, lobak putih, kailan, daun sup,pegaga,pakchoy, bendi, roselle dan bayam putih daun bulat dan bayam malabar (remayung merah).

Pokok2 hiasan yang tak seberapa pulak - ati2, orkid, rose, kemunting cina, anthurium (betul tak ejaan) bunga matahari dan beberapa yang tak tau nama nya...
orkid - baka apa ya? tak tau sangat.

kemunting cina

jatuh cinta dengan shaklee

Saya mula mengenali shaklee lebih kurang 2 tahun lepas di mana ketika tu saya tercari-cari pencuci organik untuk lampin kain moden anak saya yang di perbuat dari fabrik organik iaitu bamboo dan cotton.

Masa tu saya di perkenalkan dendan cecair basic H dari seorang kenalan di FB. Rupanya cecair organik ini mempunyai 1001 kegunaan.

Selain untuk kegunaan mencuci CD saya gunakan untuk merawat masalah kulit anak saya iaitu eczema. Saya masukkan setitis cecair basic H kedalam
mandian anak dan kesannya ruam2 mula kering dan surut.

Kemudian saya terus memesan stok basic H sebagai bekalan.

Saya juga menggunakan basic H sebagai pencuci botol susu, pencuci ikan dan daging serta kegunaan harian lain.

Air basuhan tadi saya siramkan ke tanaman sebagai baja...
*************************************************

Cerita pasal diri saya pula, sejak melahirkan anak saya merasakan tubuh saya tidak aktif seperti sebelumnya. Mungkin ketika berpantang saya langsung tak makan jamu sebab anak saya ni ada G6PD deficiency.

Selain tu saya mengalami masalah eczema yang serius sehingga membuatkan saya tendah diri. kesan eczema pada saya adalah kelemumur yang banyak, bahagian belakang telinga sentiasa merah,bernanah dan berkeruping dan jerawat di belakang badan.Saya juga kerap di serang tonsilitis.

Pada satu ketika saya timbang berat badan rupanya berat saya dah menjangkau angka yang menakutkan.

Saya juga dah mengalami masalah sakit lutut. Bila tanya pada kawan- yang kerja sebagai physiotherapist nasihat utama turunkan berat badan dan exercise. Sakit lutut dan sendi ni bertambah teruk terutama ketika bangun pagi dan selepas memandu falam jangka masa yang lama.

Saya mula mengurangkan makan. Tapi badan ni tak sama seperti sebelum beranak dulu. Kalau tak cukup makan mesti gelisah, menggigil dan rasa lapar sangat macam nak pengsan. Badan rasa letih padahal kalau check tahap gula masih normal. Sebab tu saya tak tahan.

Kemudian saya mencuba beberapa produk untuk slimming. Berat badan turun tapi saya rasa letih. Akhirnya setelah google info saya decide untuk ambil supplement dari shaklee.

Di antara produk shaklee yang saya gunakan ialah lecithin, omega, vitamin C, gla, B complex, alfalfa dan minuman energizing soy protein serta cunch shake.

Kesan yang paling ketara yang saya rasa adalah saya kurang berasa letih. masa tidur teratur, tidak mengantuk semasa memandu. Yang paling best sakit lutut hilang sama sekali.

Kali terakhir saya di serang tonsilitis sehingga demam pun saya tidak mengambil antibiotik. cuma tingkatkan dose vitamin C saja.

Berat badan pun berkurang walaupun tak drastik tapi turun sebanyal 1-2 kg sebulan. Baju- baju pun dah longgar.
saya boleh berdiet tanpa merasa letih.

Saya juga ambil blood test dan saya dapati keputusan pun amat memuaskan.

Saya memilih shaklee berbanding brand lain kerana produk shaklee ni natural dan di hasilkan dari sumber organik.

Kini saya telah mendaftar sebagai ahli dan dengan senang hati saya boleh mengedarkan pada kawan2 dan sesiapa yang memerlukan supplemen ni...

UNTUK SHOPPING BASIC H KLIK SINI

mealshake memang best (promo may buy 6 free 1)


Hari ni buka www.shaklee2u.com.my nampak promo mealshake kat situ! wah teruja...  saya adalah antara ibu2 yg dah nampak kebaikan mealshake ni. ok kisah saya n mealshake mestilah sebab anak saya tu. masa saya start shaklee ni baru2 kenal dulu saya tertarik nak try mealshake sebab anak saya si puteri ni kulit dia sensitif. cepat merah. then dia ada asthma jugak. so lepas direkemen saya pon bagi mealshake 1 hari 1 sudu kecil letak dalam susu yg dia minum. Apa yg saya notice paling bagus mealshake ni dapat tingkatkan selera makan dia selain tu masalah sembelit. anak selalu dapat sembelit sebab maybe kurang air dan kurang sayur. anak saya ni pulak saya memang jarng sangat bagi buah sebab saya notice dia cepat asthma n batuk2 lepas makan buah! 

alhamdulillah sejak bagi mealshake saya tengok kulit dia dah cantik, membuang pon lembut n selera makan meningkat! bila usia dah masuk 5 tahun saya mula ceraikan botol susu, jadi bagi dia minum pakai cawan. ooohh bila pakai cawan ni dia tak suka plak minum jenis2 berkrim2, bersusu pulak.. so google punya googel sembag punya sembang so saya bagi dia mealshake dengn cara buat aiskrim! hihi...sedappppppppp!!!!! 

actualy mealshake ni bukan for anak2 je..mak2 budak pon boleh terutama yg masalah berat badan.... sedap tau rasanya! wangi n lemak berkrim! palig bagus ambil semasa sarapan pagi..selain tu bagus jugak bagi uolss yg tak boleh nak telan supplemen dalam bentuk tablet! so jom sempena promo MEALSHAKE bulan ni jom simpan 1 set kat rumah!! untungg sebab 1 tin mealshake harga rm113.75 so beli 6 dapat free 1! 

setin ni tahan sampai 2 bulan if amik 1 sudu kecil. so kalau nak anak lebih sihat!! salah satu cara jom bagi diorang 1 sudu kecil mealshake sehari sekali jer :)



CUTI-CUTI TELUK CHEMPEDAK

Pertengahan April hari tu saya bercuti di Telok Chempedak. kami stay di Hyatt, Kuantan.
Sebenarnya dah lama tak mandi pantai..terutama kat pantai timur. Pantai timur ni ombak dia kuat seket.  Dari penang kami kena naik KLIA dulu sebab kat penang takde direct flight. ermm ada kot tapi date kami nak tu takde.. macam tu la lebih kurang. kena plak dengan  haribonus!. so apa lagi reward diri sat kat KLIA. Husband dah sambar 1 camera Sony sekali casing waterproof tu. saya tatau sangat model apa. rentung jugak la kat situ beberapa kan..

then lepas tu gerak ke KLCC sebab nak belikan bag. Atas rekemen kawan2 so masuk la mont blanc. hehe sebelum tu dah sembang kat wasap nak cari around 2-3k punya bajet so kak cery cakap cari kat mont blanc. Dah masuk so pilih2 sling bag n wallet for hubby! masa nak bayar rupanya duit tinggal dalam kereta!! cessss naseb baik ada debit card kalau tak maluuuu je... so muka dia dah sengih lain macam maklum lah sebelum ni pakai beg bukit jambul je.. 

ehhh sebenarnya nak citer pasal teluk tempoyak kann..oppss teluk chempedak... ok esoknya kami pon terbang ke Kuantan. sampai kat Kuantan tu ada sebiji jer kapal terbang..hiks hiks....
tapi masa nak amik teksi agak horror sebab kena serbu ngn driver kat sana. maybe sebab tak ramai so memang dorang cam kalut seket la nak dapat penumpang.

sampai kat hyatt so check in.. cantik pantai telok chempedak...

so lepas habis coaching ngn anak cucu shaklee kat sana so petang tu bedebushhhhhh masuk laut! puteri happy sangat.. husband pon mula mengetest camera dia. gambar serious lawa......
master hafiz tengah mengetest camera baru

yay boleh main pasiaqqq

model mee ketam
 makanan yg takleh saya lupa ni haaa mee kari ketam! ya Allah memnag seram ketam ni punya besarrrrrrr!! mi kari biasa je cuma bila ada ketam kat situ so jadi special. kedai ni dekat pintu masuk hyatt tu. atas dia restoren burger king! sapa nak kelainan boleh la try mee kari ketam dinosor hahaha!
ketam paling raksaksa penah saya makan!!



so tak sabar lak nak bawa for trip Krabi 11 hb may nantiiiii~~

pandora mother's day from hubby

pandora saya dah ada 14 charm + clips.
saya start pandora ni asalnya dari master gift from upline saya presidential master cery. permulaannga 7 charm+clip.


n sempena mascel saya lak saya beli spring collectiom yg tema rama2 as signature la kunun for master celebration saya. kan logi empayar mm saya gambar rama2 kann. then rama2 yg hanging tu hadiah dari cicit (level 4) yg juga master iaitu master fariza! alphabet juga adalah hadiah from gojes fren kak aula!


ok yg latest yg  sweet mothers tu saya pow husband masa kat KLCC hari tu~

tak sabar nak penuhkan charm tu! nak cari money bag la pulakkkk!

hihihi :)

"sweet mother"
herny
<3