Wednesday, April 30, 2014

MM - FREEDOM TOUR - swiss garden, kuantan

bulan ni jadual agak pack. lepas balik dari kuching kami singgah di marriot utk kelas tax. kelas tax ni organised by faizland. 
kemudian balik penang for our own company aturius & magiclensa.

then singgah balik putrajaya sebab flight ke Kuantan cuma ada from KLIA je.

kali pertama nak ke Kuantan ni. Kat Kuantan kami stay kat Hyatt. 

For Coaching pulak master Maria arrange kat Swiss Garden. Seronok sangat Telok Chempedak ni.. ombak dia agak besar. lama dah rasa tak main ombak macam tu.

Ok kat Kuantan ni anak cucu comel2 belaka. seronok la ramai yg datang sedut aura. hihihi...


paling saya kagum anak master ke 2 saya iaitu Master Maria Muda (MMM) walaupon sarat pregnant tapi semangat memang waja! saluteeeee~ tak hairanlah dalam macam2 masalah, dia can make Master Coordinator dalam masa 10 bulan jer!! 

yang paling best bawah dia pon dah asa beberapa COORDINATOR! syabasss nak! hihi

jom layan gambar2 sekota MM freedom tour ni~


so bagi uolss  sekitar pahang boleh la cari anak saya ni FB: mareeya muda

jom luaskan MM pahang ~~~








plan bisness shaklee

bagi anda yg nak tau tentang perjalanan bisness shaklee ni hari terakhir setiap bulan tu merupakan closing time.

bagi anda yg mau start shaklee serba sedikit saya cerita kat sini.

untuk permulaan anda cuma perlu bayar RM65 saja utk jadi ahli atau pon dengan setiap belian bernilai 200uv point anda boleh dapatkan keahlian percuma. 
1uv bersamaan rm3.1 (formula) jadi 200uv bersamaan lebih kurang dalam RM620-700. sebenarnya bergantung pada setiap barang juga. ada yg barang UV point tinggi ada yg UV point rendah.

kemudian bonus pon akan dibayar ikut nilai UV ni. 


ada 6 bonus yg shaklee tawarkan iaitu:

1.personal bonus> bergantung pada personal sale (boleh mencapai hinga 21%)

2.nett personal bonus > bergantung pada sale kumpulan peribadi (boleh mencapai hingga 21%)

3. leadership bonus > bonus yg shaklee bayar bila kita melahirkan leader di bawah kita. SHAKLEE bayar hingga 6 level di bawah kita.

4. car bonus > ni shaklee bayar dalam bentuk cash juga

5. Coordinator incentive bonus > incentive bagi coordinator.

kat bawah ni cth statement saya masa bulan ke dua saya jadi master. Jumlah sebenar tu saya rahsiakan ler..... bimbang disalah guna pula.



bonus2 ni dalam sistem boleh di view dari website untuk distributor iaitu www.shaklee2u.com.my


jadi kita boleh tengok laa prestasi kita dari semasa ke semasa n boleh plan setakat mana kita nak projection.


then bila setiap 15 hb semua bonus akan masuk terus ke dalam akaun.

bagi saya sangat mudah nak bisness shaklee ni semua dihujung jari. by the way nak kata mudah tak mudah nak kata susah pon tak susah. semuanya bermula dari minda kita. kalau kita pikir susah maka susah la. kalau kita pikir mudah yg susah pon jadi mudah.

jika anda ingin mendaftar sebagai ahli shaklee boleh hubungi saya.

MASTER HERNY
herny@aturius.com
whatsapp 0164215382
www.facebook.com/hernyyusnizar







Tuesday, April 29, 2014

double master celebration herny & izzati - equatorial hotel , penang

dalam shaklee rank yang paling tinggi adalah rank master.
masa daftar rank bermula dengan distributor kemudian supervisor, senior supervisor, coordinator, senior coordinator, key coordinator, senior key coordinator dan paling tinggi iaitu master coordinator.

ada yang ambil masa sehingga berpuluh2 tahun nak dapat rank master ni tau.. hihi.... ye laaa.. kalau daftar rehat harap semua datang sendiri je maybe sampai tua apa rank pon takde.. hihi..

alhamdulillah i make it genap 12 bulan  dari distributor ke master.


perjalanan tu ntah ler.. nak kata susah takde la susah sangat, nak kata senang takla senang..

kalau nak kata susah org yg berak sembelit pon susah, org cari barang tak jumpa pon susah.... kalau nak kata susah org yg hidup dalam hutan, dalam air pon lagi susah kot, semua bergantung pada penerimaan masing2..

bagi saya susah ke senang ke shaklee is my passion. jatuh cintaaaa...so kalau jatuh cinta semuaa pon jadi best belaka...

ok master celebration (mascel) saya ni di sambut bersama2 dengan upline saya master izzati. beliau mak shaklee saya yg bertanggungjawab menjerumuskan saya dalam arena shaklee malaysia... kemudian saya di punch oleh nenek shaklee saya master cery

and opkos la sokongan moral yg positif dan negatif dari my hubby pon melonjakkan saya dan paling penting alhamdulillah syukur saya dikurniakan anak2 bisness yang hebat2..

yer paling saya rasa bangga masa master celebration saya 2 org anak saya iaitu master rahimah n master maria pon turut hadir! mereka la kaki saya n banyak lagi la kaki2 yg lain yg tengah panjat gunung master masing2.


 dan sangat2 sya hargai kawan2 master yg turut turun dari seluruh negara...ya Allah terima kasih sangat2 atas penghargaan korang... salah silap jika ada masa sepanjang majlis saya minta maaf ye uolss.


mascel ni dimulakan dengan parade master, kemudian recognition  CEO shaklee malaysia mr Victor then sharing dari master yg diraikan..

bawah  i link video yg saya tayangkan sebelum saya buat sharing.
 http://www.youtube.com/watch?v=XacmjhgG5Mo

ada lagi 1 montaj tentang empayar saya tapi tak boleh upload sebab copyright. hihi...

moga2 majlis macam ni akan bakar lebih ramai lagi anda diluar sana untuk realisasikan impian bersama2 kami di shaklee!
layan gambar jom!!























see u on top!

~feeling great~
master herny

Monday, April 28, 2014

MM tour Kuching 12 april 2014 at Hilton

pertengahan bulan April hari tu akhirnya sejak berbulan2 plan sampai juga kaki saya menjejak tanah Sarawak dan maka lengkaplah semua 14 negeri dalam Malaysia hihihi.. seumur hidup ni la kali pertama datang sarawak. Kedatangan kami di sambut Kak Jem n zaidah. MasyaAllah lembutnya suara orang2 Sarawak. hihi Pengalaman yang manis kat sarawak ni. kebanyakan susur galur saya kat sarawak ni kategori yg educated la..hihi so sebenarnya seram juga nak guide anak cucu yg dah biasa berhadapan dgn guide. tapi akhirnya kemesraan terjalin juga.. rasa happy sangat di sarawak.. lain kali boleh datang lagi InsyaAllah~~~












MM kicks start Putrajaya with Master Herny

salam...

1 mac ni adalah permulaan cycle bussiness Shaklee bagi tahun 2014-2015.

so memang permulaaan yg sangat baik..


sebab dalam 1 cycle ni kitorang berpeluang utk kutip oppurtinities yang ada dalam Shaklee. Paling best mestilah Trip Cycle ke Italy..

saya join Shaklee bulan * 2012 n pada cycle pertama saya tu saya tak sempat n tak peduli pon pasal trip rewards ni..rasa cam mustahil..rugi lak rasa sebab tak fokus sebab tahun tu dorang boleh pilih antara umrah Dubai atau Paris...

untuk tahun kedua saya pulak alhamdulillah lepas 3 teket ke Long beach California, bawak sekali husband and anak saya... fest time mau ke Us ni..... insyaallah bulan 8  nati tak lama dah..

bagi trip ke Italy lak saya bukan saja fight for 3 teket tapi cuba for 5 teket pulak... n nak fight for bussiness class tiket~~

ok balik pada kicks start tahun ni saya bermula dengan kelas di Putrajaya... n plannya nak tour 1 malaysia jumpa anak cucu for personal touch...turun padang sebarkan aura gitew.. so far dalam group saya dah hampir 1500 ahli..jadi memang seronok bila jalan2 sana sini..

for MM kicks Putrajaya ni saya juga turut buka penyertaan pada sidelines yg nak join.... tak kisah pon ..insyaallah makin ramai makin meriah jadinya...

feedback dari meet up ni memang meletup2 sale bulan Mac iaitu untuk group saya sendiri je pon cecah 2 MILLLION sale.. rekod tertinggi saya... yang penting jumlah anak buah yg cecah 4 angka 5 angka pon bertambah! bagi uolss anak buah susur galur saya yg belum bersua muka dalam kelas2 macam ni sekali sekala better join utk recharge dan nampak jalan anda dalam shaklee ni lebih jelas... jumpa lagi dalam MM tour akan datang~~



birthday puteri ke 5

salam sayang..

ni lambat giler punya update..pending sampai 2 bulan lebih sudah..

1 feb saya ke umrah hingga 14 hb.. balik2 dah kena buat besday anak saya puteri yg bertraikh 16 hb..

masa di tanah suci saya diduga dengan demam tinggi ! risau juga takut apa2 virus..hari nak balik malaysia..mula keluar biji2 kecil..syukur la jugak akhirnya dapat la tau at least saya kena campak bukan virus2 lain... so masa balik malaysia memang membuak2 dah la bintat2..n ber parut je muka.... thats why berniqb tu sebab muka sangat seramm..

disebabkan besday ni dah dirancang so kami proceed la... tak seempat nak arrange so dalam kelam kabut dapat la tempat kat mcD bertam...

alhamdulillah kek pon siap disediakan oleh http://lanabakehouse.blogspot.com/. memang dah banyak bijik dah tempah ngn akak ni..so dia pon ok laaa last minutes order alhamdulillah..

majlis kecik je n ajak kawan2 n anak buah shaklee... tapi meriah la... terima kasih pada yg sudi datang n everyone pon happy :)














~masterHerny~