Thursday, September 18, 2014

tips kecantikan : masker shaklee


hari ni saya nak share rahsia kulit kekal berseri tanpa penggunaan bahan2 terlarang. bagi saya saya bukan la peminat kulit yg dah dinipiskan dengan produk2 bleaching. kan kita nampaknkulit halus dan nipis sangat. sampai rasa nak nampak salur darah dah. terpulang la ada kata cantik. kalau saya , saya agak ngilu tengok kulit yg terlalu nipis.


tapi memang tak disangkal sel2 kulit lama memang perlu di buang bagi memberi nafas dan seri pada wajah. petua saya senang je. saya selalu buat masker ESP + VITAMIN C + alfalfa 


atau pon salah satu. 
tu hasilnya bila dicampur 3 bahan. lepas tu just sapukan pada kulit wajah dan biarkan hingga kering. dah kering cuci macam biasa. masa sapu kat kulit tu kan rasa sejuk2 je dan kalau ada jerawat tu rasa pedih2 sedap macam tu hihi....

bila dah cuci memang rasa kulit lembut, soft dan melantun2 je.

muka sementara masker lom kering lagi...

masa tulis entry ni pon muka masih bermasker.

ok dah nak basuh muka. lepas ni apply sikit moisturizer dan simple touch up! done.. gojes & natural 

love, herny :) 



Post a Comment