mama & puteri

my pond

Friday, July 18, 2014

SHAKLEE VS ISRAEL




lega dapat kenyataan hitam putih hijau dari shaklee corporation tentang isu shaklee bagi fund kat israel melalui keneseth israel tu..

lagi satu shaklee corporation dah mendesak  supaya web tersebut tak menggunakan logo shaklee dalam web tersebut.

ramai yg menyebarkan tentang keneseth israel dan mendakwa shaklee terlibat dalam menyumbangkan fund kepada israel.

kalau macam tu uolss klik je web tersebut  n klik logo shaklee tu dan tengok ke mana link tu masuk...

adakah masuk ke web shaklee official? tidak!  dia masuk dalam shopping chart si KI. shopping chart yang sesapa pon boleh buat.  mak jemah changlun pon boleh letak logo shaklee then buat shopping chart. so tak perlu setakat print screen dan forward ke sana sini.

jelas kat situ keneseth israel tu hanya lah shaklee independant distributor yg mana sesiapa pon boleh order barangan shaklee dari dia kemudian semua keuntungan dia sebagai penjual shaklee dia salurkan ke organisasi dia.

ishh ... jadi uolss kalau nak beli shaklee takyah beli kat shopping chart KI tu contact je saya saya g post kan kat awak okay?
ni la web yg di viralkan kat FB kengkunun shaklee bagi fund ke israel..

shaklee dah keluarkan statement rasmi.
jadi tak perlu nak bersyak wasangka lagi..

hmmm...org lain buat bisness shaklee samapi leh g umrah, g sponsor mak ayah ke haji, g wakaf, g sedekah sana sini..

kita ni plak? apa posisi kita??

masih nak syak wasangka & menfitnah sana sendiri ke?

sekurang2 nya si keneseth tu ada gak sedekah kat agama dia.. yg awak tu? apa awak buat kat agama awak?

bawak2 laaa berubah okay?

salam shaklee - bis with confident~ insyaALLAH~
herny :)


2 comments:

Shaklee said...

Salam kak herny

salwa ni

nice blog header kak...

actually yang bisng2 sngat pasal issue ni

mostly bukan ahli shaklee

dan bukan makan shaklee pun

niat sebenar dalam hati tu ALLAH tahu

kut ada terdetik sikit je untuk jatuhkan penjual shaklee

pun ALLAH tahu


semoga kita terpelihara dari akhlak buruk camtu

Herny Yusnizar said...

ye la salwa... apa yang penting saya nak yg buat shaklee ni yakin n tak tergugat... yg bising2 moga2 terbuka mata hati..