Friday, June 27, 2014

impian ku


pagi2 tadi bangun rasa lain macam semangat. semalam saya tidur awal sebab henpon habis bateri dan charger tertinggal dalam kereta. so bangun pagi ni rasa fresh. then g amik charger lepas tu caj sambil siapkan anak. starting yg bagus for today... takde ngamuk2 kejutkan anak..hihihi.. then bagi anak makan siap pakaikan baju hp pon dah masuk batery so nampak ada notification kat emel.

buka success journal dah sampai. projection dalam shaklee. bulan ni merupakan 1/4 tahun pertama untuk dapat reward2 dalam shaklee. of course saya aim for presedential master. tapi bila buka success journal  apa yg saya dapat dah beyond expectation. laaaa kacang goreng je rupanya naik PM! rupanya apa yg saya target tu rendah... saya rasa saya dah under estimate keupayaan diri dan organisasi.


jadi saya terpikir untuk cabar diri dengan sesuatu yg boleh "paksa" saya pecut lebih laju. saya mesti visualise matlamat dengan lebih jelasss..

so saya google impian2 saya tu..nak visualised kan... letak di tempat yg saya selalu ada.. di meja kerja, dalam bilik, di group FB dan also kat blog! biar lah tak cantik edit just tepek2 je kan....


3 benda tu adalah impian saya....semakin hampir semakin hampir..

pertama rumah bernilai 3.5 juta kat penang. rumah tu ada lift n outdoor kat ats bumbung..sangat modern n class.

kedua BMW kaler pink sebabnya saja nak reward diri  n buat sesuatu yg class n unik

dan ketiga tu lot kedai ofis yg berdekatan dengan rumah yg saya impikan tu.....

memang mahal2 harga semua tu..... seram sejuk menggigil mengenangkan...buat tak tidur malam...buat nak keluar dari comfort zone ni...

saya tahu impian besar kena datang dengan usaha dan semngat luar biasa.. dan itu adalah cabaran yang saya sedang lalui...
saya harap sampai masa nya nanti saya akan buka balik entry ni dan lihat pencapaian saya depan mata...


master herny
percaya!!!!!











Post a Comment