Wednesday, June 18, 2014

cara kurangkan resdung

resdung ni antara masalah yg kerap berlaku dikalangan kita. resdung ni boleh diakibatkan jangkitan atau alahan.

saya juga ada masalah resdung. punca nya alahan pada makanan.

saya memang tak boleh makan makanan2 yg gatal contohnya ikan pekasam, budu, belacan, cencalok, sardin, seafood dan makanan2 macam tu lah.

simptom yg akan jadi mula2 rasa miang dan gatal2 kat hidung, then bersin, mata berair, lepas 1 haru akan naik macam keruping kat belakang telinga, kelemumur luar biasa, dan jerawat.

macamana nak handle masalah resdung  ni?

apa yg saya amalkan utk elak simptom2

alfalfa complex 5-10 biji
nutriferon 1 sachet
vitamin C 2 biji

part2 bersin2 memang cepat setel. then insyaAllah alfalfa & vitamin C dapat memelihara kulit muka ni dari naik bintik2 jerawat resdung!

oh bagi saya nak halang diri menikmati makanan memang dugaan besar!

jadi saya upkan imuniti tubuh n ambil
supplemen & boleh makan dengan happy 

XoXo
herny

Post a Comment