Wednesday, May 7, 2014

RAHSIA JANA INCOME 5 ANGKA DENGAN SHAKLEE


Bagaimana ada ramai yang setiap bulan pasti ada yang naik ranking dan jana 5 angka sebulan? walaupon untuk starting bisness memerlukan kos pendaftaran hanya RM65 saja?



Bagi diri saya sendiri saya dah capai 5 angka bonus pada bulan ke 10! ya ini memang benar2 bonus. saya memang tak laburkan apa2 modal pada bisness ni.
sebab masa saya bermula saya mendafar hanya sebagai seorang pengguna kerana belian supplemen yang saya masa tu seingat saya CINCH SHAKE, OMEGA, ALFALFA, LECITHIN, MEALSHAKE,NUTRIFERON, CINCH TEA, HERBALX. Produk yang saya ambil memang sekadar makan sendiri.

Tapi bile berkongsi keahlian rupanya ramai pulak nakturut sama cuba.. Dari situ saya mula nampak peluang mudahnya bisnes ni. tiba2 ja saya yg tak tau apa2 boleh dapat side income dah!

income pertama saya rm200 lebih. wah sapa nak bagi kan..

kemudian seterusnya saya cuba cabar nak promote shaklee betul alhamdulillah saya dapat bonus bulan kedua sebanyak 2k. MasyaAllah memang rasa seronok sangat. kemudian saya mula sasarkan segala peluang yang shaklee tawarkan. hingga sekarang dalam masa 20 bulan alhamdulillah bonus yang masuk makin berganda.

ok apa yg shaklee tawarkan tu? macamana nak capai 5 angka bonus?


Paling mudah kita target 3C iaitu

CASH, CAR, CONVENTION




CASH PROGRAM

1. BONUS KUMPULAN PERIBADI (21%)
 dari sini kita dapat bonus peribadi (personal bonus) dan bonus berkumpulan peribadi iaitu dari      downline yang daftar bawah kita iaitu sebanyak 21%!

2. BONUS KEPIMPINAN (LEADERSHIP BONUS)
Leadership bonus ni SHAKLEE bayar apabila kita melahirkan downline yang buat jualan yang melayakkan dia jadi leader (breakaway). bonus kepimpinan ni boleh menjangkau hingga 6 level di bawah. percentage yang dapat boleh mencecah hingga 5%.

3. INCENTIVE COORDINATOR (hingga 1.5%)
insentif ni SHAKLEE bayar pada rank COORDINATOR, SENIOR COORDINATOR, KEY COORDINATOR, SENIOR KEY COORDINATOR dan MASTER COORDINATOR.

Dari jumlah 3 bonus je dah boleh capai hingga 5 angka tau? prinsipnya duplicate > help others to help others, lead others to lead others, teach others to teach others.  Dari sini la kita boleh up kan sale kumpulan. setakat ini saya pernah cecah hingga 2 juta sale sebulan.

SHAKLEE ni adil. bila kita daftar member bawah kita dan kita kead dia sehingga dia boleh bina empayar maka SHAKLEE pon bayar kita. yer nak naikkan anak2 jadi leader org ats2 ni bukan goyang kaki je.. goyang kaki tak jalan. kita kena sentiasa bagi tips, formula dan duplicate apa yang dah berjaya kita tempuhi. sebab tu la ada antara downline saya yang boleh capai 5 angka seawal 5 bulan lebih awal sebab makin lama makin mudah dan makin banyak tips kejayaan yg kita share dan perturunkan.orang lama ambil masa untuk experimen manakala yang baru tunggu apply mana yg dah berkesan je.




CAR PROGRAM


dalam SHAKLEE kita tak diberi sebijik kereta bila dapat car bonus.Tapi kita dapat dalam bentuk CASH juga iaitu sebanyak 3% lagi atas pencapaian berkumpulan.
dan nilai car bonus berubah2 ikut prestasi setiap bulan. bulan pertama saya daat car bonus cuma rm950 je.. sekarang car bonus je pon dah cecah 5 angka. nak beli kereta apa? sukati keta lembu ke, BMW ke? sukati kita...

CONVENTION


Convention ni trip makan angin. Saya ni baru juga bermula dalam SHAKLEE baru masuk bulan ke 20 tahun ke dua.

masa tahun pertama saya start pon dah bulan AUGUST. Trip makan angin ni kita kena kumpul point dalam 1 cycle (12 bulan) bermula dari MAC hingga FEBRUARY.

tahun pertama dalam masa 7 bulan saya layak kumpul untuk trip dalam negara je. trip KK tapi masa tu ada clash dengan urusan sendiri jadi tak join. Lagipon saya tak ambil tau sangat pasal trip ni tu yang tak kisah sangat.

tahun ni pulak tahun kedua saya,.... alhamdulillah saya dapat kumpul tiket untuk trip dalam negara dan 3 tiket untuk trip luar negara.

trip luar negara tu saya bleh bawak anak dan suami sekali melancong FREE ke CALIFORNIA, USA! ha? sapa nak bagi? belum cukup 2 tahun dalam SHAKLEE dah boleh ikut trip! siap bawak anak dan suami lagi....

ada 2 pilihan sebenarnya samada umrah atau US. jadi saya pilih US memandangkan dah pergi umrah bulan 2 hari tu?

ni la antara yang boleh anda dapat. saya dah rasa dalam 20 bulan income semakin melonjak. dapat TRIP international.  bagi cycle ni fight untuk trip ITALY atau JORDAN pulak!!



Saya start dari taktau apa. Dari memang cuba2. Dari hanya makan sendiri. Kini hasil TAWARAN dalam SHAKLEE tanpa perlu melabur alhamdulillah hidup saya benar2 dah banyak berubah berbanding 2 tahun lepas. Ni masa tulis entry ni pon kat dalam bilik lagi.hihi ok.....nak g masak, kemas rumah lak...hhihi...... heaven of work at home mom!


So pilihla..peluang depan mata..Hanya perlu kesungguhan everything will be okay!

love,
herny





Post a Comment