Friday, May 2, 2014

mealshake bahaya untuk kanak-kanak?

banyak pulak kan promo mealshake bulan ni. ye laa sebab bulan ni shaklee promo buy 6 free 1. so ramai la amik peluang ni sementara harga rendah!

seiring dgn tu ada juga mulut2 bashing tentang mealshake ni.

bagi yg tak kenal memang tak tau. tapi bagi saya, saya memang tak ragu nak bagi anak saya n also nak rekemen pada anak2 buah, anak2 kawan. sebab saya dah test sendiri dan nampak perubahan!

apa tu mealshake?

mealshake ni minuman multivitamin dalam bentuk serbuk yg shaklee keluarkan untuk kanak2 as well org dewasa pon boleh!

  •  ada 19 vitamin dan mineral penting untuk keperluan tubuh
  • mengandungi serat dan protein
  •  membekalkan calcium

isu tentang mealshake

maltodextrin

ramai yg "risau" tentang maltodextrin tahap ketakutan melampau. hihi
jadi sebelum apa jom kita belajar pasal maltodextrin! maltodextrin  adalah bahan tambahan yg biasa digunakan untuk makanan berproses. fungsinya adalah sebagai filler or thinckening. ia  di ekstrak dari sumber makanan semulajadi biasanya dari sumber jagung, beras, kentang,barli, gandum.


utk tau lebih boleh google tentang maltodextrin ni ya?


bagi saya, saya yakin dgn shakleee dan jaminan shaklee sentiasa selamat, berkesan, mesra alam. selagi tak berlebihan dan ikut sukatan yg di sarankan si manja anda pasti akan dapat kebaikan mealshake!

maintain comel n lebih sihat macama anak saya! 

nak order? sila emel saya di 
herny@aturius.com
atau wasap 0164215382
Post a Comment