Thursday, May 1, 2014

jatuh cinta dengan shaklee

Saya mula mengenali shaklee lebih kurang 2 tahun lepas di mana ketika tu saya tercari-cari pencuci organik untuk lampin kain moden anak saya yang di perbuat dari fabrik organik iaitu bamboo dan cotton.

Masa tu saya di perkenalkan dendan cecair basic H dari seorang kenalan di FB. Rupanya cecair organik ini mempunyai 1001 kegunaan.

Selain untuk kegunaan mencuci CD saya gunakan untuk merawat masalah kulit anak saya iaitu eczema. Saya masukkan setitis cecair basic H kedalam
mandian anak dan kesannya ruam2 mula kering dan surut.

Kemudian saya terus memesan stok basic H sebagai bekalan.

Saya juga menggunakan basic H sebagai pencuci botol susu, pencuci ikan dan daging serta kegunaan harian lain.

Air basuhan tadi saya siramkan ke tanaman sebagai baja...
*************************************************

Cerita pasal diri saya pula, sejak melahirkan anak saya merasakan tubuh saya tidak aktif seperti sebelumnya. Mungkin ketika berpantang saya langsung tak makan jamu sebab anak saya ni ada G6PD deficiency.

Selain tu saya mengalami masalah eczema yang serius sehingga membuatkan saya tendah diri. kesan eczema pada saya adalah kelemumur yang banyak, bahagian belakang telinga sentiasa merah,bernanah dan berkeruping dan jerawat di belakang badan.Saya juga kerap di serang tonsilitis.

Pada satu ketika saya timbang berat badan rupanya berat saya dah menjangkau angka yang menakutkan.

Saya juga dah mengalami masalah sakit lutut. Bila tanya pada kawan- yang kerja sebagai physiotherapist nasihat utama turunkan berat badan dan exercise. Sakit lutut dan sendi ni bertambah teruk terutama ketika bangun pagi dan selepas memandu falam jangka masa yang lama.

Saya mula mengurangkan makan. Tapi badan ni tak sama seperti sebelum beranak dulu. Kalau tak cukup makan mesti gelisah, menggigil dan rasa lapar sangat macam nak pengsan. Badan rasa letih padahal kalau check tahap gula masih normal. Sebab tu saya tak tahan.

Kemudian saya mencuba beberapa produk untuk slimming. Berat badan turun tapi saya rasa letih. Akhirnya setelah google info saya decide untuk ambil supplement dari shaklee.

Di antara produk shaklee yang saya gunakan ialah lecithin, omega, vitamin C, gla, B complex, alfalfa dan minuman energizing soy protein serta cunch shake.

Kesan yang paling ketara yang saya rasa adalah saya kurang berasa letih. masa tidur teratur, tidak mengantuk semasa memandu. Yang paling best sakit lutut hilang sama sekali.

Kali terakhir saya di serang tonsilitis sehingga demam pun saya tidak mengambil antibiotik. cuma tingkatkan dose vitamin C saja.

Berat badan pun berkurang walaupun tak drastik tapi turun sebanyal 1-2 kg sebulan. Baju- baju pun dah longgar.
saya boleh berdiet tanpa merasa letih.

Saya juga ambil blood test dan saya dapati keputusan pun amat memuaskan.

Saya memilih shaklee berbanding brand lain kerana produk shaklee ni natural dan di hasilkan dari sumber organik.

Kini saya telah mendaftar sebagai ahli dan dengan senang hati saya boleh mengedarkan pada kawan2 dan sesiapa yang memerlukan supplemen ni...

UNTUK SHOPPING BASIC H KLIK SINI
Post a Comment