Thursday, May 1, 2014

CUTI-CUTI TELUK CHEMPEDAK

Pertengahan April hari tu saya bercuti di Telok Chempedak. kami stay di Hyatt, Kuantan.
Sebenarnya dah lama tak mandi pantai..terutama kat pantai timur. Pantai timur ni ombak dia kuat seket.  Dari penang kami kena naik KLIA dulu sebab kat penang takde direct flight. ermm ada kot tapi date kami nak tu takde.. macam tu la lebih kurang. kena plak dengan  haribonus!. so apa lagi reward diri sat kat KLIA. Husband dah sambar 1 camera Sony sekali casing waterproof tu. saya tatau sangat model apa. rentung jugak la kat situ beberapa kan..

then lepas tu gerak ke KLCC sebab nak belikan bag. Atas rekemen kawan2 so masuk la mont blanc. hehe sebelum tu dah sembang kat wasap nak cari around 2-3k punya bajet so kak cery cakap cari kat mont blanc. Dah masuk so pilih2 sling bag n wallet for hubby! masa nak bayar rupanya duit tinggal dalam kereta!! cessss naseb baik ada debit card kalau tak maluuuu je... so muka dia dah sengih lain macam maklum lah sebelum ni pakai beg bukit jambul je.. 

ehhh sebenarnya nak citer pasal teluk tempoyak kann..oppss teluk chempedak... ok esoknya kami pon terbang ke Kuantan. sampai kat Kuantan tu ada sebiji jer kapal terbang..hiks hiks....
tapi masa nak amik teksi agak horror sebab kena serbu ngn driver kat sana. maybe sebab tak ramai so memang dorang cam kalut seket la nak dapat penumpang.

sampai kat hyatt so check in.. cantik pantai telok chempedak...

so lepas habis coaching ngn anak cucu shaklee kat sana so petang tu bedebushhhhhh masuk laut! puteri happy sangat.. husband pon mula mengetest camera dia. gambar serious lawa......
master hafiz tengah mengetest camera baru

yay boleh main pasiaqqq

model mee ketam
 makanan yg takleh saya lupa ni haaa mee kari ketam! ya Allah memnag seram ketam ni punya besarrrrrrr!! mi kari biasa je cuma bila ada ketam kat situ so jadi special. kedai ni dekat pintu masuk hyatt tu. atas dia restoren burger king! sapa nak kelainan boleh la try mee kari ketam dinosor hahaha!
ketam paling raksaksa penah saya makan!!



so tak sabar lak nak bawa for trip Krabi 11 hb may nantiiiii~~

Post a Comment