Wednesday, April 30, 2014

plan bisness shaklee

bagi anda yg nak tau tentang perjalanan bisness shaklee ni hari terakhir setiap bulan tu merupakan closing time.

bagi anda yg mau start shaklee serba sedikit saya cerita kat sini.

untuk permulaan anda cuma perlu bayar RM65 saja utk jadi ahli atau pon dengan setiap belian bernilai 200uv point anda boleh dapatkan keahlian percuma. 
1uv bersamaan rm3.1 (formula) jadi 200uv bersamaan lebih kurang dalam RM620-700. sebenarnya bergantung pada setiap barang juga. ada yg barang UV point tinggi ada yg UV point rendah.

kemudian bonus pon akan dibayar ikut nilai UV ni. 


ada 6 bonus yg shaklee tawarkan iaitu:

1.personal bonus> bergantung pada personal sale (boleh mencapai hinga 21%)

2.nett personal bonus > bergantung pada sale kumpulan peribadi (boleh mencapai hingga 21%)

3. leadership bonus > bonus yg shaklee bayar bila kita melahirkan leader di bawah kita. SHAKLEE bayar hingga 6 level di bawah kita.

4. car bonus > ni shaklee bayar dalam bentuk cash juga

5. Coordinator incentive bonus > incentive bagi coordinator.

kat bawah ni cth statement saya masa bulan ke dua saya jadi master. Jumlah sebenar tu saya rahsiakan ler..... bimbang disalah guna pula.



bonus2 ni dalam sistem boleh di view dari website untuk distributor iaitu www.shaklee2u.com.my


jadi kita boleh tengok laa prestasi kita dari semasa ke semasa n boleh plan setakat mana kita nak projection.


then bila setiap 15 hb semua bonus akan masuk terus ke dalam akaun.

bagi saya sangat mudah nak bisness shaklee ni semua dihujung jari. by the way nak kata mudah tak mudah nak kata susah pon tak susah. semuanya bermula dari minda kita. kalau kita pikir susah maka susah la. kalau kita pikir mudah yg susah pon jadi mudah.

jika anda ingin mendaftar sebagai ahli shaklee boleh hubungi saya.

MASTER HERNY
herny@aturius.com
whatsapp 0164215382
www.facebook.com/hernyyusnizar







Post a Comment