Thursday, April 18, 2013

turunkan paras kolesterol dengan shaklee

apa tu kolesterol?
kolesterol ni adalah bahan berlemak (lipid) yang diperolehi dari makanan atau sintesis dari hati.

kebanyakannya kita perolehi kolesterol dari sumber makanan seperti daging, ayam, ikan, telur dan produk tenusu seperti keju. oh minyak masak, mentega takde kolesterol ya sebab ia adalah sumber tumbuhan :)

ada 2 jenis kolesterol iaitu kolesterol baik (HDL) dan kolesterol jahat (LDL).

yang menyebabkan risiko serangan jantung adalah bila kolesterol jahat (LDL) ni tinggi!

apabila kita makan makanan berkolesterol ia akan diserap dari usus masuk ke salur darah. malangnya kolesterol ini tak dapat larut dengan sendirinya. maka semakin banyak kita makan kolesterol ia akan terkumpul dan mendap di salur darah dan membentuk plak.

plak ini akan menyempitkan saluran darah. ia disebut atherosclerosis.

bagaimana serangan jantung (heart attack) dan kematian mengejut (sudden death) berlaku?

ok.. saya ringkaskan!

apabila plak di saluran darah utama jantung tertanggal tiba-tiba, plak ini akan menyumbat salur darah yang lebih kecil. maka jantung serta merta terputus bekalan darah.

apabila jantung terputus bekalan darah sempenuhnya maka ia gagal berfungsi. bila jantung berhenti maka kematian berlaku tiba-tiba. takut kan?

tapi anda boleh mengawal pembentukan plak ini dari peringkat awal.

caranya
1)kekalkan paras kolesterol yang sihat.
2) periksa paras kolesterol jika tinggi sila ambil tindakan awal
3) jika anda gemar makan makanan berkolesterol sila kurangkan atau ambil sesuatu yang boleh melarutkan kolesterol.


supplemen shaklee boleh membantu
1) LECITHIN > lecithin memang terkenal sebagai pelarut kolesterol. ia akan membersihkan plak2 di dalam salur darah anda.

2) OMEGAGUARD > peranan omega pula merendahkan paras LDL (kolesterol jahat)

jika anda ingin mendapatkan supplemen hebat ini sila hubungi saya
HERNY ID 887628

Hp: 0135825382 (sms/whatsapp)

atau ikuti promo2 hebat saya di
www.facebook.com/hernyyusnizar
IG: hernyhafiz





Monday, April 15, 2013

alfalfa untuk rahim anda

pernah tak terdengar atau ternampak kes uterine prolapse?

ramai yang tak pernah nampak sebab kes ini melibatkan alat sulit wanita.

tugas saya sebagai jururawat dah bebeapa kali tengok kes macam ni. ada tu yang terkeluar sebesar tempurung kelapa!

sangat sakit dan ngilu tau!

kenapa ia terjadi?

> salah satu sebabnya tak jaga bahagian bawah tu. otot2 di bahagian bawah tu lemah dan tak dapat menampung rahim.

uterine prolapse bukan terus terjadi serta merta tetapi mengambil masa yang panjang.

jadi kita sebagai wanita perlu lah jaga dari peringkat awal

tanda-tanda awal adalah bahagian vagina terasa longgar, keputihan, sering terkencing apabila batuk atau ketawa serta keupayaan kemutan yang lemah.

sebagai wanita jangan ambil
mudah. selain senamam kegel salah satu cara yang paling mudah adalah dengan mengamalkan supplemen alfalfa complex!

jika nak tau kesannya sila lah cuba dari sekarang. hanya anda dan suami yang dapat nikmatinya tau.

alfalfa complex didatangkan dengan 2 size iaitu:

size(s) 330 tablet
size (L) 700 tablet

bagi anda yang ingin jaga aset anda sila hubungi saya

HERNY

0135825382 (sms/whatsapp)

atau www.facebook.com/hernyyusnizar




ESP terbaik yang memenuhi 7 kriteria soya yang selamat!

ESP merupakan produk yang paling banyak terjual.

ESP merupakan minuman protein soya yang banyak khasiat. apa bezanya soya ESP berbanding soya lain?

yang paling bagus adalah soya shaklee dihasilkan dari benih soya non -GMO.

apa maksudnya non-GMO?
> ia adalah benih asli. GMO bermaksud genetically modified organism beemaksud benih yang telah diubah genetik. soya GMO atau apa produk GMO sangat kontroversi kerana di katakan akan menyebabkan perubahan genetik dan DNA manusia! ini akan mengakinatkan pelbagai risiko penyakit dan masalah kesihatan.

selain tu ESP memenuhi 7kriteria soya yang selamat iaitu:

1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.


2. Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

3. Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

5. Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

6. Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

7. Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

sumber: http://www.mamafaiz.com/2011/01/cara-memilih-soy-protein-yg-berkualiti.html


so sumber protein paling bagus mestial SOY PROTEIN dan SOY protein terbaik
tentunya SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN.

untuk dapatkan ESP dan produk shaklee yang lain sila hubungi saya

HERNY
ID 887628

0164215382(sms/whatsapp)

atau
www.facebook.com/hernyyusnizar

penghantara adalah melalui pos laju atau COD di kawasan anda :)


testimonial nutriferon

baru-baru ni suami saya mula rasa bersin dan batuk-batuk akibat perubahan cuaca. pada mulanya dia enggan ambil sebarang ubat atau supplemen.malam tu badan dah rasa dedar sampai dia rasa esok
harinya mungki perlu MC. disebabkan tak tahan dengar bersin-bersin lantas saya ambil 1 sachet nutriferon dan beri dia makan.

hmm malam tu saya dapat tidur dengan aman. takde lagi bersin.


semalam pulak anak saya puteri memgamuk sebab hidung tersumbat, berair dan bersin. mungkin alergy kut.

dalam pukul 2 pagi dia dah resah dan mengamuk.
saya buka peti sejuk cari kut-kut ada syrup piriton untuk alergy. rupanya takde.

kemudian saya buka 1/2 sachet nutriferon dan masukkan dalam susu. macam magic! terus senyap dan si manja saya tu terus lena dan lelap!


senang hati mama! terbaik sangat nutriferon ni :)

bagi anda yang nak dapatkan nutriferon dengan harga offer sila hubungi saya

HERNY
ID 887628

0164215382 (sms/whatsapp)

atau
www.facebook.com/ hernyyusnizar

pst dengan belian 6 kotak nutriferon anda layak dapat free membership dan dapat claim rebat bernilai hampir rm50
serta layak dapat sekotak nutriferon dengan PERCUMA.

anda juga boleh mendapatkan FREE MEMBERSHIP dengan belian bernilam ~RM650!





serbuk kolagen shaklee

shaklee collagen powder atau serbuk kolagen shaklee didatangkam dalam
bentuk sachet. setiap kotak mengandungj 15 sachet.


cara penggunan:
boleh dicampur dengan apa-apa minuman atau campur dalam air kosong dan diminum. masa paling sesuai adalah ketika perut kosong iaitu sebelum tidur atau sejurus lepas bangun pagi.

scp merupakan kolagen yang cepat diserap dan beri kesan dengan cepat.

melalui pengalaman saya, saya dapat asalam kesannya keesokan harinya. kulit terasa lebih lembab terutama kawasan bibir, siku dan lutut.

kemudian lepas seminggu seluruh badan terasa lembab dan cerah. cerah tu dapat dilihat di kawasan pelipat.

kolagen shaklee sangat berkesan dan sesuai bagi anda yang ingin memulihkan kulit dalam jangka masa yang cepat!

bagi mendapatkan shaklee collagen powder boleh hubungi saya
HERNY
ID 887628

0164215382 (sms/whatsapp)

atau www.facebook.com/hernyyusnizar


saya juga menyediakan COD melalui dealer2 shaklee di kawasan tertentu.




mealshake untuk anakku

anak saya puteri tu masa 2 tahun pertama adalah baby yang chubby. tapi bila menginjak usia 3 tahun dia semakin aktif dan bijak. mengada-ngada pun ada!

start umur 3 tahun badan mula susut. kurang zat makanan. sedih tengok dia yang nampak tulang rangka, berat tak naik. selera makan kurang serta memolih makanan. asyik2 nak susu ja. nak bagi makan macam nak suruh makan batu.

bila kurang makan mulalah badan pun selalu tak sihat, batuk selsema kerap sangat.

kemudian saya cuba mealshake. masa saya cuba tu saya belum jadi pengedar shaklee.

alhamdulillah sejak tu saya dapati selera makan meningkat. kadang-kadang sampai malam-malam
pun minta nasi. mamanya ni pun masak lah nasi dan goreng telur. tu pun dah cukup.

sekarang senang hati tengok badan dah berisi sikit. sakit-sakit pun jarang sangat.

bagi anda yang mempunyai anak yanh kurang selera makan, picky eater,asalah sembelit dan sering diserang sakit saya cadangkan amalkan mealshake.

sehari cukup 1-2 sudu kecil je.
satu canister ni tahan sehingga 2 bulan.

perlu diingatkan mealshake bukan meal replacement. ia cuma minuman yang kaya dengan vitamin dan fiber untuk memenuhi keperluan nutrisi :)

untuk dapatkan mealshake
boleh hubungi saya
0164215382 (sms/whatsapp)

atau ke www.facebook.com/hernyyusnizar


omega guard untuk si manja

masa promo omega guard hari tu saya antara yang beli dan simpan beberapa botol.

omega guard adalah fish oil yang paling tulin.

testimonial terhadap anak saya..
saya beri dia 1 capsul 2-3 hari sekali atau seminggu sekali.

cara pengambilan:

1) gunting hujung dan ambil
minyak dan masukkan dalam
susu, atau makanan nya

2) berikan sebiji then dia akam gigit dan telan minyak ikan kemudian sarung capsul tu dia buang.

kelebihan minyak ikan ni bagus untuk legakan inflamasi, tingkatkan imuniti dan tingkatkan kecerdasa otak!

sebotol mengandungi 90 capsul.
dapatkan dari saya dengan harga istimewa

hubungi saya
0164215382
sms/whatsapp

atau layari www.facebook.com/hernyyusnizar



Monday, April 8, 2013

breakfast cinch latte mix chocolate

saya suka mix and match untuk hasilkan pelbagai resepi.

pagi ni
1 scoop cinch latte
1 scoop cinch chocolate
300ml air

rasanya lemak2 berkrim..manis2.

kalori: 180 per serving

boleh add oatbran, barley, flaxseed untuk lebih kenyang :)

untuk lihat lebih banyak foto searh hashtag instagram saya
#hernyyusnizar

Sunday, April 7, 2013

Cinch energy tea untuk tenaga dan kecergasan

sejak akhir-akhir ni cinch energy tea mix semakin mendapat sambutan.

kenapa ia sangat bagus?
cinch energy tea mix adalah adunan matcha green tea, white tea dan red tea.

minuman teh herba memang diakui sangat bagus untuk kesihatan anda.
ia sangat membantu untuk boost metabolisma serta mengaktifkan diri.

cinch energy tea ni didatangkan dalam bentuk sachet yang mudah di bawa.

cara minum cuma campurkan serbuk dalam air kosong samada panas atau sejuk kemudian boleh terus diminum. inginkan kelainan boleh tambahkan lemon, madu, pudina, halia atau apa saja ikut citarasa anda.

kesan segera yang dapat dirasakan badan menjadi panas, berpeluh, rasa aktif, bertenaga, alert dan kurang selera makan berlebihan.

ingin dapatkan cinch energy tea mix?
boleh hubungi saya

0164215382 (sms/whatsapp)
atau www.facebook.com/hernyyusnizar

ingin lihat photo saya di instagram sila guna hashtag #hernyyusnizar




alfalfa untuk kebahagiaan suami isteri

tak dapat dinafikan anatomy tubuh akan berubah selepas melahirkan anak. semua longgar. hubungan suami isteri boleh jadi hambar. isteri rasa letih dan tak bertenaga.

antara feedback yang saya dapati setelah mengamalkan alfalfa complex ialah tubuh terasa ringan, lebih bertenaga, masalah keputihan selesai serta hubungan seks lebih baik. selain tu bagi yang menyusu badan kebanyakan dapat merasakan susu lebih banyak dari biasa.

bab-bab seks tu malas nak cerita lebih-lebih tapi saya mengalu-alukan anda bertanya saya secara personal.

alfalfa complex ni adalah tablet yang dihasilkan dari daun herba alfalfa.
alfalfa juga adalah tumbuhan yang beakar panjang untuk menyerap nutrient penting. selain tu ia adalah sumber alkali yang penting.

alfalfa complex shaklee di datangkan dalam bentuk tablet.

harga retail
rm53.75 (330 tablet)

cara pengambilan 2-3 tablet sehari dan boleh di upkan sehingga 10 biji sehari bergantung pada keperluan tubuh.

bagi anda yang inginkan hubungan intim yang lebih hangat boleh la cuba alfala complex. pilihan yang selamat dan bermutu tinggi.





ESP yang lemak manis

Energizing Soy Protein memang hot produk dalam shaklee.

ESP juga salah satu minuman kegemaran saya.

apa yang saya suka? rasanya lemak2 manis.. berkrim.

cara bancuh yang saya suka, 2 sudu besar dalam 250 ml air. perghh saya suka pekat-pekat. terasa manis dan lemak.

dan jika saya rasa letih lesu dan kulit kering terutama musim2 panas ni saya akan minum sebelum tidur.. consisten 2,3 hari kulit akan terasa gebu dan lembab.

bila rajin saya campur kan 1 sudu dengan air sejuk kemudian buat masker. rasa sejuk dan gebu kulit.

macam-macam boleh dibuat dengan ESP ni.. yang penting ia tak sama dengan soya lain kerana ESP dijamin selamat dan dihasilkan dari biji soya bukan GMO.

bagi anda yang ingin cuba ESP dan rasakan kelainan pada diri boleh hubungi saya di:

0135825382 (sms/whatsapp)
atau ke www.facebook.com/hernyyusnizar

harga retail rm150 (bukan harga member)
berat 850 gram
tahan 1-2 bulan






Thursday, April 4, 2013

testimoni nutriferon shaklee

sempena promo shaklee nutriferon bulan ni, saya adalah yang sangat teruja.

sepanjang 8 bulan bisness shaklee saya tak pernah jual nutriferon. tapi saya memang ambil dan standby di rumah untuk keperluan keluarga.

bagi saya nutriferon ni macam emergency kit. dah banyak kali saya cuba untuk diri dan keluarga.

saya adalah seorang yang sering terkena tonsilitis. kurang air, silap makan, panas, makan pedas mulalah kena tonsilitis. setahun 3,4 kali mesti kena. then bila kena selalunya saya mesti ambil paracetamol dan antibiotik.

tapi kali terakhir saya ingin cuba tak ambil antibiotik. masa tu saya belum jadi shaklee independant distributor lagi.

sebelum tidur saya ambil 1 sachet. malam tu memang pening dan panas. tapi bila bangun esok pagi nya alhamdulillah. macam tak percaya saya dah boleh menelan seperti biasa.

kemudia saya cuba lagi apabila suami saya mengadu sakit gigi akibat gusi bengkak. saya beri dia 1 sachet sebelum tidur.. then esoknya alhamdulillah sakit tu kurang dan boleh mengunyah seperti biasa.

saya memang rekemen nutriferon pada kawan-kawan dan family sekiranya da yang mula diserang sakit. alhamdulillah kesannya positive.

kini sempena promosi nutriferon april ini adalah masa yang sesuai untuk anda simpan 1 kotak untuk keperluan ketika tak sihat. berkesan untuk saya .. dan mungkin anda juga :)

untuk dapatkan NUTRIFERON pada harga promosi boleh hubungi saya melalui sms/whatsapp 0164215382

atau www.facebook.com/hernyyusnizar

kukuhkan sistem imun dengan nutriferon

tau tak dari mana datangnya virus, kuman dan mikrob?

kita sentiasa terdedah pada jangkitan samada melalui udara, sentuhan, makanan dan lain-lain.

apabila banyak mikrob yang menyerang kita pada sesuatu masa maka tubuh kita kehilangan interferon dan sel-sel imun.
maka kita mudah merasa keletihan, stress, ekzema, jerawat, flu, batuk, alergy dan lain-lain lagi.

kesannya sel-sel tubuh pun teroksida dan membentuk radikal bebas. kesannya sel-sel kita cepat degeneratif yang mengakibatkan pelbagai penyakit kronik lain.

NUTRIFERON adalah penemuan terhebat dalam bidang immunology.

interferon pertama ditemua pada tahun 1954 oleh imunologist Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo.

kemudian belian menghabiskan 1/2 usianya mengkaji lebih 200 herba dan membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu NUTRIFERON.
penemuan ini diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunology!

kemudian formula ini dipatenkan SHAKLEE. maksudnya takkan dapat diperolehi di mana-mana kedai lain kecuali SHAKLEE.

apa kandungan NUTRIFERON?
ia mengandungi 4 jenis herba terbaik iaitu
biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle Jepun, dan bunga safflower.

manfaat utama:
>mengukuhkan sistem imun
>melawan kanser dan tumor
>melindungi dari influenza
>meringankan stress
>melambatkan penuaan
>mengurangkan jangkitan
>melambatkan menopause
>melegakan PMS

bulan april 2013 merupakan bulan promosi NUTRIFERON

anda boleh dapatkan NUTRIFERON dengan harga hebat melalui saya:

HERNY
shaklee independant distributor
ID 887628

atau jenguk ke www.facebook.com/hernyyusnizar

atau sms/whatsapp
0164215382

penghantaran melalui pos atau COD sekitar Georgetown, Bayan Baru dan sekitarnya.

anda juga boleh menghubungi saya untuk COD di kawasan anda seluruh Malaysia kerana saya mempunya rangkaian pengedar SHAKLEE di serata Malaysia.