Sunday, March 31, 2013

shaklee independant distributor

alhamdulillah dah masuk bulan ke8 bersama-sama shaklee. masa bulan pertama saya mampu jana pendapatan sampingan sebanyak 3 angka, pada bulan ke 2 saya sudah menjana sehingga 4 angka! kini ia semakin berganda menghampiri 5 angka.

tak terpikir pun sebelum ni dapat jana wang berkali ganda dari gaji hakiki.

semuanya bermula dari online bussiness.

saat saya bermula memang dah ramai join shaklee. namun takkan pernah terlambat jika lakukan sesuatu penuh minat.

anda minat nak berbisness? hubungi saya.
saya sedia membantu anda dan memberi tunjuk ajar..

join shaklee today

hubungi saya
herny yusnizar ridzwan

hp: 0135825382 sms/whatsapp
facebook: www.facebook.com/hernyyusnizar
emel: hernyyusnizar88@gmail.com
lokasi: pulau pinang



Sunday, March 24, 2013

senarai pengedar shaklee seluruh malaysia

jom dapatkan BARANGAN SHAKLEE melalui pengedar-pengedar berdaftar di kawasan anda! penghantaran secara pos ke seluruh malaysia , luar negara atau COD di kawasan berhampiran anda.

antara SET yang mendapat sambutan hangat
> SET MENYUSU SHAKLEE
> SET BERPANTANG SHAKLEE
> SET KEHAMILAN SHAKLEE
> SET KURUS SHAKLEE
> SET NUTRISI KANAK-KANAK SHAKLEE
> SET KECANTIKAN SHAKLEE

serta pelbagai supplemen semulajadi untuk membantu pelbagai masalah-masalah seperti

> asthma, kencing manis, kolesterol tinggi, migrain, sakit sendi, alahan, sembelit, kurang selera makan, berat badan tak terkawal, jerawat, jeragat, lulit kusam, letih lesu, kurang pertahanan badan, kurang tumpuan ketika memandu dan belajar serta banyak lagi.

sila hubungi pengedar shaklee di kawasa anda untuk keterangan lanjut

KEDAH
cik sapela - 011 2406 9829 changlun, jitra, alorsetar

nurlisa - 016 4455 956 sungai petani

faizah - 013 4883 819 kulim

lastry - 017 566 1338 changlun

PULAU PINANG
herny 0164215382 georgetown, bayan baru, gelugor

rahimah 012 463 0355 kepala batas

naemah 013 4464 485 balik pulau

wan zuliana 013 5029 616 seberang jaya

SELANGOR
nik medaistore 016 666 6259 shah alam

ezeyana 012 619 0256 cheras

jue 013 6484 929 wangsa maju

diyana 017 459 3733 balakong

hazilah 012 618 9496 kajang, cheras, putrajaya

yuyu 0168974740 klang
 
PAHANG
Maria 0197008919 kuantan / pekan

NEGERI SEMBILAN
noraini 012 9055 935 seremban

MELAKA
farra 013 499 4749

JOHOR
nursuzaitini 011 1909 7990 kota tinggi

fazidah 019 7870 827

anin zuhaida 0197560796 pasir gudang

TERENGGANU
masitah 019 959 9015 besut

SABAH

lizawati  0133372447 lahad datu
fazila 0145522564 KK
jeveilia 010 958 3158  KK







Monday, March 11, 2013

metabolisme booster : cinch energy tea mix with honey and lemon

dah puas berdiet tapi masih tak memuaskan? mungkin metabolisma anda rendah!

tau tak cinch energy tea mix mampu boost metabolisme hingga 4kali ganda?

kesannya badan anda terasa lebih "ringan" dan bertenaga.

cinch energy tea mix terdiri dari green tea,white tea dan red tea!

boleh di bancuh begitu saja bersama air panas atau sejuk.

atau boleh cuba resepi yang menyegarkan!

bancuh cinch tea dan letakkan hirisan lemon dan madu!

hanya anda yang dapat rasa keberkesanannya walau hanya selepas 1 gelas cinch tea!

ingin dapatkan shaklee cinch energy tea mix?

hubungi saya
HERNY | 0164215382
shaklee independant distributor
ID 887628



bebola ikan home made

sebenarnya ini kali pertama saya buat bebola ikan. pagi tadi ke pasar ikan nampak segar-segar. terpikir untuk fishball yang betul-betul rasa fish :)

ini lah hasilnya walau tak berapa comel tapi puas hati.

cara membuat bebola ikan
>rebus ikan dan asingkan tulang.
> hiris daun sup dan daun bawang (sebaiknya yang ditanam sendiri)
>masukkan garam dan lada hitam
>masukkan tepung ubi

adun sebati dan gentel2 kan..

kemudian masak air di dalam periuk (pakailah air yang ditapis)

bila air dah mendidih masukkan bebola tadi dan rebus sehingga ia timbul di permukaan

kemudian tos kan!

taadaaa dah siap!
then boleh la buat sup yang enak untuk si manja anda :)













Sunday, March 10, 2013

berhati-hati dengan berlebihan dos kalsium (calcium overdose)

ramai yang ragu-ragu dan risau tentang calcium overdose.

ya ini penting supaya kita dapat elak calcium overdose. namun berapa banyak di kira over dose tu? jom kita cerita sikit.

apa itu calcium?
calcium merupakan mineral yang tersimpan di dalam tulang. selain tu kita boleh mendapat sumber calcium dari supplemen atau secara semula jadi dari makanan seharian.

adakah kita perlu calcium?
ya! perlu bagi menguatkan tulang dan gigi. tambahan bagi wanita supaya dapat mencegah osteoporosis.
maklumlah wanita banyak kehilangan calcium ketika mengandung dan menyusukan bayi.

selain tu, calcium juga penting bagi kontraksi otot, degupan jantung yang normal serta membantu proses pembekuan darah.

berapakah jumlah calcium harian yang diperlukan?
mengikut RDA
umur 19-50 tahun 1000mg setiap hari
umur 50 tahun ke atas 1200mg setiap hari bagi mengurangkan kemerosotan jisim tulang yang kerap berlaku pada wanita.

bagaimana mendapat jumlah calcium yang cukup?
sebenarnya agak sukar mengetahuinya bergantung pada sumber yang kita perolehi serta kadar penyerapan.

antara sumber-sumber calcium yang boleh diperolehi secara semulajadi seperti
yogurt, susu dan produk tenusu, keju, aiskrim, brocolli dan sayuran hijau.

faktor yang mengganggu penyerapan kalsium pula seperti pengambilan kafein,merokok, alkohol serta minuman berkarbonat.

namun perlu ingat calcium yang tak diserap sempurna atau yang tak di metabolisma akan menyebabkan paras calcium yang tinggi dalam darah (hyperalcemia) yang akan mengakibatkan masalah pada jantung!
calcium yang berlebihan juga akan membentuk kristal dan menjadi batu karang pada pundi kencing!

disebabkan itu terdapat faktor-faktor lain yang perlu di ambil kira untuk mendapatkan penyerapan kalsium yang sempurna. ya! bukan sekadar kalsium sahaja.

apakah perbezaan SHAKLEE OSTEMATRIX ?

selain calcium, OSTEMATRIX mempunyai terdapat faktor penting lain yang mempengaruhi kesihatan tulang iaitu:

vitamin D
membantu tubuh menyerap calcium.

magnesium
membantu peranan calcium bagi menguatkan tulang

boron
membantu metabolosma tulang

vitamin K
bergabung dengan calcium bagi membina jisim otot

mangan, copper,zinc
mengaktifkan enzim yang bertindak membina jisim otot.

SHAKLEE OSTEMATRIX terbukti secara clinical untuk penyerapapan calcium yang bagus!

sepanjang bulan march ini anda boleh mendapatkan OSTEMATRIX pada harga PROMOSI!

pengambilan ostematrix mampu membantu anda memenuhi keperluan kalsium setiap hari.

sila hubungi saya melalu sms/ whatsapp
HERNY | 0164215382
atau pm di www.facebook.com/hernyyusnizar

saya adalah shaklee independant distributor ID 887628


tuaian hari ini

terung, kacang panjang, kacang botol :)

Saturday, March 9, 2013

puteri dan pokok kacang

saya ajar cikput untuk menyemai benih kacang hijau sebagai satu aktiviti je lah.

kacang hijau kan cepat bercambah. puteri sangat excited.. sekejap2 mesti follow up pokok kacang tu..

rupanya dia tak sabar nak makan..
saya biarkan jer la.
tak sangka tanpa saya sedari memnag dia betul2 ratah pokok tu..

kelakar pun ada..
lol











Thursday, March 7, 2013

tuaian terung dan kacang panjang

tanaman yang mendatangkan hasil waktu ni cuma terung dan kacang panjang. memang cukuplah untuk kami. 2,3 hari sekali kutip.
sekarang pula musim panas di penang. tuaian baru banyak yang mati kering.
dah kutip serahkan pada puteri untuk dimasak :)



Produk Shaklee di Balik Pulau dan Bayan Lepas,Pulau Pinang

Bagi anda penduduk di sekitar Pulau Pinang.. kini saya menyediakan perkhidmatan pick up dan cash on delivery produk Shaklee bagi anda yang berada di Pulau!

yer..., jimat sikit kos tambang feri atau tol
jambatan kan?

anda boleh menghubungi
Naemah 013 4464485 di Butik Warisan Anggun, Kompleks Pasar Awam Balik Pulau :)

- boleh dapatkan ready stok atau booking sebelum pick up barangan anda :)