JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Monday, November 4, 2013

herny yusnizar - shaklee master coordinator august 2013

saya bermula dengan shaklee kerana anak saya. puteri  ni baby yang alergy dengan diposable diapers. so dia hanya boleh guna cloth diapers. tapi cloth diapers ni perlukan pencuci yang sesuai. dari satu forum saya dapat tahu BASIC H sesuai untuk mencuci diapers. jadi saya mula melanggan BASIH H untuk kegunaan sendiri.

BASIC H ni sebotol tahan sampai berbulan2. jadi selepas 2 tahun hingga botol ke 5 saya publish di face book untuk mencari BASIC H. kemudian saya di sapa oleh master izzati ( masa tu belum lagi master). so lepas terima barang secara COD beliau kenalkan saya dengan produk2 shaklee yang lain dan saya tertarik dengan shape up set dan supplemen2 untuk eczema dan masalah berat badan. masa tu saya just borong sampailah saya layak dapat free membership sebab belian lebih kurang RM700. 


Tak terlintas pun untuk memulakan bisness kerana saya pon dah selesa dengan kerja saya sebagai jururawat yang gaji lebih kurang RM3500 sebulan.

tapi bila join shaklee dibawah empayar jutawan saya mula buka mata dan lompat dari comfort zone kerana saya lihat rakan2 yang masih boleh buat shaklee dengan success walaupon dah ada kerjaya hebat! sejak tu saya mula buka mata dan mula berani untuk mencipta mimpi2 serta kejar impian saya.

bulan ke dua saya berjaya naik rank pertama sebagai SUPERVISOR  dengan hasil jualan peribadi hampir RM10K. ya... saya hanya membuat marketing dan ambil order dari branch shaklee penang. saya langsung tak simpan stok! kemudian bulan ke 4 saya naik rank sebagai senior supervisor dan bulan ke 6 sebagai coordinator.

perjalanan saya diteruskan dan empayar kian subur sehingga saya mencecah pendapatan 5 angka pada bulan ke 10. dan saya mula mengambil cuti tanpa gaji untuk membiasakan diri sebagai wahm! ya percubaan wahm sangat membantu untuk saya lebih fokus hingga saya mencapai shaklee master coordinator pada bulan ke 12! genap setahun.


nasihat saya jika anda ingin berjaya dalam apa jua bidang pastikan kekal fokus, kekal positif dan yakin pada diri. tak perlu memburukkan antara satu sama lain. sentiasa ingin membantu orang lain dan pedulikan segala2 kata negative dari orang sekeliling. jadikan apa jua dugaan sebagai cabaran. dan yakinlah untuk berjaya mestilah menjadi luar biasa. gagal itu biasa tapi terus berusaha adalah luar biasa!..

jommmmm jika saya boleh berubah dari seorang yang bekerjaya dan berpendapatan 4 angka ke surirumah berpendapatan tinggi... kenapa tidak anda?

jom~ think BIG get BIG~
KLIK SINI 

No comments: