Tuesday, February 5, 2013

cuti-cuti cameron highland part 2

27 & 28 january

plan untuk ke cameron ni adalah plan last minute jer. kebetulan ada kawan mengajak so kitorang pun join lah..

member kita ni tengah sarat mengandung. so kami ke sana untuk ambil gambar maternity dan juga photoshoot sempena birthday puteri ke 4 tak lama lagi.


bertolak dari penang awal pagi kemudian check in di hotel passadena.
rate rm280 per nite! ralat seket sebelum tu dah book rate rm200 pakai debit card lupa nak confirm-- huwaaa melayang rm200!

selesai check in kami ke kebun strawbery!
tak ingat nama kebun tu.. happy farm kut!
hujan sangat2 lebat.. menu utama strawberry coklat n creme la! aiskrim pun belasah walau pun cuaca sejuk tak hengat! sempat la beli beberapa benih sayur dan bunga-bungaan.

kemudian patah balik ke hotel. malam masih hujan lebat!! tak daya nak round pasar malam brinchang.. tapi sempat la ngap cendawan goreng, watercrest (betul ntah?) n brokoli goreng tepung. kali ni tak jumpa kincham - frustt!

makan malam
kitorang makan steamboat! so.. so jer taste!

esoknya after breakfast.. kami check out.. destinasi boh view point untuk sessi phostoshoot!
mak aii semput den mendaki bukit boh tu? naseb baik my hubby steady jer dukung puteri..

penangan joint health tablet shaklee !!yer.. saya pun rasa lutut saya better!
cikput dengan selamba " mama, cuba tengok puteri tak penat pun" - memang la dah abah dukungkan!!

sampai puncak boh tu .. I pun salinkan puteri gaun princess tu.. hahah..memang jadi perhatian la budak ni..

shoot sekejap then turun kemudian singgah di cameron valley untuk minum teh..

hubby try tea tarik pearl dan I try chocolate tea! not bad. puteri minum teh strawberry n ngap cheesecake.

then kami singgah cactus valley.. banyak juga shoot kat sini. gambar2 sangat awesome hasil sentuhan 2 photographer
my hubby n partnernya zarul!

I beli beberapa jenis cactus. nak cari pokok hydragea tapi takde anak. ada yang besar2 jer.

habis shopping kami singgah sebentar di raju strawberry farm beli jam n fresh strawberry sebelum bergerak ke penang

masih tak puas.. nanti pasti akan datang lagi ke cameron

thanx to zarul for awesome picture

ps: jika korang nak photoshoot outdoor tak kisah tema apa- maternity ke, family ke, prewedding ke, wedding ke boleh contact diorang di www.facebook.com/magiclensa
























Post a Comment