JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Monday, January 21, 2013

makanan beralkali untuk tubuh sihat

apa itu makanan beralkali?
kebanyakan makanan beralkali adalah dari sumber sayur-sayuran berwarna hijau pekat. untuk tubuh lebih sihat kita perlu ambil lebih banyak makanan beralkali berbanding makanan berasid. di katakan nisbah makanan ialah 20% berasid dan 80% beralkali untuk menjamin kesihatan tubuh.

antara bahaya pengambilan makanan berasid adalah menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser!

tapi gaya hidup mewah menyebabkan kita cenderung mengambil lebih banyak makanan berasid iaitu dari sumber daging, telur dan tenusu.

makanan beralkali juga bantu untuk melancarkan proses pencernaan, detok, melambatkan penuaan seterusnya meningkatkan tahap kesihatan.

tau kah anda.. alfalfa juga adalah salah satu makanan yang tinggi alkali??
jika anda seorang yang tak suka sayur, tak tau nak makan sayur banyak, terdapat kekangan masa untuk mengambil lebih sayur-sayuran hijau saya cadangkan anda mengamalkan alfalfa complex dari shaklee.

kesan yang ketara pada saya apabila consisten dengan alfalfa saya merasa tubuh lebih "ringan" dan bertenaga. selera makan juga terkawal..

bagi anda yang ingin mendapatkan SHAKLEE ALFALFA COMPLEX boleh hubungi saya melalui

sms/whatsapp 0164215382 atau emel hernyyusnizar@yahoo.com.my
ID SHAKLEE 0164215382

No comments: