JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, January 19, 2013

cuti-cuti di sipadan water village, mabul sabah

PULAU SIPADAN adalah salah satu pulau yang memang saya teringin sangat nak pergi..

bestnya akhirnya 15 january baru-baru ni sampai juga.

kami pergi bertiga saja.. drive ke LCCT dan amik flight air asia turun ke tawau.
kemudian naik transport yang disediakan pihak resort terus ke sempoarna. dari sempoarna terus gerak ke mabul!

sampai di sipadan water village kami disambut mesra dan diberikan towel basah untuk yang segar. kemudian terus ngap lunch! pulun seafood lah..

after lunch baru check in! memandangkan ada trip ke sipadan.. kitorang terus follow trip ke pulau sipadan!!! wah tak menyempat2 nak snorkeling.. tapi memang tak berapa puas sebab bawa cikput so kena gilir2 terjun! cikput pulak buat muka sedih sebab tak boleh terjun.. tak berani sebab laut agak bergelora!

snorkeling di Sipadan memang heaven!!ikan sangat banyak dan besar!! coral pun cantik!
sempat la tengok ikan sebesar meja, jerung serta penyu!! terbaikkkk!!

petang ada kuih2 dan tea disediakan di dive center. kemudian petang baru masuk bilik! sangat selesa tidur di chalet di atas laut!...

view sangat2 cantik!

hari ke 2:
lepas breakfast kami just snorkeling di keliling resort. ada trip ke kapalai tapi tak
join sebab cikput pun tak berapa sihat! kami just round pulau mabul, photoshoot... yang menarik perhatian adalah budak2 bajau laut! kecik2 tapi skill kat laut memang superb! dorang ni takde ic, tak sekolah dan memang berumah atas bot ja.. unik!!

hari ke 3;
just lepak2 kat bilik kemudian shopping cenderamata.. after lunch kitorang check out...

memang tak puas lah!! memang akan datang lagi dalam waktu terdekat ni!

layanan dari SIPADAN WATER VILLAGE memang superbb!! sangat nice...

gambar2 sini just dari my iphone..
later saya akan upload dari DSLR ya?

sipadan-mabul memang heaven! mang akan pergi lagi :)












13 comments:

Malay-Kadazan girl said...

Jelousnya saya :P . Dah lama teringin nak pergi juga ni.

ejaMaria said...

bole tak cerita kos ke sana... cam tambang, hotel, servis yg hotel sediakan... makan macam mana?...
bole?

hernyhafiz ^_^ said...

diana~~ u kat sabah senang nak pergi.. sabah memang cantik!! i like...

kak ejamaria~~~ kos lebih kurang rm500 per head lengkap ambil dari airport dan hantar balik airport.
makanan breakfast, lunch, dinner n tea.. termasuk sekali. sekali dengan trip ke sipadan fan karpalai... serta alatan snorkeling..

boleh tengok kat www.sipadanwatervillage.com

Anonymous said...

assalamualaikum..
sis nak tanye,bilik nye panas tak..? setahu saya tiada aircond kan..? servis SWV ok tak? insyaAllah sy&fmily akan pergi ke sana bln12 nie.. :)

HERNY said...

dear, SWV ada je aircond.. tak panas lah......servise bagus! makan pon besttttt

jjangs88 said...

slm...leh x emel kt sy hrge pakej yg u pergi kt nurzawanimustaffa@yahoo.com.....tq

Anonymous said...

slm...leh x emel hrge pakej yg u pergi kt nurzawanimustaffa@yahoo.com...tq

Naddea Zaidy Awang said...

Salam herny, u dapat package rm500 per pax tu utk 3 days 2 nite ke? So cheap! Boleh tak bg detail ngan sapa u buat booking? Thx!

Zarinee Jeffri said...

Sis nak tnye, u booking SWV cmne ek? By phone or website? N how bout d sipadan permit??

Zarinee Jeffri said...

Sis, u booking SWV tru phone or online? N how bout sipadan permit???

Anonymous said...

Macam mana nak contact sipadan water village dan dapatkan price rm500 tu?

HERNY said...

500 per head takde la murah kut costing abot 1500 semalam utuk 1 family..cost for 2 malam about 3k jugak... permit sipadan bayar asing..

FATIN NAZIHAH RUSLIN said...

mcmna nakbooking untuk dapatkan rm500 per head tu ye ?