JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, December 20, 2012

Diabetes: Kawal Paras Gula Dengan SHAKLEE SUGAR CONTROL SET

Diabetis Mellitus atau dikenali dengan kencing manis jika tak di kawal boleh mengakibatkan komplikasi yang mengerikan. Statistic menunjukkan kes diabetis di Malaysia meningkat hingga 80% dalam masa 10 tahun (1996-2006) iaitu sebanyak 1.4 million!
perghh..sebabnya? tabiat pemakanan yang tak sihat serta cara hidup rakyat malaysia.

jom cerita sikit pasal diabetes ni.

Diabetis adalah penyakit metabolic. Ia akan sebabkan kadar gula meningkat samada disebabkan kekurangan penghasilan insulin (type 1 diabetes atau sel-sel tubuh tidak dapat bertindakbalas dengan insulin (type 2 diabetes).

Apa tu Insulin?
ia adalah hormon yang diperlukan oleh tubuh untuk tukarkan gula kepada tenaga.

makanan-makanan seperti nasi, roti putih, minuman berkarbonat, kopi dan mi bila di ambil akan menyebabkan paras gula meningkat dengan tinggi dalam darah. Jika kita tidk mengawal pengambilan makanan- makanan begini lama-lama boleh mengakibatkan diabetes. Apatah lagi cara hidup yang tak sihat seperti tak suka bersenam, merokok, stress, tak cukup serta terdedah pada asap rokok!

Diabetes ni adalah situasi yng kronik di mana perlu di beri perhatian rapi. Paras gula yang tak dikawal lama kelamaan akan mengakibatkan komplikasi lain seperti penyakit kardivaskular, penyakit buah pinggang, penyakit mata, ulceration dan kaki terpaksa di potong!

Berikut merupakan makanan tambahan yang terbaik untuk anda yang telah mengidap diabetic

Resveratrol

resveratrol adalah polyphenol dari tumbuhan yang mempunyai paras anti oksidan yang tinggi.
Kajian telah menunjukkan resveratrol boleh membantu mengurangkan rintangan insulin dalam diabetes.1

1. "resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients." P Brasnya, G.A Molnar, M.Mohas, L.Marko, B. Laczy, J. Cseh, E.Mikolas, I. Andras Szijarto, a. Merei, R. Halmi, L.g Meszaros, B.sumegi, I Wittmann.

Protein Soya
Isoflavones dalam protein soya membantu mengurangkan risiko diabetes. Protein soya juga merupakan makanan yang rendah indeks glisemik serta tidak mengandungi kanji. Ini amat membantu pesakit diabetes untuk kawal paras gula.

Alfalfa
Alfalfa mengandungi mineral yang boleh menstabilkan paras gula.

Gamma Linoleic Acids (GLA)
GLA ialah asid lemak perlu serta anti inflamasi. Ia amat membantu dalam mengurangkan simptom kesakitan saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.

Vitamin dan Mineral
Vitamin C dan Zinc adalah nutrient yang perlu bagi penyembuhan luka atau amputation (pembedahan buang kaki) manakala Chromium penting bagi mengekalkan paras gula yang sihat.

Kini SHAKLEE menawarkan VIVIX serta SUGAR CONTROL SET bagi mengawal paras gula yang sihat di kalangan pesakit diabetes.vivix 

 

SUGAR CONTROL SET
ESP Soy Isolate Protein


vitalea iron formula

GLA Complex
Alfalfa complex

Sustained Release Vita C plus


Zinc ComplexINGIN DAPATKAN PRODUK INI?
emel hernyyusnizar@yahoo.com.my
sms/whatsapp 0164215382
ID 887628 (herny yusnizar)