JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, September 13, 2012

set untuk ibu menyusu

saya banyak membaca mengenai keberkesanan set menyusu shaklee dalam meningkatkan hasil susu. Kawan-kawan saya yang menggunakan set ini juga memberi feedback yang positif. Tubuh menjadi bertenaga dan tidak mudah letih.

baru-baru ini saya turut memberikan set ini kepada kakak saya. kakak saya ni memang bersemangat menyusu bayi nya. anak sebelum ni pun sampai 2 tahun setengah disusukan. kali ini azam dia nak menyusukan secara eksklusif baby alisya selama 6 bulan. saya doakan kakak tersayang saya tu berjaya!!

saya rekemen supplemen ni sebab kawan saya bagitau supplemen shaklee ni membuatkan ibu yang menyusu ni tak berasa letih..

supplemen untuk breastfeeding basic ni terdiri dari vitamin C, vitamin B complex, multivitamin dan alfalfa.

selain tu ostematrix dan Energizing Soy Protein juga boleh di tambah supaya dapat boost penghasilan susu..

harus di ingatkan bahawa pengambilan vitamin saja bukanlah satu-satunya yang menentukan kejayaan breastfeeding.. yang penting azam, emosi dan doa... dan teknik yang betul!! sesungguhnya rezeki tu datangnya dari Allah swt.

di sini saya share sedikit info dan amalan yang perlu supaya dapat memeriahkan susu..

******************************************************
~credit from master cery~

>untuk memeriahkan penghasilan susu, power pumping mestilah di amalkan iaitu pam dengan kerap setiap 2 jam.
> minum air sekurang-kurangnya 2liter sehari serta banyakkan berdoa.


antara doa yang mustajab ialah..

" ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susu untuk bayiku, permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar dapat ku menuruti segala yang Engkau syariatkan"

selain tu surah al Kautsar juga baik di amalkan sejak mengandung lagi.

satu lagi surah al-Baqarah ayat 60 sambil letakkan tangan pada breast dan doa dalam hati supaya Allah murahkan rezeki anak kita dan kita mampu memberikan susu yng cukup sekurang-kurangnya sehingga 2 tahun..
******************************************************

sesungguhnya salah satu sebab entry ini saya lakukan sebagai rujukan saya pada masa akan datang supaya dapat menyusukan anak dengan sepenuhnya insyaAllah jika ada rezeki...

p/s: saya juga mengedarkan produk shaklee secara sah. ID 887628. jika anda berminat dan mahu info boleh emel saya di

hernyyusnizar@yahoo.com.my atau sms/whatsApp 0164215382.

InsyaAllah saya akan
membantu anda!

No comments: