JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Monday, August 27, 2012

peria katak

lama betul saya tak update blog. Sepanjang ramadhan aktiviti bertanam agak terhad sebab cuaca panas terik dan jugak sibuk menguruskan hal2 rumah.

Hari raya Aidilfitri lalu saya pulang ke kampung hampir seminggu. Sekembalinya dari kampung intai2 pokok peria katak dah banyak berbunga dan ada putik2 buah. Buah sulung pun sudah dapat dituai. Walaupun kecil cukupla untuk rasa. Peria katak dijadikan hidangan makan malam tumis bersama telur :)

3 comments:

ummuaidan said...

peria katak pahit mcm peria biasa jg yea?

wani sc said...

saya tak beli lagi benih peria. cuba tanam dari biji buah yg dibeli di pasar tapi tak bercambah. huhu

hernyhafiz ^_^ said...

good luck mula2 saya punya kurus dah di baja, hujan tetiba je rimbun pulak