JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, July 28, 2012

orkid

orkid merupakan tanaman hiasan yang paling saya suka tapi ilmu saya mengenai orkid sangat la sikit. Orkid yang saya kenal seperti cattleya, vanda dan mokara. Yang paling saya minat ialah dari jenis cattleya sebab pokoknya kecik dan bunganya wangi. Harganya juga mahal. Tapi saya punya cattleya tak pernah berbunga pun.huhuhuhu. Baru- baru ni ada beli baja orkid. Pokok yang dah 3 tahub pun mula berbunga. :)

6 comments:

mat jon said...

teringin jugak nak bela orkid ni, tapi hobi ni mahal weh..hehe..nanti la, bila dah betul-betul cukup ilmu. nak join bela orkid jugak suatu hari nanti

hernyhafiz ^_^ said...

Betul tu.,...tapi bila berbunga rsa seronok sangat. Orkid ni lasak dan susah mati tapi nak berbunga tu yang liat...

Puteri Purnama said...

cantik lah orkid warna oren tu.
Teringin juga nak tanam,tapi tak ada ruang yg sesuai.

hernyhafiz ^_^ said...

Rumah akak kan luas mesti boleh..cubalah...

lynnhelite said...

sebelum ke sydney that day ada singgah di sg buloh..Rizal plan nak gantung orkid di bhg depan porch, tapi bila tengok sepasu dlm RM25..kalau nak penuh satu baris nak kena beli dlm 15 pasu..errkkkk.. tunggu dulu lah..

hernyhafiz ^_^ said...

lynn: ada jenis mahal ada yg murah sikit :) tapi yg bengang kalau beli mahal2 tapi tak berbunga.