JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Thursday, June 7, 2012

Sup lobak putih

Ini lah hasil lobak putih pertama saya. Comel aja. Yang lain kecil2 Lagi. Lobak ni saya masak sup bersama ayam dan campur daun sup daun bawang.

9 comments:

wani sc said...

last time saya makan lobak putih masa dalam pantang sbb katanya bagus untuk tambah susu badan. rasanya betul berkesan tapi rasa lobak tu tak leh tahan sikit lah, nasib baik mak masak sedap. huhu.
katanya lobak putih tanam sendiri ni lebih manis, ye ke herny? saya semai hari tu naik 2 pokok je, tu pun satu sara dah simbah air sampai patah tangkainya

hernyhafiz ^_^ said...

Saya plak memang suka rasa pedas macam bawang putih tu. Dari dulu memang suka lobak putih. Antara sayur hang wajib kalau pergi pasar. Saya harvest masa size ni memang manis. lepas ni kena tunggu besar kut baru dapat rasa pedas tu kan. yang ni memang Tak boleh besar dh sebab pastu kecik aja.

hernyhafiz ^_^ said...

Saya plak memang suka rasa pedas macam bawang putih tu. Dari dulu memang suka lobak putih. Antara sayur hang wajib kalau pergi pasar. Saya harvest masa size ni memang manis. lepas ni kena tunggu besar kut baru dapat rasa pedas tu kan. yang ni memang Tak boleh besar dh sebab pastu kecik aja.

Puteri Purnama said...

wahh dah dapat menikmati hasil lobak putih tu, daun lobak tu ambik juga ke?
Isi lobak putih saya tak usik2 lagi..dah besar lengan, ada yg dah pecah2.Hehehe kalau kita berjiran saya dah bagi herny.

Bangchik and Kakdah said...

pernah tanam pokok ni dulu.... tapi kakdah suka kata "carrot putih"... amboi mak, panjang dekat 3 jengkal!

hernyhafiz ^_^ said...

Puteri purnama: akak saya suka Sangat lobak putih . Buat sup, cucur, popiah, steam, gulai. Itu la saya tengok Kat kebun akak tu sampai Tak tertuai dah.

hernyhafiz ^_^ said...

Kak dah: lepas ni kena tanam dalam bekas yang dalam2 pulak la nak dapat Siza besar. By the way tq so much sebab melawat blog saya ni. Rasa segan pulak bila otais tengok hasil2 ciput saya ni.

hernyhafiz ^_^ said...

Kak dah: lepas ni kena tanam dalam bekas yang dalam2 pulak la nak dapat Siza besar. By the way tq so much sebab melawat blog saya ni. Rasa segan pulak bila otais tengok hasil2 ciput saya ni.

hernyhafiz ^_^ said...

Haah sekali daun saya ragut!