JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Tuesday, June 5, 2012

Shopping di pesta floral penang

Hari ni saya hantar puteri ke nursery supaya mama dia boleh pergi shopping. Paling teruja bila tengok di sini juga ada jual herbs terutamanya pokok yang saya tanam susah nak hidup iaitu parsley. Boleh tahan juga saya shopping. Ni update kat parking. Tak pandai lagi update blog pakai iPhone. Selain tu saya juga beli thyme,oregano,lemon balm,sage. Tak lupa juga Anak markisa. Jalan2 Lagi saya sambar plak pokok senduduk Putih dan harum sundal malam. Selain tu beli beberapa keratan or kid. Nampaknya esok la kena tanam menanam.
parsley
thyme
sage
markisa
senduduk putih
harum sundal malam
lemon balm
oregano



15 comments:

mat jon said...

wah bestnyeee...mesti rambang mata nak itu nak ini..kalau saya tak tau la, mesti berjam dok pikir nak beli apa..

hernyhafiz ^_^ said...

matjon :seb baik pergi seorang. tu yang teruja.. kalau dengan husband n anak... terhad sikit!.. kebanyakan saya cari pokok herba dan yang susah nak cari aja..

lynnhelite said...

betul tu..pegi sorang best. Kalau dgn boss sumer dia nak komen, itu tak leh, ini tak bagus, sana x cantik..hish cerewet ngalahkan pompuan..

hernyhafiz ^_^ said...

lyynhelite:terbayang2 lagi beberapa jenis pokok n tanah kompos murah..macam nak pergi lagi.

ejaMaria said...

kekeke... ini la padah kalau pegi tempat2 mcm ni... saya pun sama je... tak sedar duit dah luak... ;p

hernyhafiz ^_^ said...

hahaha...lari bajet mak bulan ni.....

atie @ ejay said...

kat mana pesta ni..teringin nak ada tanaman herbs mcm tyme , oregano sendiri

Mixed-family in da house.... said...

salam kenal,

boleh tahu tak kt mana beli herba2 tu semua?

lama dah saya cari...

saya pon dok penang juga...

hernyhafiz ^_^ said...

Kalau nak cari herba2 ni pergi jusco tingkat 2 bahagian pasu baba. Kat cold storage gurney plaza pun Ada. Yg saya beli ni nursery Dia Kat sunshine farlim. Yang lama tapi diorang dalam proses pindar ke sunshine farlim Baru

hernyhafiz ^_^ said...

Pests floral ni setahun 3 Kali. Rajin2 check web penang tourism. Tapi selalunya kalau ada banner Alan nail spanjang jalan

hernyhafiz ^_^ said...

Update Pakai iPhone ni memang mcam2 words keluar. Harap faham typo ya!

hernyhafiz ^_^ said...

Thanx melawat.

daffodils mone said...

Salam,
Ruginya taktau maklumat n ketinggalan pesta flora tu..
Mmg tringin pokok2 herba camtu.

hernyhafiz ^_^ said...

Kalau nak pkok2 tu boleh dapatkan kat nursery sunshine farlim and jusco pun ada....

daffodils mone said...

insyallah bila2 free blh pi jengok sunshine n jusco. terima kasih kongsi maklumat.