JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, June 9, 2012

Bunga matahari dah mekar

Pagi2 bangun melawat bunga matahari hari pun rasa ceria sebab bunga2 dah berkembang. 2nd batch yang kembang dulu. Baka mix colour rasanya. First batch Baka op belum kembang Lagi.

14 comments:

wani sc said...

2-3 hari lagi mesti yg lain pun kembang juga kan..meriah you! ;)

hernyhafiz ^_^ said...

Seronok tengok. Kena semai lebih banyak ni

Syaz said...

cantiknyaaa..berseri2 taman..:)

hernyhafiz ^_^ said...

Hilang stress rasa happu bila tengok bunga2 ni

Malay-Kadazan girl said...

first batch dan second batch mana dapat matahari lagi?

Khamsi Abdullah said...

kt depan umah pohon pegaga, ulam raja, duri tujuh, serai kayu ade la...bunga takde...mentang2 la adik brdik sume laki...mak xtnam bnga pon...huu

hernyhafiz ^_^ said...

Mkg: sama aja. Tapi saya rasa yang 1st batch tanam rapat dan nampaknya kelopak dia lebih besar ( benih op) then ada baby sunflower kat bhg bawah. Batangnya lebih gemuk dan hitam. Nak buat surprise kut.

hernyhafiz ^_^ said...

Khamsi Abdullah: tak pe anak2 lelaki la pulak tanm bunga untuk mak

Mama Pongkey said...

Indah dan ceria :-) tinggi mana pokok ni, dan bunga matahari baka apa ye?

hernyhafiz ^_^ said...

Mamapongkey: ni baka bercampur beli dr tanam sendiri.

mat jon said...

haalaaa jeles mak..awww ni bunga yang umur 2 bulan tu ke? benih saya tanam baka giant, lambat sangat tingginya, silap teknik kot dah masuk bulan kedua juga..tengok yang ni haaaa jeles..

lynnhelite said...

herny, congrats! geram i tengok. i baru tanam mlm tadi.. harap2nya menjadi cantik mcm u punya..

man said...

lawa bunga..hgehehe

hernyhafiz ^_^ said...

Matjon: baka ni cepat mekar tapi bunganya sederhana. Yang firstbatch ( op) nampak lebih besar putiknya. Daun lebih lebar n ada baby2 bunga lagi tumbuh kat ranting. First bancuh saya tanam 2,3 minggu lebih awal rasanya dari yg tengah kembang ni.

Lynnhelite: moga2 awak punya bunga pun kembang mekar nanti.
Man : terima kasih. Penantian yg berbaloi!