JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Friday, May 4, 2012

kuss semangat aku!!!

masa tengah menulis ni saya masih lagi berdebar2 dan terkejut.

sebelum ni  jika saya jumpa cacing yang kecil saya akan kutip masuk kan dalam pasu..

harini saya pergi ke back yard saya. banyak pasu2 kecil yang tak berpenghuni. So saya decide nak recycle.

Saya tuangkan satu demi satu pasu2 kecil ke dalam bekas styrofoam. Tiba2 ...MAKK!! gedebuk ada seekor cacing yang sangat gemuk  dan besar melingkar kat dalam pasu.  I CANNOT BELIEVE IT!! (over la pulak).

cacing tu sangat gemuk ok.. eeewww...saya rasa sangat geli..huhuhuhuhuhu.....
gemuk cam ni la.. nak google pun seram! sumber:google

saya tak sempat ambil gambar sebab bateri dah habis n cacing tu dah menyusup masuk dalam bekas tu.. saya harap cacing tu tak membesar lagi. Lepas ni saya tak akan taangkp cacing lagi masuk pasu! fobia ok! huuuuuuuuuu

4 comments:

TukangKebun said...

Cacing besar tu menunjukkan tanah you subur tau! Mesti banyak kandungan dalam tanah tu tahi cacing yang bagus untuk tanaman. Sini tahi cacing seciput pun dah mahal.

hernyhafiz ^_^ said...

tanah tu memng sangat subur....tanam pokok mesti naik big size punya. haha.. paling takut nak tanam ubi sebab kalau cabut pokok pun cacing sangat banyak terselit. yang saya heran pasu yang ada cacing tu pasu kecik saja. i wonder how it can live there...

lynnhelite said...

ha.. i penakut, my kids lagi penakut! first time dia encounter cacing dia ckp jumpa snake kat garden..punyalah panic. I siap suruh driver pegi singgah rumah tlg tengokkan (manala tau kalau betul2 ular..)..rupa2nya cacing, agak besar & panjang..cehhhhh

hernyhafiz ^_^ said...

Lynnhelite: sekarang agak familiar dah dengan cacing.. n petang tadi saya tuangkan rumput rumpai dari bakul...too much of worm from earth masuk dalam bakul tu n berjuntai2 dari bottom bakul tu..dah separa kompos dah...next time kena buat mcm tu lagi n simpan lama sikit...