JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Friday, May 4, 2012

install right clik disable

hari ni bila buka blog ja terkejut bila baca posting dari kebun malay-kadazan girl mengenai posting dalam blog dia yang telah dicuri.. bukan satu entry tapi boleh dikatakan semua. saya juga rasa terkejut bila lihat entry nya yang terlalu banyak yang saya percaya kebanyakannya bukan lah original. Tak tau la apa motif dia kan sebab blog itu bukannya ada advertisement, atau pun comment. tapi dia blogging since 2006.

Lantaran itu saya telah install right click disable untuk protect entry dan gambar2 saya. Jika kawan2 mau buat macam tu juga bolehlah copy code and paste di blog anda ya.

6 comments:

izan mama mia said...

Assalamualaikum..
mmg penting buat tuu...melingdungi hasil karya kita....
comel sangat puteri nur...gebunyer..

hernyhafiz ^_^ said...

alhamdulillah... tq ya..

wani sc said...

tapi kan hernyhafiz, masih boleh copy dgn tekan ctrl+c untuk copy artikel orang. memang tak syok kalau hasil penulisan diambil tanpa kebenaran. :(

hernyhafiz ^_^ said...

tapi macamna lagi nak proect ya?

TukangKebun said...

Dah file complain dekat blogger dah. Harap diorang tutup blog site tu terus. Sebab yang tak syoknya, blog tu dahlah posting benda yang ntah apa-apa juga.

hernyhafiz ^_^ said...

betul!banyak pulak tu..ntah mana la dia copy.hmmm memang tak de keja..ntah apa lah yang dia dapat pun taktau..